Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Muzeul de mașini al lui Ion Țiriac şi-a deschis porţile (FOTO)

Publicat

in

Expoziția, amenajată la Otopeni, prezintă 150 de mașini, de la modele din secolul al XIX-lea până la cele din prezent, dintre care 64 de automobile exotice, prezentate în premieră în România, scrie autoindustry.ro.

Printre modelele de referință, care se pot admira la expoziție, se numără produse de branduri celebre – Mercedes-Benz, Jaguar, Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce, Bentley, Maserati, Aston Martin, Cadillac, Ford, Lancia, Fiat, Chevrolet, Jensen.

Cel mai vechi exponant este un Hurtu 3 1/2 Quadricycle, fabricat în 1899, fiind unul din cele șapte exemplare care mai există în prezent.


Foto: autoindustry.ro

“Se spune că cea mai sănătoasă investiție în momentul de față sunt mașinile istorice. Am început târziu. Dacă mi le permit, le cumpăr pentru că-mi plac. Am adunat tot ce-i aici. Nu e totalul mașinilor, sunt vreo 250. Dacă-mi plac mie, eu vreau să le ofer și altora, să se bucure, eventual, de ceea ce văd. E păcat ca cel puțin copiii, tineretul, lumea care se bucură de așa ceva, să nu le vadă”, spune Țiriac.

Expoziția se poate vizita de miercuri până duminică, în zilele de miercuri, joi și vineri, expoziția fiind deschisă între orele 14 și 19, iar sâmbăta și duminica, între orele 10 și 19. Prețul unui bilet este de 15 lei pentru adulți și de 7 lei pentru elevi, studenți și pensionari, copiii sub șapte ani beneficiind de intrare gratuită.


Foto: autoindustry.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ucraina denunţă concluzia Iranului privind avionul ucrainean doborât lângă Teheran în ianuarie

Publicat

in

De

Ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba a criticat, marţi, concluzia exprimată de Iran conform căreia doborârea unui avion ucrainean lângă Teheran, la începutul acestui an, a fost cauzată de o eroare umană, Kievul considerând că o asemenea concluzie este prematură, transmite dpa potrivit Agerpres.

”Avem multe întrebări şi avem nevoie de multe răspunsuri obiective, imparţiale şi documentate”, a spus Kuleba, citat de agenţia de presă ucraineană Ukrinform.

Advertisements

La 8 ianuarie, un avion Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines, care efectua un zbor între Teheran şi Kiev, a fost doborât la scurt timp după decolare de apărarea antiaeriană iraniană. Aceasta era în stare de alertă maximă în aşteptarea unui posibil atac american în urma lansării de către Iran a unor rachete asupra bazelor americane din Irak ca represalii după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani de aviaţia militară americană la Bagdad.

Toate cele 176 persoane aflate la bordul avionului ucrainean au decedat. Incidentul a fost iniţial negat de autorităţile centrale de la Teheran, ceea ce a dus la proteste de amploare în Iran.

Ulterior, preşedintele iranian Hassan Rouhani a promis o anchetă detaliată şi completă realizată de un tribunal special şi de diverse echipe de experţi. Autoritatea aviaţiei iraniene a scris în raportul său final că incidentul a fost cauzat de o ”eroare umană”.

Într-o conferinţă de presă, şeful diplomaţiei ucrainene a accentuat însă că ”este prea devreme să se afirme că avionul a fost doborât drept rezultat al unei erori umane, aşa cum susţine partea iraniană”.

”La momentul actual, Ucraina nu poate fi de acord că avionul a fost doborât ca urmare a unei greşeli umane. Suntem siguri că această chestiune trebuie să fie decisă în cadrul unei anchete penale, cu toate faptele elucidate”, a adăugat Dmytro Kuleba.

Teheranul a refuzat să predea Statelor Unite cutiile negre ale avionului, care, după o lungă dispută pe acest subiect, sunt decriptate în Franţa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Viorica Dăncilă iese la atac: Liberalii urlau în opoziție, dar acum bat orice RECORD la împrumuturi

Publicat

in

De

Fostul premier Viorica Dăncilă susține că în perioada în care erau în opoziție, cei de la PNL acuzau PSD că se împrumută, dar acum, la guvernare, bat toate recordurile la împrumuturi.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, după ce s-a aflat că Andreea Esca are coronavirus: 3 întrebări i-aș adresa

Advertisements

”Cei care strigau în 2018 și 2019 că România ia credite externe bat azi toate recordurile la împrumuturi!

Guvernul Ludovic Orban s-a împrumutat cu 5 miliarde de euro în primele cinci luni ale anului, ducând datoria externă la peste 110 miliarde de euro. Iar în condițiile proastei gestionări a economiei de către PNL și a previzibilei scăderi economice, ne vom trezi în curând că ponderea datoriei în produsul intern brut va sări de 40%!

Reamintesc că guvernarea PSD a reușit să reducă ponderea datoriei în PIB de la 37% la 35%, reușind deci să aducă ritmul de creștere economică peste ritmul de creștere a împrumuturilor, ceea ce guvernarea liberală nu e în stare să facă! Vorbe multe, rezultate zero la PNL!”, scire Viorica Dăncilă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend