Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

NBA. Dallas Mavericks vs Golden State Warriors: Doncic îl provoacă pe Curry

Publicat

in

NBA, campionatul nord-american de baschet, cel mai spectaculos și mai valoros din întreaga lume, se află în faza semifinalelor, adică a finalelor din cele două conferințe.

Minge de baschet Foto: Michael Sullivan/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Finala Conferinței de Vest se ține dispută între Golden State Warrios și Dallas Mavericks. Asta în timp ce, în Conferința de Est, titlul de „regină zonală” și-l dispută formațiile Miami Heat și Boston Celtics.

În noaptea de marți spre miercuri, de la ora 4.00 în România, Dallas Mavericks are meci, acasă, cu Golden State Warriors. Se joacă în sistemul „cel mai bun din 7” sau „cine ajunge primul la 4”.

După două meciuri în California, duelul s-a mutat în Texas. Meciul 4 al semifinalei NBA va avea loc în „American Airlines Center” din Dallas. La fel ca și meciul 3, disputat luni dimineață, la ora 4.00.

Dallas nu-și mai permite pași greșiți. De regulă, în play-off, concentrarea este maximă, iar gazdele au asigurat succesul în proporție de 70-80%, în cazul în care nu comit greșeli majore. Dacă și picioarele și brațele îi vor ajuta, texanii n-ar trebui să scape victoria, dar se știe ce forță au „războinicii”.

Texanii sunt conduși pe parchet de Luka Doncic. Slovenul de 23 de ani, poreclit „Luka Magic”, a venit la timp la echipă, rămasă fără un star, după retragerea germanului Dirk Nowitzki. Dallas l-a adus în 2018 de la Real Madrid, care l-a avut timp de 3 ani sub contract.

La Golden State, echipa este mult mai sudată, iar vedetele – numeroase. Superstarul este, indiscutabil, Stephen Curry, cel mai titrat aruncător din istorie de la linia de 3 puncte, dar Klay Thompson, Andrew Wiggins, Jordan Poole și Draymond Green sunt mereu la susținere. Uneori, de nicăieri mai iese câte o soluție neașteptată, dar utilă, cum a fost cea numită Kevon Looney.

Iar antrenorul Steve Kerr, născut la Beirut, acum 56 de ani, știe ce are de făcut. Este din 2014 la echipă și vrea să sărbătorească un deceniu în California, așa că un succes i-ar prinde bine și i-ar oferi motivul ideal să își prelungească înțelegerea.

Și, mai presus de toate, Kerr este un învingător. A câștigat inele de campion și ca jucător (1996-1999 și 2003), făcând parte din generația de aur a clubului Chicago Bulls în perioada Michael Jordan, dar și ca antrenor, cu „războinicii” din California, în 2015, 2017 și 2018. În total, are 8 tiluri.

Superbet are cota 2.4 pentru semnul 2 (victorie Golden State Warriors).

NBA: Dallas Mavericks vs Golden State Warriors Cotă
2 (victorie Golden State Warriors) 2.4

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Anunțul zilei vine de la ministrul Boloș: România a finalizat documentația pentru accesarea a 44 de miliarde de euro

Publicat

in

De

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că Guvernul a aprobat varianta actualizată a Acordului de Parteneriat 2021–2027. Astfel, România a finalizat documentația pentru accesarea celor 44 de miliarde de euro din Politica de Coeziune.

Potrivit unui comunicat al MIPE, Guvernul a aprobat varianta actualizată a Acordului de Parteneriat 2021–2027, care integrează observațiile formulate de Comisie pe marginea documentului transmis inițial de România.

Documentul aprobat prevede o alocare totală constituită din Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european Plus, Fondul de coeziune, Fondul pentru o tranziție justă și Fondul european pentru afaceri maritime de 44,7 miliarde euro, din care 31,1 miliarde euro este alocarea europeană și 13, 6 miliarde euro este contribuția națională.

Guvernul a aprobat și ultimele trei programe operaționale – PO sănătate, PO Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare și PO Tranziție Justă, documentele urmând a fi transmise Comisiei în cursul zilei de joi.

MIPE anunță că astfel a fost finalizată întreaga documentație necesară accesării fondurilor din Politica de Coeziune: toate cele 16 programe operaționale și Acordul de Parteneriat 2021–2017.

„Astăzi este o zi importantă pentru Politica de Coeziune, pentru că am adoptat actele normative necesare pentru finalizarea documentelor care vor permite României să acceseze bugetul de 44 de miliarde pe care îl are la dispoziție. Sunt peste 3.200 de pagini de documentație pe care ne-am propus să le finalizăm în această perioadă pentru a transmite Comisiei întreg pachetul necesar pentru accesarea bugetului impresionant din Politica de Coeziune”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Conform acestuia, în perioada de programare 2021–2027, bugetul cel mai generos va fi alocate pentru componenta de transport – 9,6 miliarde de euro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Reacția ONU, după apelul lui Zelenski privind excluderea Rusiei: ‘Toate deciziile de acest gen trec prin Consiliul de Securitate’

Publicat

in

De

Excluderea unei țări din Adunarea Generală a ONU este posibilă doar prin intermediul Consiliului de Securitate al organizației mondiale, a declarat reprezentantul președintelui celei de-a 67-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, Polina Kubiak, comentând apelul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky.

„Toate deciziile de acest gen trec prin Consiliul de Securitate al ONU”, a spus ea.

Marți, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, Zelensky a cerut excluderea Rusiei din cadrul Consiliului însuși și din Adunarea Generală a ONU.

În timpul unei intervenţii în direct în faţa Consiliului, al doilea discurs al său de la 5 aprilie, preşedintele ucrainean a cerut încă o dată ca Rusia să fie exclusă din Consilul de Securitate şi să fie înfiinţat un tribunal pentru a judeca „actele teroriste zilnice” comise de Moscova, informează News.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend