Conecteaza-te cu noi

Campulung

Naş al defrişărilor din Rucăr – Dâmbovicoara, „Sulică” Popa Nica ar putea deveni personajul principal al bestseller-ului „NUP”

Avatar

Publicat

in

Valurile de plângeri penale şi de sesizări pentru defrişările masive de pădure din zona Rucăr – Dâmbovicioara s-au soldat în decursul timpului cu o colecţie impresionantă de „NUP-uri” (neînceperea urmăririi penale). Unul dintre cele mai controversate personaje din lumea pădurii, cunoscut Muscelului ca „Sulică – naş al defrişării” sau „milionarul în euro-saci”, are cel mai important palmares de plângeri penale, unele formulate chiar de IRTSV Ploieşti.

De ani de zile, atât statul, cât şi persoane particulare, cărora le-a defrişat pădurile, nu au putut să-i facă nimic personajului rucărean, pe numele său real Ion Popa Nica.IMAG0236

Publicitate

Revenind la o perioadă şi de glorie politică a acestuia, amintim că numai în perioada 2004 – 2008, cât a fost viceprimar de Rucăr, ITRSV Ploieşti a pus pe masa procurorilor câmpulungeni mai multe plângeri penale, ce aveau ca bază defrişarea mai multor păduri de pe raza Rucărului, inclusiv unele din zone protejate, exemple: defrişări în Parcul Naţional „Piatra Craiului” sau dispariţia a 10 ha de pădure de la Barajul Pecineagu.

Sulică – Ion Popa Nica acţiona în cele mai multe cazuri ca mandatar, prin procuri de administrare a unei suprafeţe de pădure, reuşind astfel să defrişeze sute de hectare de pădure, ba chiar să radă unele suprafeţe şi să le transforme mai apoi în teren viran.

Personajul, este unul cât se poate de cunoscut şi din cauza comportamentului său foarte excentric. Ion Popa Nica fiind printre puţini musceleni care şi-au permis luxul de a-şi vedea „victimele” de sus, adică din elicopter, căci obişnuia să mai închirieze câte unul, numai la 1000 de euro plimbarea de o oră.

S-ar putea scrie un bestseller cu viaţa şi modul de a se-mbogăţii al lui Sulică de Rucăr, mai ales că prima parte ar fi deja cea scrisă în plângerile penale formulate de însăşi inspectorii ITRSV în decursul a peste patru ani de zile.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Șoc total, în Argeș, pentru ministrul Violeta Alexandru: A găsit birourile ITM goale în timpul unei inspecții

Avatar

Publicat

in

De

 

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a avut parte de o surpriză când a mers la sediul ITM Argeș într-o inspecție și a găsit doar birouri goale.

Ministrul scrie pe Facebook că a fost la Pitești, deoarece și-a propus să meargă în teritoriu des și deoarece nu vrea să se limiteze la citit rapoarte din birou.  „Știu că este perioada concediilor însă aceasta nu este o scuză pentru a reduce ritmul de lucru. La Casa de Pensii Argeș, am stabilit la nivelul conducerii faptul că se vor depune toate eforturile pentru a soluționa toate dosarele de pensii cu termen depășit. Mai sunt dosarele unor persoane care au câștigat în instanță drepturi și care trebuie să pună la dispoziția CJP Argeș diferite adeverințe. O scoatem la capăt și aici. La pensii comunitare, 77 de dosare sunt blocate din cauza neconfirmării stagiului de cotizare din Spania sau din Italia. M-am uitat cu atenție pe listă. Voi suna din nou autoritățile spaniole, văd că s-au îmbunătățit lucrurile, dar nu sunt mulțumită de ritmul de eliberare a formularului care confirmă stagiul de cotizare din aceste două țări,”, anunță ministrul.

După ce povestește despre vizita la Casa de Pensii Argeș, Violeta Alexandru spune că s-a gândit să vadă cum merge activitatea și la ITM Argeș.

Publicitate

„Birourile goale. Fotografiile sunt elocvente. Toți angajații sunt pe teren, mi s-a spus. Am cerut să mergem pe teren, inopinat, să vadă chiar Inspectorul Șef, o firmă la întâmplare din lista locațiilor în care ar fi trebuit să fie echipa ITM în control. Conducerea nu avea informații concrete privind locația fiecărui inspector sau firmele pe care urma să le verifice. La statistici totul este bine, în teren se văd altfel de lucruri. De aceea, nu renunț la teren. O să revin și aici după ce primesc toate informațiile”, adaugă ministrul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

la Câmpulung, Elena Lasconi nu cedează: JOS MESHURILE ILEGALE ALE PSD și PNL !

Avatar

Publicat

in

De

Elena Lasconi, Președintele USR Câmpulung îi cere Primarului Liviu Târoiu, ca măcar acum pe final de mandat, să RESPECTE LEGEA. În urma unei înțelegeri făcute în afara cadrului legal între mai multe persoane din conducerile filialelor locale ale partidelor din Câmpulung în zona de publicitate restrânsă din centrul municipiului, unde este interzisă orice formă de publicitate, cu excepția celor făcute în asociere cu municipiul Câmpulung, s-au amplasat ilegal meshuri ale PSD și PNL, inclusiv ale primarului Liviu Târoiu. Menționez că m-am opus acestei întelegeri și că imediat după întâlnire am semnalat că este nelegală printr-o adresă din 01 august 2020, pe care am trimis-o Primăriei Câmpulung Muscel.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend