Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

NEINFORMAȚI DAR PENALIZAȚI! TAXIMETRIȘTII din Curtea de Argeș, lăsați fără autorizații – DAN PETRESCU INTERVINE

Publicat

in

E din nou agitație printre taximetriștii din Curtea de Argeș, acea branșa care a ajuns să constate zilele trecute ca sunt (și ei) cam luați de fraieri de autorități. Totul a pornit de la înființarea Dispeceratului Taxi și excesul de zel al unor polițiști. Așa se face că, vineri, în urma unor controale, doi taximetriști din oraș au rămas fără autorizații. Motivul: s-a constatat ca nu erau cotizanți la noul Dispecerat Taxi administrat de o firma apropiata primăriei. Problema taximetristilor deriva din faptul ca au rămas fără autorizații din vina … primăriei. Cum aceasta a aprobat si avizat înfiinţarea acestui dispecerat, legal, trebuia ca aceeași primărie să notifice în scris în timp util toti taximetriștii și să-i informeze asupra obligațiilor ce le revin. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, taximetriștii s-au trezit luați “ca din oală” de Poliție iar unii dintre ei au rămas fără autorizații. Firesc, taximetriștii au apelat la ajutorul instanței pentru a rezolva problema, mai ales că Poliția, se vede treaba, ar fi fost notificată dar nu și taximetriștii. Cum aleșii PNL au nevoie de taximetriști doar în campaniile electorale, fiind ocupați mai mult cu concesiunile pentru propriile firme, notele proaste la propriile examene picate sau alte probleme care nu au legatura cu interesul cetățeanului, singurul consilier local care s-a implicat în delicata problema a taximetristilor a fost Dan Petrescu. ” Am aflat și eu de situația asta care pare a nu cadra cu legea și am fost azi la primărie. Da, taximetriștii au dreptate: nu au primit notificările cerute de lege cu privire la înființarea dispeceratului și normal că nu știau mare lucru, termene, proceduri, etc. Am discutat cu cei din primărie să rezolve situația și de maine vor trimite informările către toti taximetristii din oraș, cum era normal să o faca până acum. Pentru ca nu au facut-o, sunt taximetriști care au rămas fără autorizație cu ajutorul polișiei. Și aici ar fi o problema: nu cred că poliția trebuia să ridice aceste autorizații pe motiv de dispecerat ci biroul transporturi din cadrul primăriei. Eu înțeleg ca nu prea le-a iesit pasența cu dispeceratul făcut de acea firmă de-a lor și că doar 4 taximetristi s-au inscris, dar legea e lege si trebuie respectată”, ne-a declarat Dan Petrescu.

Reamintim ca la noul Dispecerat Taxi taxa de înfiinţare este de 150 de lei şi tot atât costă viza anuală autorizaţie dispecerat taxi. Autorizaţia de dispecerat se eliberează pentru o perioadă de cinci ani în aceleaşi condiţii de la emitere şi este valabilă doar pe raza administrativ – teritorială a autorităţii de avizare. Cu toate acestea, taximetristii din Curtea de Argeș, peste 100, au decis sa isi faca propriul dispecerat iar in aceste conditii, recent infiintatul dispecerat adminostrat de acea firma privată despre care se spune ca este apropiata primărie, nu are decat 4 taximetriști înscriși. Se speră, se vede treaba, ca doar cu ajutorul Poliției ar putea fi convinși ceilalți 100 să cotizeze la noul dispecerat.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu, despre ora de educație sexuală: ‘Este foarte bună. Cuvântul sexual, pentru acei părinți care sunt mai puțin pregătiți, poate să genereze foarte facil idei preconcepute’

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat despre introducerea orei de educația sexuală, în școli, că este una foarte bună și că elevii ar trebui să se înscrie din start la acest curs opțional.

În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală. Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că nu are nicio emoţie cu această titulatură, deşi pentru unii părinţi ar putea genera idei preconcepute.

Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă. Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei este de părere că actuala programă de educaţie sanitară este una foarte bună.

Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”, a explicat ministrul, conform news.ro.

Sprin Cîmpeanu consideră că profesorii de biologie şi personalul medical care are competenţe ar trebui să predea aceste cursuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban i-a ‘mitraliat’ pe liberalii Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Victor Paul Dobre și Florin Roman: ‘Trebuie definit ce înseamnă un suflu nou’

Publicat

in

De

Președintele PNL, Ludovic Orban, a lansat un atac dur la adresa liberalilor care îl susțin pe prim-ministrul Florin Cîțu la congresul din toamnă, pentru a prelua președinția partidului.

Felul meu de a face campanie a fost întotdeuna îndreptat către membrii partidului. Am încercat întotdeauna să câştig încrederea prin respectul pe care l-am arătat, prin solicitudine, prin faptul că întotdeauna am fost deschis, am primit, am vorbit la telefon, am încercat să îmi ajut colegii şi din această cauză am o relaţie foarte bună cu membrii partidului şi apreciez că zecile sutele de membrii fără să aibă ceva de câştigat decât pe planul mândriei, întotdeauna ma încercat să fiu alături de ei”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a adăugat că delegaţii la congres au posibilitatea să nu voteze aşa cum decide organizaţia din care fac parte.

Eu derulez o campanie care excede  competiţiile şi rezultatul competiţiilor la nivel judeţean care va duce la o socoteală a filialelor. Vă mai spun un lucru, dacă o filială decide în Colegiul Director judeţean să sprijine un candidat, asta nu înseamnă că toţi delegaţii care reprezintă filiala respectivă vor vota candidatul respectiv. Aia e o  opţiune dată de forul statutar, iar opţiunea e mai mult formală ca să  permită candidatura pentru că un membru PNL poate candida la preşedinţia partidului doar dacă are sprijinul a minimun zece filiale judeţene din cele 48. Şi din cauza asta, până la urmă, fiecare delegat care vine la  congres are, probabil, o orientare din partea  conducerii filialei, dar până la urmă fiecare judecă cu  mintea lui, are propriul aparta de evaluare, are propriul discernământ şi până la urmă hotărăşte cu mintea lui ce e de făcut în PNL. Pentru mine, campania  încetează în momentul în care se dă ultimul vot. E posibil să aşteaptă şi alţi candidaţi”, a declarat Orban.

Liderul liberal a fost întrebat şi ce părere are despre noul suflu din PNL, el apreciind că acest suflu trebuie definit.

Dacă se uită cineva la cei patru ani în care am condus PNL, parcă chiar am adus un suflu nou. Dacă te uiţi la primarii aleşi, dacă te uiţi la oamenii noi care  au intrat în partid, dacă te uiţi la grupurile parlamentare care au foarte mulţi tineri, eu chiar am adus un suflu noi. Acuma, sigur că  să vorbeşti de un suflu nou cu o echipă în spate care o are pe Alina Gorghiu, pe Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Victor Paul Dobre, Florin Roman şi aşa mai departe, ca să nu fac o listă chiar , să vorbeşti de un suflu nou, mă rog, trebuie definit ce însemană un suflu nou. Ştiţi, eu sunt un om modern, un om care întotdeauna m-am adaptat, care am încercat întotdeauna să  văd, să mă mişc în sensul în care se mişcă societatea şi la fel au fost foarte mulţi dintre colaboratorii mei şi eu cred că aşa e normal, aşa e firesc, orice instituţie trebuie să se adapteze”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a mai declarat că el poate să asigure evoluţia în pas cu vremea, dar că nu poate pretinde că vrea un nou suflu în partid.

Normal că există o… în fiecare  organizaţie este o nevoie de organizare, de adaptare, de evoluţie în pas cu vremea, iar eu chiar pot să asigur această evoluţie în pas cu vremea, dar nu pretind că vreau un suflu nou. Eu mă bizui în egală măsură pe oameni cu experienţă. Evident că trebuie îmbinate experienţa cu înţelepciunea, cu curajul”, a declarat Orban.

În 30 mai, premierul Florin Cîţu a afirmat că este nevoie de ”un suflu nou” în PNL, motiv pentru care a decis să candideze. Alături de el au fost, în momentul anunţului, 40 de lideri ai formaţiunii, între care Raluca Turcan, Emil Boc şi Alina Ghorghiu, conform news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend