Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

NEBUNIE LA PSD ARGEŞ, O RECUNOAŞTE UN LIDER: ” Mă rușinez la cum arată PSD Argeș ” 

Publicat

in

În plină vacanţă de vară şi pe o caniculă greu de suportat, firesc, trebuia să apară şi o furtună în interiorul PSD Argeş. Caeasta a fost geberată, însă, nu de mofturile vremii ci de premierul vremurilor noastre, Viorica Dăncilă. Aşa se face că aceasta l-a demis joi pe șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, argeșeanul Marius Pîrvu. În urmă cu două săptămâni, Marius Pirvu și-a pierdut răbdarea în timpul unei conferințe de presă și a început sa se certe cu jurnaliștii care-i adresau întrebări. Marius Pîrvu este membru PSD Argeș, fost consilier județean și fost director la Arpechim și ABAAV Argeș (Apele Române). În locul lui a fost numit Horia-Miron Constantinescu, care a condus până acum Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța. Ambele decizii au fost publicate în Monitorul Oficial. Ce a urmat după această decizie ? Pesediştii argeşeni au luat foc şi au comentat fiecare de pe unde s-a aflat iar ideea generala ar fi că tot Valeca e vinovatul de serviciu. Supărarea lor a fost luată de vânt şi dusă până spre Bucuresti, încercand să se insinueze ideea mai marilor din Kisellef ca decizia va afecta în ochii populaţiei imaginea şi-aşa terfelita a PSD. ” Păi, da, aveam şi noi, pesediştii argeşeni, unul mai acătări prin structurile guvernamentale şi l-aţi demis ! ” Gentea, Ionică, deputaţii Bucura Oprescu şi Georgescu, fiecare au comentat în stilul lor decizia premierului de a-l mătrăşi pe argeşeanul pesedist Mariu Pârvu de la şefia ANPC. De departe, cel mai bun comentariu a apartinut lui Dorin Mărăşoiu, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. „Încep să mă rușinez la cum arată PSD Argeș astăzi. Un prieten este dat afară din structura guvernamentală și nu văd nicio reacție locală. Pe margine, unii se încălzesc sa fie șefi peste cenușa partidului. Nici măcar vinovat de serviciu nu mai găsim pentru ceea ce se întâmplă. Este un proverb vechi, cu drobul de sare… Cred că în povestea acestui proverb jucăm!”, a declarat pesedistul Mărăşoiu, cam în acelaşi timp în care săreau ca arşi şi ceilalţi lideri ai partidului de care pomeneam mai sus. Ideea e buna, domnule Mărăşoiu: „Încep să mă rușinez la cum arată PSD Argeș astăzi”, spuneti ? Păi, dacă dumneavoastră vă e ruşine, habar nu aveţi ce ruşine le e argeşenilor simpli de cum arată PSD, şi nu de astăzi ….

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vești bune! Asimptomaticii nu îi pot infecta pe cei din jur

Publicat

in

De

Studiu bombă!  Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. Din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala, arată studiul, conform Mediafax.

Opt cercetători chinezi au făcut primul şi cel mai amplu studiu legat de cât de contagioase sunt persoanele care au infecţia COVID-19, dar nu au simptome ale bolii.

Ei pus o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Specialiştii i-au supravegheat atent timp de 5 zile.

După aceea, cele 455 de persoane au fost izolate şi monitorizate cu atenţie. Dintre acestea, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciuna nu a luat virusul SARS-COV-2. Certifică asta testarea PCR, analizele de sânge şi examinarea pulmonară prin tomografie.

Aceste noi date vor schimba cu siguranţă modul în care oamenii se vor raporta la acest virus în viitorul apropiat.

„În momentul în care există un contact prelungit aşa cum se întâmplă în familie sau la locul de muncă, rămâne un risc de a transmite, dar, la nivel de populaţie, atunci când mergem la terase, sau la supermarket, sau în altă parte riscul ca un asimptomatic să transmită este practic foarte, foarte mic, ceea schimbă mult datele problemei pentru că asta înseamnă că, dacă o persoană este asimptomatică şi ne întâlnim cu ea, avem un risc mic de a ne îmbolnăvi, lucru care este diferit faţă de ceea ce ştiam până acum”, explică medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Acest studiu ar putea schimba și modul în care se fac internările, iar oamenii se vor gândi dacă le va mai fi teamă când ies din casă.

„Acest studiu ar putea schimba trei elemente în plan practic: persoanele diagnosticate dar asimptomatice cu atât mai mult ar putea să stea acasă, să nu mai fie internate. În al doilea rând nu ar trebui să ne fie teamă în momentul în care ieşim din casă şi venim în contact cu alte persoane, să ne gândim că cei din jur, chiar dacă nu au simptome pot să transmit, riscul e categoric mai mic, în al treilea rând: singurul studiu din România vorbeşte de un procent de 2%, ceea ce înseamnă că 360.000 de români au trecut prin boală. Dacă ne gândim că maximum 20.000 sunt diagnosticaţi, asta înseamnă că, în rest, cei mai mulţi au avut forme asimptomatice. Studiul de faţă cumva ne linişteşte şi ne putem gândi că persoana simptomatică are un risc mic de a ne transmite în momentul în care ne întâlnim cu diverse ocazii”, mai spune Dr. Marinescu.

Studiul cercetătorilor chinezi este indexat de prestigioasa National Library of Medicine şi a fost trimis deja experţilor OMS pentru o reacţie din partea acestora.

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Economiei a făcut anunțul! Când s-ar putea redeschide mall-urile

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, la TVR, că românii ar putea să nu mai stea 14 zile în izolare la întoarcerea din vacanța în străinătate, iar mall-urile s-ar putea deschide la mijlocul lunii iunie.

„Aș numi așa de o zonă a liberalizării de întoarcere în țară. Eu sunt optimist că începând cu 15 iunie nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare, după ce revii în țară. Vrem să relaxăm și mai mult măsurile. Nu vorbesc doar de Bulgaria și Grecia, ci și de țările care au o incidență a cazurilor mică.

Mâine, (n.r. marți) la ora 3, am o întânire cu reprezentanții mall-urilor. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor 2 săptămâni, să deschidem magazinele. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu.

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend