Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Nae Păunescu dă peste cap planurile transportatorilor – Contractul ar putea fi semnat oricand

Publicat

in

motocarLa Curtea de Argeş, transportul public în comun ar putea fi oprit

Teoretic, acesta se face in ilegalitate, fără licenţă

Nicolae Păunescu spune că în orice moment contractul poate fi semnat: “E un litigiu civil, nu are nici o legătură

Aprobarea unui contract cadru ce va fi închiat dupa terminarea litigiilor între Primăria Curtea de Argeş şi firma care se va ocupa de transportul public în comun a iscat un adevărat scandal în sala de consiliu a primăriei.

Prezenţi la întâlnirea consilierilor au fost şi Constantin Calin, preşedintele Asociaţiei Translocal dar şi reprezentantul SC AUTO MANOLO ZOB cei care se judecă acum pentru transportul public din urbea basarabilor.

Conform declaraţiilor celor doi, situaţia este destul de complicată şi s-ar putea ajunge inclusiv la sistarea transportului public de persoane.

“Trebuie să înţelegeţi să faceţi lucrurile normale şi fireşti, e o brambureală continuată, o lipsă de transparenţă şi de comunicare, şi vreau să vă anunţ că sunt la un pas de a sista transportul public în comun în Curtea de Argeş. Trebuie să îmi eliberaţi licenţele de transport, pe termen limitat, până la încheierea litigiului. S-ar putea să ajung inclusiv la situaţia de a da Consiliul Local în judecată”, a declarat răspicat Constantin Călin.

Radu Chirca confirmă: “Puteţi suspenda oricând transportul”

Afirmaţiile sale au fost confirmate şi de secretarul primăriei, Radu Chirca, care a spus că în situaţia actuală, Asociaţia Translocal are dreptul de a sista activitatea în Curtea de Argeş.

În acelaşi timp însă, primarul Diaconu a invocat câteva legi care spun că fără un contract nu se pot elibera licenţele iar contractul nu se poate semna atâta vreme cât există un litigiu în acest sens.

Cum vor decurge lucrurile rămâne de văzut însă există marele risc ca în scurt timp în Curtea de Argeş microbuzele care efectuează transportul public de călători să nu mai iasă pe străzi.

Nae Paunescu dă peste cap toată povestea – Contractul cadru poate fi semnat

Consilierul pe probleme de transport din cadrul primăriei, Nicolae Paunescu spune că acel contract cadru care a fost aprobat de către consilieri ar putea fi semnat oricand. “Din punctul meu de vedere, contractul poate fi semnat în orice moment. Nu e vorba de un litigiu care să ne privească. Conform certificatului de grefă depus de la cei de la MANOLO care au contestat licitaţia, deocamdată nu s-a luat nici un fel de decizine în acest dosar, nici nu a fost studiat încă. Mai mult decât atât a fost depus la secţia Civilă ceea ce nu are nici o legătură cu primăria, ar fi trebuit la contencios administrativ pentru a avea vreo valoare”, a declarat Nicolae Păunescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

ARGEȘ | Fetiță de 2 ani căzută de la etajul doi al unui bloc – S-A DESCHIS DOSAR PENAL

Publicat

in

De

Incident teribil în aceasta dimineață, pe strada 1 Mai din Mioveni, anunțat printr-un apel la 112. O fetiță de 2 ani a cazut în gol de la etajul II al unui bloc din Mioveni. Aceasta a suferit multiple traumatisme și este semiconștientă. Paramedicii SMURD au preluat o și o transportă de urgență la spital.

Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În dimineața zilei de 23 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o fetiță de 2 ani, ar fi căzut de la etajul 2 al unui bloc din Mioveni. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a preluat-o pe minoră, politraumatizată și a transportat-o la Spitalul de Pediatrie. Polițiștii efectuează cercetări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, fiind întocmit dosar penal, conform art. 196 din Codul Penal.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Se rupe PNL? O parte din liberali sunt pregătiți să-l urmeze pe Orban. Ionel Dancă: ‘Nu putem să lăsăm țara unui guvern PNL care să stea la mila PSD’

Publicat

in

De

sursa foto:  Inquam Photos/Octav Ganea

Ionel Dancă spune că sunt mulți alți liberali care vor părăsi PNL alături de Ludovic Orban. Ei ar urma să înființeze o nouă formațiune politică. Orban a anunțat că va demisiona săptămâna viitoare din grupul parlamentar al PNL.

„PNL nu mai există dacă ne uităm la deciziile care se iau și la apropierea de PSD. Cea mai gravă este colaborarea cu PSD care se prefigurează, cu susținerea președintelui Iohannis”, a spus Ionel Dancă.

„Ludovic Orban, așa cum a anunțat și atunci când și-a depus demisia din poziția de președinte al Camerei Deputaților, spune ceea ce gândește și face ceea ce spune. Este o decizie argumentată foarte temeinic pentru că Partidul Național Liberal în momentul de față nu mai există din punctul de vedere al deciziilor statutare pe care ar trebui să le ia. Partidul Național liberală are o decizie a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD. Vedem în aceste zile o desfășurare de negocieri cu PSD, care încalcă decizia PNL, decizie statutară a partidului. Dar cel mai grav, trădează încrederea și votul românilor care ne-au învestit cu încrederea lor la alegerile parlamentare din 2020”, spune Ionel Dancă.

„Nu putem să lăsăm țara unui guvern PNL care să stea la mila PSD. Acești parlamentari care și-au exprimat susținerea pentru aceste obiective, cu siguranță o parte dintre ei își vor anunța susținerea pentru decizia lui Ludovic Orban. Vor susține această decizie și alți colegi parlamentari care înțeleg să respecte votul românilor din 2020”, consideră Dancă, informează realitatea.net

SHARE

COMENTEAZĂ

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend