Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nancy Pelosi anunță o schimbare RADICALĂ, în urma protestelor din SUA: Vor fi luate decizii

Publicat

in

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a promis marţi o lege referitoare la profilul rasial şi alte probleme ridicate de uciderea de către poliţie a bărbatului de culoare George Floyd, în timp ce alţi parlamentari au avertizat împotriva folosirii armatei pentru combaterea protestelor din Statele Unite, transmite Reuters.

Democraţii din Cameră analizează propuneri referitoare la mai multe probleme, dar Pelosi a descris profilarea rasială a suspecţilor ca fiind o problemă universală ”de care trebuie să scăpăm”.

Advertisements

”În scurt timp…vor fi luate decizii şi cred că americanii vor fi bine serviţi”,  spus ea.

Pelosi şi alţi democraţi au atacat maniera în care preşedintele Donald Trump a gestionat protestele, după ce au fost folosite gaze lacrimogene şi gloanţe pentru a îndepărta protestatarii din jurul Casei Albe, chiar înainte ca acesta să meargă în zonă pentru a se poza la o biserică cu o biblie.

”Naţiunea are nevoie de o conducere calmă şi echilibrată, o mână sigură şi o inimă mare, calităţi pe care preşedintele Trump nu le-a afişat niciodată”, a declarat liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer.

Schumer a cerut adoptarea unei reforme a prevederilor referitoare la aplicarea legii până pe 4 iulie.

Protestele s-au intensificat după moartea lui Floyd, un bărbat de culoare care a murit în timp ce un poliţist alb îl ţinea imobilizat cu genunchiul pe gât. Ulterior, poliţistul a fost acuzat de crimă.

Protestele au degenerat însă în violenşe şi în devastarea multor locaţii, iar Trump a ameninţat că va desfăşura trupe federale dacă autorităţile locale nu reuşesc să le oprească.

Unii republicani şi-au exprimat rezervele. ”Aceasta ar trebui să fie ultima soluţie. Trebuie să restaurăm ordinea. Dar folosirea unor trupe militare active în astfel de circumstanţe ar fi un eveniment rar”, a spus senatoarea Lindsey Graham, care este o susţinătoare a lui Trump.

Reprezentanta Elissa Slotkin, care a lucrat în domeniul apărării, a avertizat împotriva folosirii armatei în scopuri politice. ”Acesta este un drum periculos pentru instituţiile noastre, armata şi naţiunea noastră”, a scris pe Twitter democrata din Michigan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Marea Britanie ar putea să convină un acord comercial cu UE abia în luna decembrie

Publicat

in

De

Marea Britanie ar putea să ajungă la un nou acord comercial cu Uniunea Europeană, însă înțelegerea ar putea fi convenită abia în luna decembrie, cu doar câteva săptămâni înainte de sfârșitul perioadei de tranziție, a anunțat marți vicepremierul irlandez, Leo Varadkar. „Cred că va fi un acord, însă cred că acordul va veni târziu. Poate în octombrie, noiembrie sau decembrie. Și de aceea, încă o dată, trebuie să ne pregătim pentru riscul de a avea un Brexit fără acord comercial„, a declarat Varadkar în fața parlamentarilor. Vicepremierul irlandez și-a exprimat speranța că acordul final va fi „mai bine realizabil decât păgubitor” pentru economia irlandeză, potrivit Rador.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SUA sunt îngrijorate cu privire la ultimele evoluţii în Hong Kong

Publicat

in

De

Secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, a declarat marţi că SUA sunt profund îngrijorate cu privire la avertismentul liderului executiv al Hong Kongului, Carrie Lam, care a declarat că alegerile primare pan-democratie din teritoriu ar fi încălcat noua lege a securităţii naţionale impusă de Beijing. În declaraţia sa, Mike Pompeo a subliniat că Washingtonul va urmări îndeaproape evoluţia situaţiei în Hong Kong, mai ales că pe 6 septembrie vor avea loc alegeri pentru Consiliul Legislativ, notează Rador.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend