Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Nevasta deputatului Drăghici, CONDAMNATĂ la 3 ANI ÎNCHISOARE cu suspendare

Avatar

Publicat

in

Punct final in procesul Georgianei Drăghici, soţia deputatului PSD Mircea Drăghici, fost trezorier al partidului! Magistrații Curții de Apel București au condamnat-o astazi, definitiv, pe Georgiana Draghici la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar privind organizarea unei tabere politice a TSD Argeş, plătită cu banii Ministerului Tineretului şi Sportului. Anul trecut, Tribunalul Bucureşti o condamnase, ca instanţă de fond, pe Georgiana Drăghici la aceeaşi pedeapsă. De data asta, Curtea de Apel a anulat mai multe interceptări telefonice „făcute de către alte organe decât cele abilitate de legea în vigoare la data îndeplinirii respectivelor acte procedurale”. În acelaşi dosar, Cristian Meleşteu, fost director în Ministerul Tineretului şi fin al deputatului Mircea Drăghici, dar şi Doru Marian Bălăşoiu, apropiat al familiei parlamentarului, au fost condamnaţi tot la câte trei de închisoare cu suspendare.

Tabără pe banii ministerului
Vă reamintim că, potrivit procurorilor DNA, în noiembrie 2013, Cristian Meleşteu, în calitate de director al Direcţiei Programe şi Activităţi pentru Studenţi din cadrul MTS, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu. Sub pretextul desfăşurării proiectului studenţesc ED-ECO Sport, a contribuit la organizarea unei tabere politice de dezvoltare personală şi leadership pentru TSD Argeş la două hoteluri din Poiana Braşov. Toate cheltuielile de cazare şi masă ale celor 102 de participanţi, în cuantum de 14.000 lei, au fost suportate din fondurile ministerului. La o lună după eveniment, Georgiana Drăghici i-ar fi solicitat unei persoane să transmită prin mail un tabel cuprinzând datele unor studenţi ai unei facultăţi din Piteşti, urmând ca acesta să ajungă la un alt treilea inculpat în dosar.
Semănuri false
O mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenţi la Facultatea de Ştiinţe Social Umane, specializarea Jurnalism, care nu au fost la acel eveniment decât pe hârtie, susţin procurorii Anticorupţie. Audiaţi ca martori, studenţii au declarat că nu au participat la nicio activitate şi nu şi-au recunoscut semnăturile pe lista de participare. De altfel, anchetatorii au mai observat că semnăturile de pe mai multe acte oficiale ar fi fost falsificate.
Imediat după prima condamnarea de la tribunal, Mircea Drăghici a susţinut pe pagina lui de socializare că soţia sa ar fi „o victimă colaterală a unui demers din ce în ce mai agresiv de represiune şi intimidare – un asalt profund nedemocratic, concertat şi cu nimic altceva decât o miză electorală”.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO – Se cere interventia poliției! La Curtea de Argeș, câinii unui om de afaceri a atacat si omorât oile unui cetățean

Avatar

Publicat

in

De

E scandal monstru in zona de nord a orasului regal Curtea de Argeș după ce un argeșean s-a trezit azi noapte că o haita de caini i-a atacat gospodăria si a omorat doua oi! Totul s-a petrecut in zona Ivancea si, potrivit păgubitului, haitele de caini ar apartine omului de afaceri Michael Shmidt. ” M-am trezit azi noapte cu o haita de caini că a intrat in tarcul de oi și a făcut prăpăd. Am sesizat de mai multe ori problema asta, cu cainii lui Michael dar nimeni nu a luat masuri. Nu sunt caini de rasa, sunt vreo 10 maidanezi pe care Michael îi ingijeste, deși primaria nu a fost informata iar acestia nici nu sunt macar cipați. Umblă liberi în zona si pune in pericol batranii si copii”, ne-a declarat argeșeanul care a precizat ca il va acționa în judecată pe vecinul Mivhael Scmidt pentru paguba creata de animalele pe care le ingrijește, Până la judecată, argeșeanul a fost azi dimineață la poliția Municipiului Curtea de Argeș unde a depus o plângere.

Contactat de redactorii ziarului nostru, Michael Scmidt spune ca acei caini nu-i aparțin dar a admis faptul ca el este cei care îi ingrijește și le asigura hrana zilnică. Referitor la incidentul de azi noapte, acesta suține ca, de fapt, cainii săi ar fi ademeniți tocmai de către cel care a reclamat atacul. ” Câinii mei nu ucid, nu mănânca oi. Sunt niste simpli maidanezi de care am grija”, ne-a declarat Michael Smidt.

Ramane ca cei de la Poliție să stabilească ce s-a întîmplat exact. Cert este ca nu este posibil ca, in anul 2021 intr-un oras cu pretenti regale, haitele de caini sa umble nestingherite pe strazi si sa intre in gospodăriile oamenilor și sa provoace daune. Mai mult, consideram ca DSV Argeș ar trebui sa se autosesizeze și să intervină avand in vedere ca cei peste 10 caini nu sunt cipați dar se afla sub supravegherea cuiva intr-un adăpost neautorizat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban anunță negocieri dure în interiorul coaliției: ‘Avem mai multe candidaturi, normal că ne dorim să alegem cel mai bun candidat pe care să îl propunem colegilor noștri’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că partidul pe care îl conduce va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți, USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR va avea 5 prefecți și 10 subprefecți și consideră că negocierile cu celelalte partide vor fi finalizate într-o săptămână sau două.

„PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi. Nu e blocaj. Trebuie adoptat statutul prefectului. Ştiţi foarte bine decizia la nivelul coaliţiei ca prefectul să fie cu adevărat reprezentant al Guvernului, adică statutul prefectului să fie de fucţie de demnitate publică. Am început discuţiile. Într-o săptămână, două cred că vom finaliza şi negocierile legate de prefecţi şi subprefecţi, astel încât să fie aşezarea la guvernare finalizată.

Obiectivul nostru e săptămâna aceasta să finalizăm evaluarea candidaţilor noştri  pentru secretari de stat, preşedinţi de agenţii, vicepreşedinţi de agenţi, autorităţi, oficii. Nu e simplu. De exemplu pentru Agenţia Naţională de Resurse Minerale avem mai multe candidaturi, normal că ne dorim să alegem cel mai bun candidat pe care să îl propunem colegilor noştri”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei de marţi a Biroului Permanent al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România

Chestionat de ce a fost întârziată organizarea unei şedinţe a BPN al PNL, în contextul tensiunilor din partid,Orban a răspuns: „Nu tensiuni. BPN va fi convocat după evaluarea candidaturilor. Organizaţiile au trimis candidaţii pentru diferite poziţii. Există o Comisie de evaluare din care face parte Florin Cîţu, Raluca Turcan, subsemnatul. Imediat ce vom termina evaluarea, probabil în cursul acestei săptămâni vom convoca BPN”.

Întrebat despre dacă s-a ajung la o înţelegere cu privire la funcţia de secretar general al Guvernului, liderul PNL a replicat: „Sunt mai mulţi candidaţi”.

„Eu nu am formulat nicio propunere, cum de altfel eu nu am propus pe nimeni pentru nicio funcţie. Am spus că este dreptul organizaţiilor care sunt cele care au muncit, care practic au dus campaniile electorale să desemneze reprezentanţi în funcţii. Am luat decizia ca şi la nivelul premierului şi la nivelul miniştrilor, propunerea să o formuleze premierul şi miniştri în privinţa secretarilor generali. Este normal, secretarul general este practic mâna dreaptă a premierului. Sigur că trebuie să fie din PNL. Avem foarte mulţi oameni de calitate, sunt convins că premierul va veni către BPN cu o propunere foarte bună”, a completat Orban.

Dan Barna a anunţat că discuţiile în şedinţa de luni a liderilor coaliţiei s-a avazt pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi urmează să mai fie o întrunire a coaliţie săptămâna viitoare pentru împărţirea funcţiilor de prefect între partidele aflate la guvernare, conform news.ro.

Citește și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend