Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nemulțumiri URIAȘE în sistemul penitenciar din cauza banilor – Miniștrii Birchall și Teodorovici, acuzați că nu-și onorează angajamentele

Avatar

Publicat

in

Continuă politica de subfinanțare cronică și de subminare a sistemului penitenciar, susține Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, care le reproșează miniștrilor Ana Birchall și Eugen Teodorovici că nu-și onorează angajamentele.

„Discuțiile de la Palatul Victoria s-au finalizat cu acordul încheiat între reprezentanții Guvernului României și cei ai sindicatelor (din penitenciare) privind plata drepturilor de natură salariala și de asistență socială a personalului din sistemul penitenciar în sumă totală de 80,9 milioane lei, în cadrul unui calendar de plăți agreat de comun acord. – Ana Birchall, Ministerul Justiției, 22 mai 2019. Nu am solicitat majorări salariale, ci plata unor datorii pentru muncă prestată.

Publicitate

Mircea Badea a răbufnit în cazul Caracal: ‘Se pune problema să nu ne atace rușii. Pe noi ne-a atacat Dincă și suntem praf. Ce ruși?! Am înnebunit?’

Însă, OUG 12/2019 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, avizat de către Ana Birchall, suplimentează bugetul sistemului penitenciar cu doar 30,8 milioane lei, sumă insuficientă pentru a acoperi plata drepturilor salariale restante și suspendate. Mai grav, pentru a acoperi o parte din acest deficit, până la sfârșitul anului, Ministerul Justiției urmează să deturneze din sumele planificate pentru investiții în penitenciare și pentru finanțarea penitenciarelor spital.

Continuă, astfel, o politică dezastruoasă de subfinanțare cronică a sistemului penitenciar și de subminare a procesului de modernizare și îmbunătățire a condițiilor din penitenciare, dar și de acumulare a unor datorii la plata drespturilor salariale față de angajații din penitenciare. Un exemplu, plata orelor suplimentare nerecuperate este suspendată din lipsă de alocații bugetare începând cu ianuarie 2019, în condițiile în care problema datoriei istorice de peste 1 milion de ore suplimentare încă nu a fost rezolvată.

Așadar, având în vedere că angajările în sistemul, cele care ar ajuta la diminuarea numărul de ore suplimentare cauzate de lipsa de personal, rămân în continuare blocate după adoptarea frauduloasă a noului Statut, 3 luni mai târziu de la momentul acordului dintre Guvern și sindicatele din penitenciare, constatăm că NU a fost respectat niciunul dintre angajamentele asumate de către Ana Birchall și Eugen Teodorovici în calitate de miniștri în Guvernul României”, transmite printr-un comunicat de presă FSANP.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Incompatibilitate la Ministerul Fondurilor Europene: Secretarul general, administrator la o firmă din același domeniu

Avatar

Publicat

in

De

Agenția Națională de Integritate a fost sesizată cu un caz de incompatibitate la vârful Ministerului Fondurilor Europene, au precizat surse politice pentru STIRIPESURSE.RO. Mai exact, este vorba despre secretarul general al ministerului, care a ocupat, timp de aproape trei luni, atât funcția publică. cât și funcția de administrator al unei societăți comerciale care activează în același domeniu.

Liliana Anghel a fost numită prin decizie a prim-ministrului Ludovic Orban, pe 11 decembrie 2019, în funcția de secretar general al Ministerului Fondurilor Europene. Pe lângă activitățile curente ale unui secretar general, prin ordin de ministru i s-a delegat coordonarea următoarelor structuri: Direcția Generală asistență tehnică programe europene, Direcția generală programe europene competitivitate, Direcția generală achiziții publice, Direcția Cooperare europeană și internațională, Direcția coordonare SMIS și IT, Serviciul Unitatea de control financiar preventiv propriu.

Publicitate

De asemenea, i s-a delegat coordonarea domeniilor privind programarea, managementul, monitorizarea și controlul utilizării asistenței financiare nerambursabile acordare de UE pentru următoarele programe: Programul Operațional „Asistențp tehnică 2007-2013 și 2014-2020, Programul Operațional „Competitivitate”, Programul Operațional Sectorial „Creșterea competitivității economice”.

În aceeași perioadă, Liliana Anghel deținea calitatea de acționar și administrator, alături de soțul său, al societății LMT Consulting and Training SRL, care are ca domeniu principal de activitate: activități de consultant pentru afaceri și management, desfășurând activități de consultanță proiecte fonduri europene, calitate la care a renunțat în favoarea fiului său, la începutul lunii martie 2020. Modificarea s-a făcut la Registrul Comerțului în data de 26 februarie.

Astfel, Liliana Anghel a exercitat, în perioada 11 decembrie 2019 – februarie 2020, calitatea de administrator în sectorul privat în același domeniu de activitate în care își exercita atribuțiile ca înalt funcționar public, deși, potrivit Codului Administrativ, avea obligația să renunțe la una dintre cele două calitate în termen de 15 zile de la începerea stării de incompatibilitate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Utilizatorii WhatsApp vor avea o SURPRIZĂ! Compania anunță o nouă funcție

Avatar

Publicat

in

De

WhatsApp vine cu noi funcţii pentru a lupta împotriva fake news. În noul update se va regăsi o bară de căutare disponibilă doar în cazul mesajelor redirecţionate, relatează Mediafax.

Dacă un expeditor trimite o ştire primită de la altcineva, destinatarul va putea verifica dacă ştirea respectivă este adevărată.

Publicitate

„Astăzi (duminică- n.red.), creăm o metodă simplă de a verifica aceste mesaje prin apăsarea unui buton în formă de lupă în chat. Oferind astfel o cale mai uşoară de a căuta aceste mesaje care au fost redirecţionate de mai multe ori, putem ajuta oamenii să găsească mai multe surse de informaţii despre materialul primit”, au declarat reprezentanţii WhatsApp.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend