Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ne putem aștepta la ce e mai rău? Negocierile dintre Federația Rusă și Ucraina au fost suspendate

Publicat

in

Negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, a declarat că negocierile cu Rusia asupra soluţionării conflictului declanşat de agresiunea rusă asupra Ucrainei sunt suspendate.

”Rusia rămâne într-un mod de gândire stereotip”, nu a înţeles procesele din lumea de azi şi rolul ei negativ şi nici nu şi-a dat seama că războiul ”nu va mai merge conform regulilor, planurilor şi graficului său”, a motivat oficialul ucrainean suspendarea negocierilor, relatează CNN şi AFP.

”Rezistenţa Ucrainei, rezistenţa profesionistă creşte, iată de ce nu există nicio cale ca Rusia să-şi atingă obiectivele”, a adăugat el, referindu-se la evoluţiile de pe câmpul de luptă.

Consilierul prezidenţial ucrainean a mai susţinut că elita politică din Rusia doreşte ”să continue negocierile ca un element al propagandei lor de uz intern” şi că ”se teme să spună adevărul, acela că trebuie să se retragă din război în condiţii complet diferite faţă de cele anunţate iniţial”.

”În opinia mea, este un obiectiv strategic pentru ruşi: totul sau nimic”, a mai spus oficialul ucrainean, care a confirmat de asemenea că preşedintele Zelenski nu va semna acordul Minsk-2 privind statutul de autonomie al regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Luhansk din estul Ucrainei.

Consilierul prezidenţial ucrainean le-a adresat de asemenea reproşuri politicienilor europeni care doresc un compromis cu Rusia. ”Nu! Federaţia Rusă trebuie să se simtă oprimată după acest război”, crede Mihailo Podoliak.

Mai devreme în aceeaşi zi, viceministrul rus de externe Andrei Rudenko a declarat că între Rusia şi Ucraina nu mai există la ora actuală „niciun fel” de negocieri după ce Kievul ”a abandonat, de fapt, procesul de negociere”.

Într-o discuţie telefonică cu preşedintele finlandez Sauli Niinisto, preşedintele rus Vladimir Putin a spus că negocierile ruso-ucrainene sunt întrerupte, întrucât ”partea ucraineană nu a arătat niciun interes pentru un dialog constructiv”.

După reuniunea de la Istanbul din 29 martie nu a mai avut loc nicio întâlnire faţă în faţă între cele două delegaţii. În timp ce Ucraina acuză Rusia că trupele sale au comis atrocităţi în teritoriile ocupate, Rusia acuză Ucraina că a revenit asupra unor propuneri formulate la Istanbul şi consideră că aceste schimbări de poziţie sunt rezultatul unor influenţe ale Washingtonului asupra Kievului, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Președintele Dumei de Stat din Rusia nu acceptă ideea unui schimb de prizonieri ruși cu luptători din cadrul Regimentului ucrainean Azov: ‘Criminalii naziști’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Ciucă, la reuniunea de la Vila Lac: Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur

Publicat

in

Premierul Nicolae Ciucă le-a spus liderilor PNL, duminică după-amiază, la reuniunea de la Vila Lac, că vor face schimburile de ministere cu PSD, în luna mai, odată cu rotația premierilor, exact cum prevede protocolul de guvernare, conform unor surse participante la ședință.

PNL este azi peste procentele de la preluarea mandatului meu de presedinte de partid. Asta pentru că PNL a asigurat stabilitatea țării și a făcut cea spus ca face. Nu a provocat și nu a răspuns provocărilor politice. Guvernul a fost performant – cel mai bun procent de absorbție, în context economic grav. Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”, le-a spus Ciucă liderilor PNL, spun sursele citate.

Conform protocolului coaliției de guvernare, pe 25 mai 2023 actualul premier Nicolae Ciucă (PNL) va demisiona, acesta urmând să fie înlocuit de Marcel Ciolacu (PSD) în fruntea Guvernului. Pe lângă rotația premierilor, o premieră în politica românească, protocolul prevede că PSD și PNL urmează să facă schimb și de o parte dintre ministere:

  • PNL va prelua un portofoliu de vicepremier, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor și șeful SGG
  • PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Justiției și coordonarea Cancelariei Prim-ministrului

Însă mai mulți lider PSD, printre care secretarul general al partidului, Paul Stănescu, spune despre miniștri că ”nu putem schimba jucătorii care performează”, social-democrații dorind păstrarea Transporturilor și Finanțelor, conform unor surse din interior. De asemenea, PSD ar prefera să nu preia Justiția.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Schimbare importantă începând cu 1 februarie! Banii vor fi virați pe card

Publicat

in

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend