Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ne paşte o criză alimentară .Află care este efectul industriei alimentare asupra vieţii

Avatar

Publicat

in

Tot mai des ni se atrage atenţia că omenirea se va confrunta, într-un viitor foarte apropiat, cu o criză a alimentelor. Suprapopularea, industrializarea excesivă, schimbările climatice dramatice la care asistăm şi în prezent, vor avea ca rezultat distrugerea culturilor agricole şi implicit reducarea cantităţii de hrană disponibilă.
Mai pe înţelesul tuturor, lumea va fi confruntată cu foametea iar România nu va face excepţie având în vedere că mai bine de 10 ani, specialiştii atrag atenţia autorităţilor că în curând zone întregi din câmpiile României se vor transforma în deşert. Deocamdată, niciun guvern nu a luat în seama aceste avertismente.
Situaţia în ceea ce priveşte alimentaţia populaţiei este, în prezent, oricum alarmantă, având în vedere că la nivel mondial peste 2 miliarde de oameni sunt obezi. Se moare mai mult din cauza obezităţii decât din lipsa de hrană.
România a început confruntarea cu acest flagel în urmă cu aproximativ 15 ani, însă situaţia s-a accentuat şi continuă să se deterioreze pe an ce trece. Peste 3,5 milioane de români se confruntă deja cu problemele obezităţii şi din păcate doar 1% din ei sunt inclusi într-un program naţional de luptă împotriva acestui flagel. Cauzele sunt deja cunoscute- lipsa activităţii fizice, mâncarea plină de hormoni şi în exces, stresul, şi alimente hipercalorice sunt principalele motive pentru care tot mai mulţi români ajung în zona supraponderalului şi a obezităţii. Argeşul nu face excepţie de la această statistică alarmantă. Judeţul nostrum numără în prezent aproape 17 mii de obezi cărora li se adaugă persoanele supraponderale. Obezitatea este o problemă care afectează toţi oamenii, indiferent de gen şi indiferent de vârstă, chiar dacă mai expuse sunt femeile. Deocamdată, la nivel de Uniune Europeană, singura ţară care a intrat în primele 10 locuri, în clasamanetul mondial al obezităţii, este Germania cu 16 milioane de persoane obeze, însă numărul lor este în continuă creştere.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ion Țiriac, detronat de Gigi Becali? Ce avere are patronul FCSB

Avatar

Publicat

in

De

Dumitru Dragomir, fostul șef de la LPF, a făcut dezvăluiri cu privire la averea patronului FCSB, Gigi Becali.

Cu FCSB, Gigi Becali nu a mai reușit să bifeze nicio performanță răsunătoare. Nu a mai câștigat titlul din 2015, iar în cupele europene, nici în grupe nu a mai ajuns. Controversatul om de afaceri nici nu a mai reuști să vândă jucători pe sume consistente, însă speră să dea lovitura cu Florinel Coman și Dennis Mann

Dumitru „Mitică” Dragomir nu-l plânge pe Gigi Becali, cu care de-a lungul timpului a avut o relație cordială, dar s-a și dușmănit. Aliatul Gabrielei Firea la alegerile locale 2020 a declarat că patronul de la FCSB are o avere de 2-3 miliarde de euro.

Averile bogaților au fost mereu subiecte controversate. Dacă Gigi Becali ar avea o avere de peste 2 miliarde de euro, ar fi mai bogat decât Ion Țiriac, al doilea miliardar român, potrivit publicațiilor de specialitate.

De asemenea, ar fi mai bogat chiar decât frații Pavăl, din Bacău, care ar avea în jur de 2 miliarde avere, la fel precum fostul tenismen. Dintre românii plecați în afară, Daniel Dineș ar fi cel mai bogat, cu o avere estimată la peste 7 miliarde de dolar

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alexandru Rafila, reacție despre un nou ”lockdown” în România: ‘În momentul de față, nu’

Avatar

Publicat

in

De

Profesorul Alexandru Rafila reprezentantul României la OMS a declarat că ”Noi avem o situație ceva mai bună, la noi a fost o creștere permanentă, noi n-am avut acea scădere din timpul verii, dimpotrivă, toată vara am înregistrat o creștere a numărului de cazuri”.

„Din păcate, tot mai multe țări în Uniunea Europeană înregistrează astfel de evoluții, care fac ca sistemele de sănătate să nu fie sustenabile, adică să nu poată să preia toți pacienții și nu mă refer doar la pacienții de terapie intensivă, ci și alți pacienți, cu forme medii. De exemplu, în Belgia nu au acces la servicii medicale spitalicești dacă au forme medii de boală”, a completat Rafila.

El a spus că, în aceste condiții, carantina este singura soluție, dar că „este important să nu ajungi acolo, prin măsuri preventive”.

Alexandru Rafila a mai spus cu privire la situația din Franța că „utilizarea măștii era o glumă în zona localurilor, în zona de alimentație publică. Nu se utiliza masca în niciun fel”. „Explozia actuală de cazuri este, până la urmă, rezultatul unei relaxări totale, care – după sezonul cald, care a dus la o scădere de cazuri – a determinat situația pe care o vedem acum”, a subliniat el.

Întrebat dacă România ar trebui să impună carantina totală, Alexandru Rafila a răspuns: „În momentul de față, nu”.

„Noi avem o situație ceva mai bună, la noi a fost o creștere permanentă, noi n-am avut acea scădere din timpul verii, dimpotrivă, toată vara am înregistrat o creștere a numărului de cazuri. S-a produs ceva care, din punctul meu de vedere putea fi făcut mai bine, sistemul de sănătate publică nu a fost în niciun fel ranforsat, focalizat pentru o eventuală reizbucnire a numărului de cazuri și, de asemenea, nu am pregătit din punct de vedere al capacității de testare o structură de pregătire a personalului și introducerea unui control extern de calitate care să facă credibile toate rezultatele din sistem”, a declarat Alexandru Rafila.

Astăzi, președintele Klaus Iohannis a spus într-o conferință de presă că „situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown”, conform Digi24.ro.

Citește și:

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Răsturnare de situație după decizia luată de ÎCCJ în cazul pensiilor militare de stat (pensii speciale)

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend