Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Muzeul Judeţean din Vaslui organizează spectacole, expoziţii şi concursuri cu prilejul celei de-a XVII-a ediţii a Nopţii Muzeelor

Publicat

in

Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” Vaslui organizează, sâmbătă, spectacole, expoziţii şi concursuri, cu ocazia celei de-a XVII-a ediţii a Nopţii Muzeelor, activităţile urmând să se deruleze pe esplanada din faţa instituţiei şi în interiorul muzeului.

Programul manifestărilor cuprinde un spectacol care reuneşte interpreţi de muzica uşoară, clasică, folk, rock şi jazz, iar iubitorii de artă plastică şi pasionaţii de medalistică sunt aşteptaţi la vernisajul expoziţiilor “Colecţia de Artă dr. Constantin Teodorescu”, în sala “Arta” şi “Eternitatea în luciul metalului. Istorie şi cultură în medalistică”, desfăşurată în sala “Multimedia”, scrie Agerpres.ro.

“Anul acesta, porţile muzeului vor fi deschise publicului larg, care va putea vizita expoziţia permanentă. Accesul vizitatorilor în incintă se va efectua controlat şi gradual, pe măsură ce persoanele care au terminat parcurgerea traseului de vizitare părăsesc muzeul. Va fi lansată o provocare pentru vasluienii cu spirit de observaţie. Concursul “Detectiv peste timpul istoric” presupune identificarea de către vizitatori a unui obiect din expoziţia de bază, amplasat la o altă secţie decât cea de care aparţine. Câştigătorul va fi premiat prin tragere la sorţi. O tombolă inedită – “Un suvenir cât o enciclopedie” – este dedicată tuturor celor care vor achiziţiona un suvenir pus în vânzare cu această ocazie. Câştigătorul va fi ales tot prin tragere la sorţi”, au precizat reprezentanţii instituţiei.

Participarea la activităţile organizate în cadrul Nopţii Muzeelor este gratuită, organizatorii anunţând că se va pune accent pe respectarea normelor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Mesajul generalului Gabriel Oprea de Ziua Poliției de Frontieră: ‘Este o structură de prestigiu a Ministerului Afacerilor Interne’

Publicat

in

De

Președintele Uniunii Militarilor și Politistilor “Mihai Viteazul”, generalul Gabriel Oprea, a transmis un mesaj de Ziua Poliției de Frontieră.

“Astazi, Poliția de Frontieră Română împlineste 157 de ani de existență.
Cu această ocazie, UMPMV transmite felicitări polițiștilor de frontieră pentru întreaga lor activitate în slujba securității naționale a României și a cetățenilor români.
Poliția de Frontieră și-a construit o veritabilă carte de vizită, având un rol fundamental în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Este o structură de prestigiu a Ministerului Afacerilor Interne pentru care avem toată aprecierea.
În mandatele de ministru al afacerilor interne, de vicepremier pentru securitate națională, dar și ca premier interimar, am sprijinit Poliția de Frontieră prin măsuri concrete, prin inițiative și modificări legislative importante pentru această instituție, dar și pentru întregul sistem de securitate națională.

Spun de fiecare dată: România a îndeplinit condiționalitățile privind securitatea frontierelor și toate criteriile necesare pentru intrarea în Schengen. Așadar, așteptările românilor, în ceea ce privește dosarul Schengen sunt unele legitime. Pentru că prin eforturile, prin investițiile făcute și prin capabilitățile Poliției de Frontieră, tara noastră lucrează deja de multă vreme în logica unui stat Schengen, la același nivel de complexitate. Este vremea ca România să-și ocupe locul în spatiul Schengen.

Poliția de Frontieră română este instituție performantă si modernă, care are un rol fundamental în sistemul național de securitate.

Felicitări tuturor polițiștilor de frontieră și La mulți ani!”, a spus fostul ministru de Interne.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministerul Educației, anunț de ultimă oră: Rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat

Publicat

in

De

Un număr de 89.983 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Ministerul a publicat sâmbătă, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul şcolar 2021 – 2022).
Au fost repartizaţi 89.983 de elevi (98,54%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate (91.315): 57.574 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 32.409 – la filiera tehnologică.

348 de candidaţi au fost admişi cu media 10.

În total, au fost completate 1.760.684 de opţiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opţiuni completate (91.315) au intrat la prima opţiune.

În etape anterioare au fost admişi: 10.710 elevi la specializări vocaţionale; 600 de elevi în învăţământul militar; 1.449 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă; 706 în învăţământul special.

Alţi 10.086 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de şcolarizare în învăţământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 25 – 28 iulie, candidaţii vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.

Potrivit Ministerului Educaţiei, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).

Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.

Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat în a doua etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend