Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nemulțumirile s-au revărsat în Parlamentul European: România trebuie să fie primită în Schengen chiar în 2022

Publicat

in

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a solicitat, într-o intervenție avută în plenul Parlamentului European, aderarea României la Schengen, în acest an. El a explicat faptul că România respectă toate criteriile de aderare și a solicitat un vot pentru aderarea țării noastre înainte de reformarea zonei.

„În ultimele săptămâni Președinția franceză la Consiliul Uniunii Europene a propus reforma spațiului Schengen și crearea unui Consiliu specific după modelul zonei euro. Înainte să discutăm despre acest lucru, este important să vorbim de extinderea spațiului Schengen, mai exact de finalizarea procesului de aderare al României la această zonă de liberă circulație. Țara noastră a îndeplinit și respectă, de foarte mulți ani, toate criteriile tehnice. Suntem de facto parte din toate mecanismele specifice spațiului Schengen, dar nu beneficiem de un tratament egal, fie că vorbim de cetățenii români sau de accesul mărfurilor din România pe piața europeană”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, scrie Mediafax.

Reprezentantul României în Parlamentul European, a inițiat o campanie europeană pentru aderarea României la spațiul Schengen, sub denumirea #RomâniiMerităÎnSchengen, prin care sprijină acest obiectiv important pentru țara noastră. „Nu cerem nimic cadou, solicităm doar ca normele europene și drepturile cetățenilor români să fie respectate! De aceea, am lansat campania europeană Românii Merită în Schengen prin care solicităm liderilor europeni și guvernelor naționale să voteze în acest an primirea României. Tensiunile de la frontiera de Est a Europei întăresc nevoia de a suda coeziunea Uniunii, iar aderarea României la spațiul Schengen devine esențială pentru protecția frontierelor comune și siguranța cetățenilor”, a explicat eurodeputatul Victor Negrescu urgența luării unei decizii în acest sens.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Vine urgnia: S-a emis cod galben de inundații în nouă județe din România

Publicat

in

De

Hidrologii au emis sâmbătă o avertizare Cod galben de inundații valabilă până duminică pe râuri din nouă județe din țară. Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Caraş, Nera (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Desnăţui (judeţele: Mehedinţi şi Dolj), Jiu, Gilort, Motru (judeţele: Gorj, Mehedinţi şi Dolj), Olt (judeţele: Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt şi Dolj). În aceste zone, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi posibile depăşiri ale cotelor de atenție, scrie Mediafax.

Avertizarea este în vigoare de sâmbătă de la ora 16.00 până duminică la ora 12.00. Hidrologii susțin că fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare de sâmbătă sera până duminică dimineața pe unele râuri mici din judeţele: Gorj, Vâlcea şi Olt.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Taiwanul, în centrul unui noi incident între SUA și China

Publicat

in

De

Armata chineză a anunțat sâmbătă că recenta trecere a unui avion de patrulare maritimă american prin strâmtoarea Taiwan a perturbat în mod deliberat situaţia regională şi a pus în pericol pacea şi stabilitatea, notează mediafax.

Colonelul Shi Yi, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare, a declarat că armata a organizat forţe aeriene şi terestre pentru a monitoriza operaţiunea avionului american, care a avut loc vineri, conform Reuters.

El a adăugat că se opun cu fermitate acţiunilor Statelor Unite şi că trupele lor rămân în stare de alertă maximă.

Taiwanul, pe care China îl revendică drept teritoriu propriu, s-a plâns în ultimii ani de misiunile repetate ale forţelor aeriene chineze în apropierea insulei guvernate democratic.

Taiwanul numeşte activităţile militare repetate ale Chinei din apropiere „război de zonă gri”, conceput atât pentru a obosi forţele taiwaneze, făcându-le să se mobilizeze în mod repetat, cât şi pentru a testa răspunsurile taiwaneze.

Cea mai recentă misiune chineză a inclus 17 avioane de luptă şi şase bombardiere H-6, precum şi avioane de război electronic, de avertizare timpurie, antisubmarin şi un avion de realimentare aeriană, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend