Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

NEBUNIE TOTALĂ la Bacalaureatul de toamnă: JUMĂTATE din candidații unui județ au contestat notele primite

Publicat

in

Rezultatele de la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat au fost contestate de jumătate dintre candidaţi, a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila.

Astfel, dintre cei 360 absolvenţi din seria curentă şi seriile anterioare care au participat la probe, 176 candidaţi au cerut reexaminarea lucrărilor.

La proba de Limba şi literatura română s-au depus 63 de contestaţii, la proba obligatorie a profilului s-au depus 56 de contestaţii, iar la alegere a profilului şi specializării 57 de contestaţii, scrie Agerpres.

Înainte de contestaţii, a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a fost promovată la nivelul judeţului Brăila doar de 32,64% dintre candidaţi, trei unităţi de învăţământ având o rată de promovare de 0%.

Procentul în rândul seriei curente de elevi a fost de 32,64%, din cei 239 candidaţi prezenţi la examen doar 78 reuşind să promoveze. Cele trei unităţi de învăţământ unde rata de promovare a fost de 0% sunt Liceul Tehnologic “Gh. K. Constantinescu”, Liceul Tehnologic “Nicolae Oncescu” Ianca şi Liceul Teoretic “C. Angelescu” Ianca.

În ceea ce priveşte promoţiile anterioare, din cei 121 candidaţi prezenţi la examen, doar 23 au reuşit să promoveze Bacalaureatul, adică 19,01%.

Rata cumulată de promovare a absolvenţilor din seria curentă şi seriile anterioare este de 28,06%. În total, la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat au fost înscrişi 456 candidaţi, dintre care 360 s-au prezentat la probe, 101 au reuşit să promoveze examenul, iar doi candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Raed Arafat, despre testele din școli: ‘Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini’

Publicat

in

De

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că testele pe bază de salivă distribuite în şcoli nu se pot contamina în momentul în care se compun chiturile de testare, mai ales dacă persoanele care le mânuiesc s-au spălat pe mâini. Întrebat despre momentul în care vor mai fi livrate alte teste, Arafat a explicat că următoarele tranşe depind de consum.

Raed Arafat a discutat, vineri seară, la Digi 24, despre testele pe bază de salivă distribuite în şcoli şi a afirmat, răspunzând unei întrebări, că testele nu pot fi contaminate în momentul în care se compun chiturile de testare.

”Nu găsiţi teste la care sunt toate componentele într-un pachet (…) Testul nu este steril. Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini”, a afirmat Arafat, relatează News.ro.

Întrebat când vor ajunge alte tranşe de teste în şcoli, Arafat a explicat: ”Mai sunt anunţate întârzieri, dar astăzi a fost preluată o cantitate, urmează să mai vină. Cantitatea testelor este mare, de aceea decizia a fost să le luăm în etape, ca să vedem consumul. Pe baza consumului, se semnează contracte subsecvente, să mai vină (…) Suntem în legătură cu Ministerul Educaţiei, să vedem câte se consumă, apoi IGSU mai poate semna contracte subsecvente”.

Potrivit lui Arafat, testarea copiilor de două ori pe săptămână face ca şcoala să devină mai sigură.

Vezi și: Arafat nu se teme că o să fie schimbat din funcție: ‘Actualul sistem nu e făcut de mine’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Liderul anti-vacciniștilor din Italia a ajuns la ATI: ‘Am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina’

Publicat

in

De

Unul dintre liderii mişcării antivacciniste din Italia şi-a schimbat opiniile legate de datele ştiinţifice privind COVID-19 după ce a fost spitalizat într-o secţie de terapie intensivă în oraşul Treviso, transmite agenţia de presă ANSA.

Lorenzo Damiano a condus protestele împotriva vaccinării şi s-a declarat contra introducerii obligativităţii certificatului verde drept măsură pentru limitarea răspândirii coronavirusului. El a susţinut că persoanele coronasceptice sunt tratate precum victimele Holocaustului, scrie agerpres.ro.

Însă după ce a fost internat recent într-o secţie de terapie intensivă, el le-a declarat reporterilor: ”După această perioadă, am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina”.

Potrivit unor surse spitaliceşti, în Italia numărul antivacciniştilor spitalizaţi a sporit cu 17%.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend