Conecteaza-te cu noi

Campulung

Mulţi preoţi musceleni ar trebui exorcizaţi după ce „ochiul dracului” le-a luat minţile

Publicat

in

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung sunt în lucru două dosare în care feţe bisericeşti sunt implicate în „topirea” unor sumepreot Flamanda marian dinitoiu imense.
Primul caz este cel al preotului Marian Alin Diniţoiu, fost administrator al Cimitirului Flămânda din subordinea SPADPP Câmpulung, care nu numai că ar fi făcut afaceri necurate privind concesionarea unor locuri de veci, dar ar fi încasat şi nişte sume pe chitanţiere ce nu au ajuns niciodată în contabilitatea primăriei municipiului, deoarece purtau numai ştampila Parohiei Flămânda, unde preotul slujea. În acest caz, şeful SPADPP Câmpulung, Liviu Popescu a făcut o plângere penală, existând în cercetare un dosar penal pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

jenica mateiÎn cel de-al doilea dosar în care oamenii bisericii sunt bănuiţi de lucruri necurate, principalii protagonişti sunt Alexandru Popescu, contabilul suspendat al Protoieriei Câmpulung Muscel şi (ex)protopopul Eugen (Jenică) Matei. Procurorii câmpulungeni având în lucru un dosar pentru delapidare, fals şi uz de fals, în care cât de curând vor apărea şi vinovaţii, chiar dacă fostul protopop Eugen Matei susţine că Alexandru Popescu şi-a recunoscut fapta şi că se face unic vinovat de dispariţia a peste o jumătate de milion de lei.
Tot aici este de amintit şi de un caz de la începutul anului 2012 când, printr-o minune, s-a descoperit că în curtea Spitalului municipal Câmpulung exista o parohie fantomă.
Parohia „Sfântul Pantelimon – Spital”, că de ea este vorba, apărea în actele Finanţelor Publice Argeş ca născută în anul 2001, prin bunăvoinţa preotului angajat de instituţia de sănătate publică, Cătălin Biţan. Prin respectiva parohie, timp de peste zece ani, s-au făcut „afaceri bisericeşti”, adică s-au primit donaţii, unele constând chiar în maşini de la Guvern. O anchetă derulată în 2012, a făcut ca lucrurile să se îndrepte şi Biserica Paraclis a Spitalului municipal Câmpulung să devină cu acte în regulă Parohia Sfântul Pantelimon – Spital.
Ca şi o concluzie, este greu de crezut că o parohie fantomă ar fi putut fi trecută cu vederea atât de uşor de mai marii bisericii muscelene timp de zece ani, aşa cum este destul de greu de crezut că se pot evapora peste noapte peste o jumătate de milion de lei.

Şi cum cazurile cu preoţi care au fost deocheaţi de ochiul dracului sunt nenumărate, dar cele mai multe au rămas şi vor rămâne secrete bisericeşti, este foarte posibil să fie nevoie de mult mai mult decât simpla schimbare a şefului preoţilor musceleni, respectiv numirea noului protopop Petre Moţoianu. Potrivit unor enoriaşi mai cârcotaşi câţiva preoţi musceleni ar avea nevoie urgentă de exorcizare.
Ce-i foarte drept, atâta timp cât sunt doar cercetaţi şi nu şi condamnaţi există acea prezumţie de nevinovăţie care le dă dreptul de fi în continuare duhovnici pentru enoriaşi, care aşa cum se spune trebuie să facă „ceea ce spune popa, nu ceea ce face popa”.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

DE MAXIM INTERES – VREI SĂ TE VACCINEZI? VEZI lista centrelor de vaccinare din Argeș și programul acestora

Publicat

in

De

Prefectura județului Argeș informeaza toti argeșenii care vor să se vaccineze că a modificat programul centrelor de vaccinare din județ. Iată lista tuturor centrelor de vaccinare din județul Argeș, programul acestora precum și ce tip de vaccin puteti face in fiecare dintre acestea.

TABEL CU CENTRELE DE VACCINARE ACTIVE IN JUDETUL ARGES

Nr.crt.LocalitateCentrul de vaccinareTip vaccinProgram zileOrar
1.Curtea de ArgesCentru recreere varstniciPfizer Johnson&JohnsonToata saptamana8-20
2.MioveniCasa de Cultura RacovitaPfizer Johnson&JohnsonToata saptamana8-20
3.MaracineniCentrul de Permanenta ArgeseluPfizer Johnson&JohnsonToata saptamana8-14
4.TopoloveniPoliclinica TopoloveniPfizerToata saptamana8-14
5.CostestiPrimaria -Casa de CulturaPfizerToata saptamana8-14
6.CampulungAmbulatoriu de Specialitate (policlinca)Pfizer,Johnson&JohnsonToata saptamana8-14
7.PitestiCentrul Muntenia HospitalAstraZeneca Johnson&JohnsonLu-Ma-Mi-Jo-Vi-Sa8-14
8.PitestiSpitalul MilitarPfizerLu-Ma-Mi-Jo-Vi8-20
9.PitestiCentrul de vaccinare UAT (“hotelul primăriei”)Pfizer Johnson&JohnsonToata saptamana8-20
10.BraduBaza SportivaPfizer,Moderna,Johnson&JohnsonToata saptamana8-14
11.MicestiDispensar NouPfizerToata saptamana14-20
12.BogatiCentru vaccinare BogatiPfizerToata saptamana8-14
13.CostestiFaza II Spital OrasenescPfizerToata saptamana8-14
14.MaracineniCentrul de Permanenta ArgeseluModernaToata saptamana8-14
15.MioveniCasa de Cultura RacovitaPfizerToata saptamana8-14
16.PitestiSpitalu MilitarJohnson&JohnsonLu-Ma-Mi-Jo-Vi8-20
17.CampulungAmbulatoriu de Specialitate (policlinica)PfizerToata saptamana8-14

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Argeșean confirmat pozitiv…la păcănele

Publicat

in

De

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni punctuale, atât independent, cât și în colaborare cu Poliția, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru această perioadă.

Astfel, numai în ultimele 72 de ore au fost constatate mai multe abateri de la prevederile Legii 55/2020, pentru care au fost aplicate un număr de 27 de avertismente scrise și 14 amenzi, în valoare totală de 10.800 lei.

O întâmplare aparte a avut loc în data de 17.10.2021, când jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Câmpulung au depistat, în incinta unei săli de jocuri din municipiu, un bărbat față de care era dispusă măsura izolării, ca urmare a testării pozitive cu virusul SARS-CoV-2.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru săvârșirea faptei prevăzute de art. 65, litera i) din Legea 55/2020. Totodată, situația a fost comunicată DSP Argeș, pentru impunerea măsurilor suplimentare.

Atragem atenția că acest gen de acțiuni se vor desfășura în toate localitățile județului, atât independent cât și în cooperare cu alte structuri, până la încetarea măsurilor restrictive și reamintim că respectarea măsurilor dispuse de organele de sănătate publică în urma anchetei epidemiologice constituie un element foarte important în cadrul efortului general de limitare a răspândirii virusului COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend