Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Naomi Osaka și motivația ascunsă din spatele victoriei categorice cu Angelique Kerber

Publicat

in

Ajunsă pe locul 77 în ierarhia mondială, Naomi Osaka a dezvăluit ce a impulsionat-o la turneul de categorie WTA 1000 de la Miami, acolo unde a învins-o categoric pe Angelique Kerber, triplă campioană de Grand Slam.

Naomi OsakaFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-un meci disputat joi, Osaka s-a impus cu 6-2, 6-3 în fața sportivei din Germania și s-a calificat în turul al treilea. Naomi a reușit 33 de lovituri câștigătoare, a comis 13 erori neforțate și a pierdut doar trei puncte cu primul serviciu, salvând singurele două mingi de break ale adversarei.

Naomi Osaka nu suportă să fie subestimată

Nipona a afirmat la conferința de presă că a fost deranjată de comentariile danezei Caroline Wozniacki (fostă lideră a ierarhiei WTA și expertă Tennis Channel), care a afirmat în timpul tragerii la sorți că Osaka nu va ajunge în turul al treilea al competiției americane.

Pentru un loc în optimile turneului de la Miami, Naomi Osaka se va duela cu Karolina Muchova, o altă jucătoare pe care Wozniacki nu o vedea ajungând prea departe.

„Mă uitam la Tennis Channel zilele trecute. Nu știu în ce seară, dar era transmisă tragerea la sorți…. Cred că Wozniacki comenta, iar ei spuneau: `Oh, cine crezi că va ieși din această secțiune a tabloului?`. Caroline a răspuns ‘Cred că (Angelique) Kerber și (Leylah) Fernandez vor juca una împotriva celeilalte…’ Așa că mă gândeam mult la asta în timp ce jucam.

Nu știu dacă ăsta a fost motivul pentru care scorul a fost cum a fost (n.r. 6-2, 6-3). Nu spun că am privit asta ca pe o răzbunare, dar am fost ca și cum ‘Hmm, știu că am jucat cam sub așteptări în ultimele două luni, dar încă simt că sunt o jucătoare destul de bună’ – Wozniacki a spus cam încrezătoare că Kerber va trece mai departe” – Naomi Osaka.

Chiar dacă nu se mai afla în fruntea clasamentului mondial, Osaka (câștigătoare a patru turnee de Grand Slam) are un start impresionant de sezon (8 victorii și 2 înfrângeri) și nu pare să fie foarte departe de cea mai bună formă a sa.

WTA Miami are loc în perioada 22 martie – 3 aprilie, pe hard, face parte din categoria WTA 1000 și are premii totale în valoare de $8.369.455. Ultima campioană, Ashleigh Barty, nu participă la întrecerea de la Hard Rock Stadium, ea alegând să se retragă din tenis.

Rezumatul partidei dintre Naomi Osaka și Angelique Kerber:

S-ar putea să te mai intereseze și:

VIDEO Naomi Osaka, cu lacrimi în ochi după ce a fost insultată la Indian Wells – Japoneza a cerut microfonul pentru a răspunde

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

După industria auto, și cea a avioanelor e luată în colimator de lupta anti noxe: Comisia Europeană anunță o nouă alianță

Publicat

in

De

Comisia Europeană lansează oficial Alianţa pentru Aviaţia cu Emisii Zero, invitând membrii comunităţii aviatice să îşi unească forţele în vederea pregătirii pentru apariţia aeronavelor cu emisii zero, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar. Alianţa pentru Aviaţia cu Emisii Zero urmăreşte să pregătească ecosistemul aviatic pentru punerea în funcţiune a aeronavelor cu hidrogen şi a celor electrice, pentru a se asigura că transportul aerian contribuie la obiectivul de neutralitate climatică al Europei pentru 2050. Aceasta va reuni reprezentanţi ai producătorilor de aeronave, ai companiilor aeriene, ai aeroporturilor, companiilor energetice şi furnizorilor de combustibil, ai agenţiilor de standardizare şi certificare, ai grupurilor de interese şi ai autorităţilor de reglementare în materie de pasageri şi mediu.

Aceştia vor colabora pentru a identifica toate barierele din calea intrării în serviciul comercial a acestor aeronave, pentru a stabili recomandări şi o foaie de parcurs, pentru a promova proiectele de investiţii şi pentru a crea sinergii şi dinamică în rândul membrilor. În special, membrii vor analiza aspecte precum cerinţele în materie de combustibil şi infrastructură aeroportuară ale aeronavelor cu hidrogen şi electrice, standardizarea şi certificarea, precum şi implicaţiile pentru operatori (companiile aeriene) şi managementul traficului aerian.

În următoarele două decenii, se preconizează introducerea pe piaţă a mai mult de 44.000 de aeronave noi. Volumul de piaţă potenţial pentru aeronavele cu emisii zero a fost estimat la 26.000 până în 2050, cu o valoare totală de 5 mii de miliarde de euro.

Alianţa îşi va îndeplini în final angajamentul de a alinia sectorul la ambiţiile, obiectivele şi politicile conexe ale UE în materie de climă. Dimensiunea internaţională a sectorului este, de asemenea, un element major, deoarece combaterea schimbărilor climatice reprezintă un efort global.

„Odată cu apariţia aeronavelor cu emisii zero, Europa va scrie următorul capitol al aviaţiei. Neutralitatea climatică este paşaportul pentru creştere, iar Alianţa pentru aviaţia cu emisii zero va ajuta industria aeronautică europeană să pună bazele unei aviaţii competitive şi curate”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreşedintele executiv pentru era digitală.

Entităţile private şi publice din comunitatea aeronautică care s-au angajat să sprijine punerea în funcţiune a aeronavelor cu emisii zero sunt invitate să se alăture Alianţei pentru aviaţia cu emisii zero prin intermediul formularului online.

O primă reuniune a adunării generale va avea loc în toamna acestui an.

Industria aeronautică europeană şi alţi actori europeni din sectorul aviaţiei şi-au asumat angajamentul de a asigura că transportul aerian din Europa îndeplineşte obiectivele climatice ale Europei pentru 2050. Comisia sprijină acest obiectiv prin acţiuni concrete, cum ar fi programul pentru o aviaţie curată din cadrul programului Orizont Europa, mecanismele de stabilire a preţului carbonului (de exemplu, EU ETS) şi Fondul pentru inovare. Aceste iniţiative sprijină dezvoltarea de aeronave cu emisii zero, bazate pe tehnologii de propulsie noi (de exemplu, electrice sau pe bază de hidrogen). Astfel de aeronave durabile din punctul de vedere al mediului au un potenţial de piaţă imens şi pot contribui semnificativ la competitivitatea viitoare a industriei de profil în toate segmentele de piaţă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Atacul armat de la Oslo a alertat autoritățile din Franța: Guvernul consolidează securitatea la evenimente Gay Pride

Publicat

in

De

Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin le-a cerut sâmbătă prefecţilor să consolideze securitatea la Marşuri ale mândriei de a fi gay (Gay Pride) în întreaga Franţă, în urma unui atac armat la Oslo, în apropierea unui club gay, soldat cu doi morţi şi 21 de răniţi, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Evenimente dramatice la Oslo, ale căror motivaţii nu sunt încă stabilite în întregime, îndeamnă la o creştere a atenţiei generale”, a îndemnat ministrul într-o telegramă consultată de AFP.

El le cere prefecţilor şi directorilor generali de poliţie şi jandarmerie ”să mobilizeze toţi senzorii”, ”de îndată”, pentru a ”detecta eventuale ameninţări susceptibile să afecteze” diverse evenimente ale comunităţilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT).

La Oslo, un atac armat s-a soldat cu doi morţi şi 21 de răniţi, zece grav, un atac tratat de către serviciile norvegiene de informaii interne PST drept ”un act de terorism islamist”, iar un Gay Pride a fost anulat.

La Paris, unde autorităţile au prevăzut o mobilizare a 25.000 până la 35.000 de persoane, ”dimensiunea antiteroristă a dispozitivului, luată în calcul întotdeauna, din cauza unui context al unei ameninţări perene, a fost consolidat”, iar ”poziţionarea forţelor de ordine a fost strânsă în jurul manifestaţiei”, declară AFP Prefectura de Poliţie.

”Perimetrul stabilit în jurul cartierului Marais, la festivităţile de (sâmbătă) seara include această parte, de exemplu prin instalarea unor bariere de beton armat la punctele de intrare, în susţinerea forţelor de ordine”, precizează prefectura.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend