Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nastase desfiinteaza o lege sustinuta de PSD: Sunt dispusi sa sacrifice interesele pe termen lung

Publicat

in

Fostul premier Adrian Nastase desfiinteaza o lege depusa in Parlament de 10 membri PSD si sustinuta nu doar de PSD, ci de mai multe partide politice sau cel putin de membri ai acestora.

Este vorba de initiativa care propune modificarea legii partidelor in asa fel incat partidele sa poata fi infiintate de doar trei membrii.

Nastase considera ca adoptarea unei astfel de legi ar fi “un experiment”, un pas inapoi in politica romaneasca care in loc sa aiba partide nationale puternice, deschide calea unei divizari si fragmentari puternice atat a clasei politice, cat si a societatii.

“Partide cu trei membri?

Raspunsul meu la intrebarea din titlu ar fi negativ. Cred că o astfel de solutie ne-ar duce inapoi la experientele politice de la inceputul anilor ’90, când existau peste 200 de partide. Pragul electoral de 5% si apoi de 3% au avut rolul de a selecta partidele reprezentative. Votul uninominal a afectat deja rolul partidelor, avem nevoie de incă un experiment? Am urmărit argumentele celor care, de pe marginea politicii, fac diverse propuneri si care, apoi, se repliază in spatele bunelor intentii. Urmăresc si pozitiile celor care, in interiorul politicii, adoptă pozitii mimetice, populiste, fiind dispusi să sacrifice interesele pe termen lung pentru a le face pe plac, momentan, celor din anumite ONG-uri.

Chiar avem nevoie de partide regionale, municipale, de cartier, sătesti? Interese locale nu pot fi promovate prin asociatii, fundatii? In conjuncturile actuale, nu este clar că avem nevoie de partide nationale puternice, capabile să mentină unitatea statului?”, scrie Nastase pe blogul personal.

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/nastase-desfiinteaza-o-lege-sustinuta-de-psd-sunt-dispusi-sa-sacrifice-interesele-pe-termen-lung_948148.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Prelipceanu, afirmații șocante la Digi 24: ‘Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor’/ VIDEO

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a acordat marți seara un interviu postului de televiziune Digi 24, oficialul fiind nevoit să se delimiteze de afirmațiile șocante ale prezentatorului Cosmin Prelipceanu.

Într-o discuție despre refuzul părinților de a se vaccina sau de a-și vaccina copiii elevi, Cosmin Prelipceanu s-a arătat revoltat de atitudinea a două treimi dintre români, pledând ca statul să-i „salveze” măcar pe copii.

Cosmin Prelipceanu: „Dacă suntem în țara în care o treime sunt vaccinați în condițiile în care oamenii mor în spitale, este absolut clar că avem o problemă de educație. Oamenii în țara asta nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte.”

Sorin Cîmpeanu: „Din păcate…”

Cosmin Prelipceanu: „N-ar fi bine ca măcar de copiii lor să avem grijă? Măcar copiii lor să înțeleagă asta. Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala.”

Sorin Cîmpeanu: „Nu pot să fiu părtaș la această afirmație.”

Cosmin Prelipceanu: „Ba da, vă spun eu, asta ar trebui să se întâmple.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de marţi

Publicat

in

De

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de marţi, iar valoarea tranzacţiilor a ajuns la 74,64 milioane de lei (15 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,10%, până la 12.522,92 de puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a închis în scădere cu 0,08%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,06%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a depreciat cu 0,94%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 0,22%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis pe minus cu 0,28%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Teraplast, cu 10,78 milioane de lei, urmate de cele ale Nuclearelectrica, care au generat schimburi în valoare de 5,89 milioane de lei, şi de titlurile Băncii Transilvania – 5,68 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Bermas, în creştere cu 9,09%, urmate de cele ale Teraplast (+5,91%) şi de titlurile Condmag (+5,88%), informează Agerpres.ro.

În schimb, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Mecanica Fină (-8,29%), Sinteza (-5,63%) şi Comelf (-4,52%).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend