Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

N-A DANSAT, N-A BĂUT ȘI NICI NU S-A PREMIAT! DOAR A LUAT BANII! Primărița Lasconi aduce 20 milioane Euro pentru Câmpulung

Publicat

in

În timp ce trupele reunite ale PSD si PNL petreceau de mama focului la Ramada, bucuroase că și-au cumpărat diplome cu doar 300, 400 de euro(un chilipir, să recunoaștem), primărița de la Câmpulung urca pe dealurile de lânga Câmpulung în încercarea de a rezolva o avarie majoră la rețeaua de alimentare cu apă a orașului. Și dacă vineri seara, la paranghelia politică, mulți cârcotași se întrebau miștocărind „Unde o fi Lenuța, o fi aflat că nu ia premiu de nu a venit?”, cu siguranță azi au aflat și răspunsul: cine nu-și cumpără un premiu, îl primește pe bune doar dacă muncește, nu doar petrecând.

Astfel, Elena Lasconi a reușit, astăzi, să atragă bani europeni care reprezintă taxele și impozitele câmpulungenilor pe zece ani. Mai exact, municipiul Cîmpulung a primit 103.414.210 lei finanțare din fonduri europene pentru eficientizare energetică clădiri publice și rezidențiale prin PNRR pentru:

– Blocurile 1, 2, 3 și 4 Rotunda, valoare 24.526.094,51 lei;

– Blocul A2A Turn-Vișoi, valoare 13.321.121,56 lei;

– Blocul A2B Turn-Vișoi, valoare 5.223.707,35 lei;

– Blocul 11 Vișoi, valoare 3.704.021,62 lei;

– Blocul 12 Vișoi, valoare 2.107.625,21 lei;

– Blocul 13 Vișoi, valoare 2.301.759,76 lei;

– Colegiul Tehnic, valoare 8.211.832,92 lei;

– Școala Gimnazială Theodor Aman, valoare 5.928.309,16 lei;

– Spitalul Municipal, valoare 28.672.396,11 lei;

– Liceul Tehnologic Auto, valoare 9.417.341,70 lei.

„După muncă și răsplată. Bravo, echipă! Ca să vă faceți o idee, suma finanțată din fonduri europene doar astăzi reprezintă taxele și impozitele câmpulungeni pe zece ani. Nu ne oprim!”, a anunțat Elena Lasconi, primarul municipiului Cîmpulung Muscel.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

România și Polonia, în pericol! Generalul rus Evgheni Bujinski, amenințare directă la adresa statelor NATO: ‘Bazele aeriene NATO vor deveni o țintă justificată pentru forțele ruse dacă vor fi disponibile pentru avioanele ucrainene’

Publicat

in

Generalul rus Evgheni Bujinski a declarat că bazele aeriene NATO vor deveni o țintă justificată a unui atac, dacă sunt folosite de forțele ucrainene.

Recent, o coaliție de țări, inclusiv Polonia, Regatul Unit, Germania și SUA, a decis să doneze Ucrainei tancuri de fabricație occidentală. Acum, mai multe semnale au arătat că următorul obiectiv al Kievului ar putea fi achiziționarea de avioane de luptă occidentale și de arme cu rază lungă de acțiune, conform RMX.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că Franța nu exclude posibilitatea de a livra Ucrainei avioane de luptă. El a spus că criteriile pentru a face acest lucru sunt ca aceste arme să fie necesare Ucrainei, dar să nu trebuie să slăbească capacitățile de apărare ale armatei franceze și să nu escaladeze războiul cu Rusia.

El a subliniat că Ucraina nu a solicitat încă donarea de avioane și că o decizie în această privință va fi luată pe baza unor discuții oficiale.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că Polonia se consultă cu aliații cu privire la continuarea ajutorului Ucrainei și nu a exclus posibilitatea de a dona aeronave Kievului. Cu toate acestea, președintele Joe Biden a declarat că SUA nu vor dona Ucrainei avioane de luptă F-16.

Posibila livrare a aeronavelor a fost menționată de Evgheni Bujinski, un general rus, care a amenințat că „bazele aeriene NATO vor deveni o țintă justificată pentru forțele ruse dacă vor fi disponibile pentru avioanele ucrainene”.

„Dacă țările NATO decid să-și implice forțele aeriene, ar putea începe să opereze din bazele aeriene NATO din apropiere, în România și Polonia, de exemplu”, a spus Buzhinsky, adăugând că bazele aeriene „devin o țintă care poate fi învinsă legal din punctul de vedere al dreptului internațional”, conform dcnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Amendă usturătoare aplicată de Apele Române! 40.000 de lei pentru poluarea unui râu cu sute de litri de ulei

Publicat

in

Reprezentanții Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR) au făcut lumină în cazul poluării râului Argeș cu sute de litri de ulei vechi sau produs petrolier, persoana responsabilă de acest lucru fiind sancționată cu amendă în valoare de 40.000 de lei.

„Reprezentanţii Inspecţiei Bazinale Apă de la Apele Române Argeş-Vedea au aplicat o sancţiune contravenţională de 40.000 de lei pentru plata costurilor de depoluare aplicând principiul „poluatorul plăteşte”. De asemenea, au fost sesizate organele de cercetare penală pentru încălcarea prevederilor Legii Apelor”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR).

Echipele de intervenţie rapidă de la Apele Române Argeş-Vedea – Sistemul de Gospodărire a Apelor Argeş au acţionat încă de la primele ore ale dimineţii pentru curăţarea malurilor văii poluate şi colectarea reziduurilor pentru a preîntâmpina o nouă poluare accidentală. În zonă se acţionează încă cu materiale de tip spill sorb, lavete, perne şi baraje absorbante, precizează sursa citată.

„În urma cercetărilor efectuate, a fost identificată o persoană care deversa resturi de ulei vechi, aceasta fiind cauza poluării accidentale. Colegii noştri estimează că s-ar fi evacuat o cantitate de 200-300 de litri de ulei vechi sau produs petrolier într-o vale situată în apropierea râului Argeş”, se menţionează în postarea de pe reţeaua de socializare.

Specialiştii ANAR au început acţiunile de depoluare a zonei încă din cursul acestei dimineţi şi au prelevat noi probe de apă de la locul unde s-a produs poluarea, inclusiv din acumulările Goleşti şi Prundu, transmite AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend