Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nagorno-Karabah: Armenia a acuzat Azerbaidjanul de violări grave ale drepturilor omului în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga

Publicat

in

Într-o nouă escaladare a conflictului asupra regiunii Nagorno-Karabah din Caucazul de Sud, Armenia a acuzat Azerbaidjanul de violări grave ale drepturilor omului în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga, relatează joi DPA.

Azerbaidjanul este responsabil pentru violenţă, ură şi rasism împotriva armenilor, au declarat reprezentanţii juridici ai ţării joi la Haga.

Cei mai înalţi judecători ai ONU trebuie să impună măsuri imediate împotriva Azerbaidjanului “pentru a pune capăt ciclului violenţei şi al urii”.

“Autorii sunt încurajaţi şi chiar glorificaţi de către autorităţile din Azerbaidjan”, au susţinut ei.

La puţin peste un an după războiul din Nagorno-Karabah, ambele state au adus acum conflictul lor în faţa tribunalului ONU. Azerbaidjanul a depus de asemenea o plângere.

Cazul urmează să fie audiat săptămâna viitoare, însă nu se ştie când instanţa se va pronunţa.

Armenia acuză ţara vecină de persecuţii şi discriminări împotriva armenilor, citând Convenţia Internaţională a ONU privind Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare Rasială.

Prizonieri de război au fost torturaţi şi executaţi, iar trupurile soldaţilor ucişi au fost profanate. Prizonierii de război nu au fost eliberaţi în ciuda obligaţiilor internaţionale şi situri culturale şi religioase au fost distruse, au declarat reprezentanţii armeni, potrivit Agerpres.ro.

Originea disputei juridice este războiul pentru regiunea Nagorno-Karabah, disputată de decenii.

Peste 6.500 de persoane au fost ucise în luptele care s-au întins din 27 septembrie până la 9 noiembrie anul trecut.

Azerbaidjanul a recucerit în cele din urmă părţi mari din teritoriul pierdut la începutul anilor 1990 cu ajutorul Turciei, cu care împărtăşeşte legături culturale şi religioase. Între timp, Armenia vede Rusia ca puterea sa protectoare din motive similare, notează DPA.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

WTA dă șah autorităților de la Beijing în cazul Shuai Peng – Mutarea făcută de Nicolas Mahut

Publicat

in

De

Tenismanul Nicolas Mahut, directorul turneului WTA 125 de la Angers, a invitat-o pe Shuai Peng să înmâneze, duminică, trofeul câştigătoarei, pentru a simboliza susţinerea sa faţă de jucătoarea din China, informează AFP, potrivit Agerpres.

Într-o înregistrare video, Nicolas Mahut, directorul turneului de la Angers şi jucător încă în activitate, a lansat invitaţia chinezoaicei Shuai Peng de a veni să înmâneze trofeul câştigătoarei turneului ce se desfăşoară în această săptămână.
“Toată lumea este încântată pentru această primă ediţie, dar o singură persoană nu este aici: Shuai Peng. Pentru că tu nu eşti pe teren în această săptămână, eu te invit să înmânezi trofeul câştigătoarei de duminică, în oraşul meu. Shuai Peng, te aşteptăm”, se arată în mesajul de susţinere al lui Mahut.

Shuai Peng, 35 de ani, a dispărut timp de mai multe zile în noiembrie, după ce l-a acuzat de abuzuri sexuale pe un fost vicepremier chinez. Jucătoarea a reapărut pe 21 noiembrie, într-un restaurant din Beijing, iar apoi la un turneu organizat în capitala Chinei, potrivit mai multor videoclipuri publicate de presa oficială. Ea a avut ulterior două videoconferinţe cu reprezentanţii Comitetului Internaţional Olimpic.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Ana-Maria Popescu a primit propunerea de a face parte din staff-ul COSR

Publicat

in

De

Ana Maria Popescu, care şi-a anunţat de curând retragerea din activitatea competiţională, a primit propunerea de a face parte din echipa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, informează News.ro.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi secretarul general George Boroi, au participat, joi, la festivitatea de premiere a celor mai buni scrimeri în 2021, care a avut loc la Casa Olimpică

“Un capitol din cartea ta se închide, dar noi credem că povestea trebuie să continue. Te aşteptăm alături de noi în Echipa Team Romania, de partea cealaltă, să ajutăm sportivii să obţină performanţe”, a lansat propunerea Mihai Covaliu, potrivit COSR.

“Ana este un sportiv imens, sunt mândru şi onorat că i-am fost alături de la prima legitimare la CSA Steaua şi până la ultima medalie câştigată la Tokyo 2020. Întăresc propunerea de a intra în echipa COSR şi vom negocia pentru acesta”, a spus George Boroi.

Ana-Maria Popescu a declarat se simte onorată şi a promis că până la finalul anului va oferi un răspuns conducerii COSR.

Alături de Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică în 2021, au fost premiaţi sabrerul Iulian Teodosiu – locul 15 la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, Marco Şovar – campion mondial la sabie cadeţi, echipa de sabie junioare – medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, echipa de floretă junioare – medaliată tot cu bronz la echipe, precum şi antrenorii lor.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend