Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Muzeul de mașini al lui Ion Țiriac şi-a deschis porţile (FOTO)

Avatar

Publicat

in

Expoziția, amenajată la Otopeni, prezintă 150 de mașini, de la modele din secolul al XIX-lea până la cele din prezent, dintre care 64 de automobile exotice, prezentate în premieră în România, scrie autoindustry.ro.

Printre modelele de referință, care se pot admira la expoziție, se numără produse de branduri celebre – Mercedes-Benz, Jaguar, Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce, Bentley, Maserati, Aston Martin, Cadillac, Ford, Lancia, Fiat, Chevrolet, Jensen.

Cel mai vechi exponant este un Hurtu 3 1/2 Quadricycle, fabricat în 1899, fiind unul din cele șapte exemplare care mai există în prezent.


Foto: autoindustry.ro

“Se spune că cea mai sănătoasă investiție în momentul de față sunt mașinile istorice. Am început târziu. Dacă mi le permit, le cumpăr pentru că-mi plac. Am adunat tot ce-i aici. Nu e totalul mașinilor, sunt vreo 250. Dacă-mi plac mie, eu vreau să le ofer și altora, să se bucure, eventual, de ceea ce văd. E păcat ca cel puțin copiii, tineretul, lumea care se bucură de așa ceva, să nu le vadă”, spune Țiriac.

Expoziția se poate vizita de miercuri până duminică, în zilele de miercuri, joi și vineri, expoziția fiind deschisă între orele 14 și 19, iar sâmbăta și duminica, între orele 10 și 19. Prețul unui bilet este de 15 lei pentru adulți și de 7 lei pentru elevi, studenți și pensionari, copiii sub șapte ani beneficiind de intrare gratuită.


Foto: autoindustry.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Teste COVID-19 FALSIFICATE – Polițiștii au descins la o firmă de transport internațional

Avatar

Publicat

in

De

Miercuri dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș – Severin, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în orașul Oravița, la imobilele unor persoane fizice și sediul unei societăți comerciale, care are ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi pus la dispoziția călătorilor teste COVID- 19, care atestau faptul că aceștia nu ar fi infectați cu virusul Sars-CoV-2, teste care, în realitate, nu erau efectuate.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri și alte probe și mijloace materiale de probă.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și uz de fals.

La acțiuni au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic – I.P.J. Caraș – Severin și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Lider PNL, ieşire nervoasă după decizia ÎCCJ: ‘În loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să îşi prezinte demisia’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL), este de părere că secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne Raed Arafat ar trebui să îşi dea demisia din funcţie, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul acestuia şi a anulat definitiv carantina de 72 de ore impusă la Timişoara în 22 martie.

“Carantina de trei zile impusă de Raed Arafat la Timişoara a fost ilegală, fapt confirmat de o sentinţă definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Am spus din primul moment că este o decizie abuzivă din partea unui om încremenit în timp, la începutul pandemiei. Din fericire, justiţia a făcut dreptate, iar acum, când există o sentinţă definitivă, în loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să îşi prezinte demisia. Spun din fericire pentru că acest succes obţinut în instanţă poate fi baza unui proces în care toţi operatorii economici afectaţi cer despăgubiri materiale pentru aprovizionările făcute şi pentru serviciile contractate în vederea deschiderii afacerilor”, a scris Nica, pe Facebook.

Liderul Consiliului Judeţean Timiş a adăugat că gestionarea pandemiei nu se poate face eficient prin decizii iraţionale.

“Gestionarea pandemiei nu are voie să fie pretext pentru decizii iraţionale. Gestionarea pandemiei nu poate fi făcută eficient dacă se iau hotărâri şi se dau ordine prin spatele autorităţilor competente sau împotriva oamenilor. Am atras atenţia de la început că ordinul lui Arafat poate fi un precedent periculos şi situaţia din ultimele zile confirmă cele mai negre temeri: ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi secretarulul de stat Andreea Moldovan au publicat în Monitorul Oficial un ordin care prevedea măsuri dure pentru carantinarea localităţilor fără să îl informeze pe premierul Florin Cîţu şi fără să ţină cont de impactul social. Pentru gestul iresponsabil, pentru lipsa de comunicare şi de profesionalism, cei doi au plătit cu funcţia. Întrebarea este cum şi dacă Raed Arafat va plăti pentru ce a făcut Timişoarei”, a mai scris Nica.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne Raed Arafat la decizia Curţii de Apel Bucureşti care declarase ilegal ordinul de prelungire cu 72 de ore a carantinei pentru Timişoara, în 22 martie. Decizia instanţei, care este una definitivă, nu mai afectează Timişoara, care nu se mai află în carantină.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend