Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nemulțumiri URIAȘE în sistemul penitenciar din cauza banilor – Miniștrii Birchall și Teodorovici, acuzați că nu-și onorează angajamentele

Publicat

in

Continuă politica de subfinanțare cronică și de subminare a sistemului penitenciar, susține Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, care le reproșează miniștrilor Ana Birchall și Eugen Teodorovici că nu-și onorează angajamentele.

„Discuțiile de la Palatul Victoria s-au finalizat cu acordul încheiat între reprezentanții Guvernului României și cei ai sindicatelor (din penitenciare) privind plata drepturilor de natură salariala și de asistență socială a personalului din sistemul penitenciar în sumă totală de 80,9 milioane lei, în cadrul unui calendar de plăți agreat de comun acord. – Ana Birchall, Ministerul Justiției, 22 mai 2019. Nu am solicitat majorări salariale, ci plata unor datorii pentru muncă prestată.

Publicitate

Mircea Badea a răbufnit în cazul Caracal: ‘Se pune problema să nu ne atace rușii. Pe noi ne-a atacat Dincă și suntem praf. Ce ruși?! Am înnebunit?’

Însă, OUG 12/2019 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, avizat de către Ana Birchall, suplimentează bugetul sistemului penitenciar cu doar 30,8 milioane lei, sumă insuficientă pentru a acoperi plata drepturilor salariale restante și suspendate. Mai grav, pentru a acoperi o parte din acest deficit, până la sfârșitul anului, Ministerul Justiției urmează să deturneze din sumele planificate pentru investiții în penitenciare și pentru finanțarea penitenciarelor spital.

Continuă, astfel, o politică dezastruoasă de subfinanțare cronică a sistemului penitenciar și de subminare a procesului de modernizare și îmbunătățire a condițiilor din penitenciare, dar și de acumulare a unor datorii la plata drespturilor salariale față de angajații din penitenciare. Un exemplu, plata orelor suplimentare nerecuperate este suspendată din lipsă de alocații bugetare începând cu ianuarie 2019, în condițiile în care problema datoriei istorice de peste 1 milion de ore suplimentare încă nu a fost rezolvată.

Așadar, având în vedere că angajările în sistemul, cele care ar ajuta la diminuarea numărul de ore suplimentare cauzate de lipsa de personal, rămân în continuare blocate după adoptarea frauduloasă a noului Statut, 3 luni mai târziu de la momentul acordului dintre Guvern și sindicatele din penitenciare, constatăm că NU a fost respectat niciunul dintre angajamentele asumate de către Ana Birchall și Eugen Teodorovici în calitate de miniștri în Guvernul României”, transmite printr-un comunicat de presă FSANP.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ASF a amendat un număr de membri ai CA al SIF Oltenia

Publicat

in

De

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis, în ședința din data de 15 iulie, sancționarea unor membri ai Consiliului de Administrație al SIF Oltenia pentru conduită abuzivă în ceea ce privește exercitarea drepturilor acționarilor cu privire la AGOA societății din data de 28 aprilie, anunță MEDIAFAX.

Au fost amendați Tudor Ciurezu, președinte C.A. – amendă în valoare de 60.000 lei, Nicolae Stoian, membru C.A. – amendă în valoare de 60.000 lei, Anina Radu, membru C.A. – amendă în valoare de 60.000 lei și Carmen Popa, membru C.A. – amendă în valoare de 60.000 lei.

Publicitate

Citește și: Estimările Guvernului: Menţinerea acestui trend de evoluţie ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1.200-1.600 la jumătatea lunii august

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dailymotion acuză Google că oferă în secret un avantaj Youtube

Publicat

in

De

Dailymotion acuză faptul că videoclipurile sale sunt mai puțin promovate pe Google decât cele ale Youtube, filiala gigantului american, după publicarea unui sondaj Wall Street Journal privind diferențele de tratament dintre Youtube și concurenții săi, potrivit AFP.

„În mod regulat, constatăm că videoclipurile disponibile mai întâi pe Dailymotion sunt mai puțin vizionate pe Google decât același conținut publicat câteva zile mai târziu pe YouTube”, deplânge într-un comunicat de presă șeful Dailymotion Guillaume Clément.

Publicitate

“Acest lucru ridică întrebări cu privire la capacitatea platformelor video concurente de a crește și a se dezvolta în condiții egale, în fața supraevaluării de către Google a YouTube, de departe cel mai utilizat motor de căutare din lume”, a spus el.

Chestionat de AFP, Google asigură, din partea sa, că “nu există nici o preferință pentru Youtube sau pentru orice altă platformă video”.

Sondajul de pe Wall Street Journal constată că Google oferă YouTube un „avantaj secret” față de concurenți precum Dailymotion, Twitch sau Facebook.

“În luna martie trecută, cele două platforme au găzduit același videoclip simultan. Deși videoclipul de pe Dailymotion a generat peste 1,3 milioane de vizualizări când cel de pe YouTube a generat doar 66, a doua a apărut mai mult timp în topul căutărilor de pe Google “, spune WSJ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend