Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

NE SCRIU CITITORII – Un grup de iubitori de animale acuză felul în care se gestionează sterilizarea câinilor

Avatar

Publicat

in

Situaţia câinilor fără stăpân care mişună în continuare pe străzile din Curtea de Argeş continuă să producă nemulţumiri, asta deşi în luna iunie Salubritatea Publică Urbană a capturat în jur de 200 de câini. Săptămâna trecută, am primit pe adresa redacţiei o scrisoare din partea unui grup de iubitori de animale care îşi exprimă nemulţumirea faţă de modalităţile la care autorităţile locale au apelat pentru rezolvarea acestei probleme. Aceştia atrag atenţia asupra felului în care este făcută şi gestionată mult discutata sterilizare a maidanezilor, dar şi asupra felului în care s-a optat ca pentru această acţiune să se lucreze cu doctorul Veterinar Nicolae Radu, asta deşi se pare că existau şi alţi medici care ar fi fost mai ieftini. De asemenea, oamenii oferă în scrisoarea lor şi exemple în susţinerea celor afirmate. Iată conţinutul scrisorii primite săptămâna trecută la redacţia ziarului Profit din partea unui grup de iubitori de animale.

“Cu stimă,

Suntem un grup de iubitori de animale, care suntem de acord cu măsura organelor locale de a steriliza conform legii câinii comunitari, dar suntem foarte revoltaţi cu metodele folosite pentru sterilizare şi utilizare a banilor publici care nu pot fi justificaţi în anumite situaţii.
Stăm în diferite zone ale oraşului dar ne-am sterilizat căţelele din jurul blocurilor şi nu numai, Olteanu, Smeura şi bineînţeles căţelele au fost crotaliate – Mioveni culoarea galbenă dreptunghiulară, Olteanu-albastre, Smeura-verzi.
Am plătit pentru sterilizarea unei căţele 100 lei şi suntem revoltaţi că aceste căţele au fost luate şi tăiate din nou şi schimbat crotalul cu cel galben rotund al domnului Nastea, cu toate că am anunţat hingherii sau la adăpost că sunt castrate, ele tot au fost tăiate pentru a intra la număr la bani.
Ex. Căţeaua de la farmacia veterinară dr. Avrămescu a fost castrată de două doamne la Mioveni şi zilele trecute după plecarea doctorului Avrămescu au venit, au luat căţeaua, i-au schimbat crotalele şi a doua zi a fost înapoi. Mă mir cum a scăpat netăiată.
Dacă noi am făcut ce trebuiau să facă organele statului de ani de zile şi au cheltuit bani de ce nu ne lasă căţelele castrate de noi? Noi răspundem de ele, nu ei.
O să facem o plângere la primar şi la garda financiară pentru a ne returna banii pentru căţelele castrate de noi.
Banii cu care sunt castraţi câinii la adăpost sunt banii contribuabililor. Acolo castrează doi tehnicieni, nu domnul Radu.
Au fost oferte de a steriliza din partea altor medici veterinari cu un preţ mult mai mic decât al doctorului Radu, de ce nu s-au acceptat? Cu diferenţa de bani se putea face altceva!
Sunt multe exemple de câini maltrataţi, plini de infecţie după crotaliere sau sterilizare. Se spune că sunt deparazitaţi extern, dar câinii de acolo se întorc plini de pureci şi furnici.
De ce se bate joc de banii noştri, şi de animale care sunt fiinţe ca şi noi, şi sunt pe străzi tot din cauza oamenilor, ei nu au nicio vină că s-au născut!
De ce continuă unii să se îmbogăţească de pe urma noastră şi a câinilor?
Vă mulţumim pentru colaborare.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Un alt județ introduce obligativitatea purtării măștii! Măsura se aplică începând de miercuri

Avatar

Publicat

in

De

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în judeţul Neamţ, începând de miercuri, în spaţiile deschise aglomerate. Măsura se aplică în pieţe, târguri, oboare, la muzee, lăcaşuri de cult, anunță news.ro.

”Începând din 5 august, orele 6.00, se instituite obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe raza judeţului Neamţ, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber şi anume: pieţe, târguri, oboare; la oficierea oricărui tip de eveniment; muzee şi alte obiective turistice; lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice”, a transmis, luni, Prefectura Neamţ.

Publicitate

Vezi și:Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Vești bune pentru anumiți angajați! Veți primi mii de lei din partea statului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Doliu în presă ! A murit un cunoscut jurnalist muscelean

Avatar

Publicat

in

De

Este doliu în presa din România! Un jurnalist important, argeșean la origini, a murit la 67 de ani. Sorin Burtea și-a legat o bună parte a carierei de Televiziunea Națională.

De altfel, acesta a devenit celebru chiar pentru emisiunile de la TVR. Născut în 1953, pe data de 28 aprilie, la Câmpulung Muscel, Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti.

Publicitate

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

În anul 1980, Sorin Burtea a fost angajat în Televiziunea Română. A reușit să coordoneze emisiuni importante, emisiuni care au scris istorie la TVR.

Burtea a fost un adevărat mentor pentru “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, emisiuni care au avut audiențe foarte mari.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend