Conecteaza-te cu noi

Campulung

Mulţi preoţi musceleni ar trebui exorcizaţi după ce „ochiul dracului” le-a luat minţile

Publicat

in

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung sunt în lucru două dosare în care feţe bisericeşti sunt implicate în „topirea” unor sumepreot Flamanda marian dinitoiu imense.
Primul caz este cel al preotului Marian Alin Diniţoiu, fost administrator al Cimitirului Flămânda din subordinea SPADPP Câmpulung, care nu numai că ar fi făcut afaceri necurate privind concesionarea unor locuri de veci, dar ar fi încasat şi nişte sume pe chitanţiere ce nu au ajuns niciodată în contabilitatea primăriei municipiului, deoarece purtau numai ştampila Parohiei Flămânda, unde preotul slujea. În acest caz, şeful SPADPP Câmpulung, Liviu Popescu a făcut o plângere penală, existând în cercetare un dosar penal pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

jenica mateiÎn cel de-al doilea dosar în care oamenii bisericii sunt bănuiţi de lucruri necurate, principalii protagonişti sunt Alexandru Popescu, contabilul suspendat al Protoieriei Câmpulung Muscel şi (ex)protopopul Eugen (Jenică) Matei. Procurorii câmpulungeni având în lucru un dosar pentru delapidare, fals şi uz de fals, în care cât de curând vor apărea şi vinovaţii, chiar dacă fostul protopop Eugen Matei susţine că Alexandru Popescu şi-a recunoscut fapta şi că se face unic vinovat de dispariţia a peste o jumătate de milion de lei.
Tot aici este de amintit şi de un caz de la începutul anului 2012 când, printr-o minune, s-a descoperit că în curtea Spitalului municipal Câmpulung exista o parohie fantomă.
Parohia „Sfântul Pantelimon – Spital”, că de ea este vorba, apărea în actele Finanţelor Publice Argeş ca născută în anul 2001, prin bunăvoinţa preotului angajat de instituţia de sănătate publică, Cătălin Biţan. Prin respectiva parohie, timp de peste zece ani, s-au făcut „afaceri bisericeşti”, adică s-au primit donaţii, unele constând chiar în maşini de la Guvern. O anchetă derulată în 2012, a făcut ca lucrurile să se îndrepte şi Biserica Paraclis a Spitalului municipal Câmpulung să devină cu acte în regulă Parohia Sfântul Pantelimon – Spital.
Ca şi o concluzie, este greu de crezut că o parohie fantomă ar fi putut fi trecută cu vederea atât de uşor de mai marii bisericii muscelene timp de zece ani, aşa cum este destul de greu de crezut că se pot evapora peste noapte peste o jumătate de milion de lei.

Publicitate

Şi cum cazurile cu preoţi care au fost deocheaţi de ochiul dracului sunt nenumărate, dar cele mai multe au rămas şi vor rămâne secrete bisericeşti, este foarte posibil să fie nevoie de mult mai mult decât simpla schimbare a şefului preoţilor musceleni, respectiv numirea noului protopop Petre Moţoianu. Potrivit unor enoriaşi mai cârcotaşi câţiva preoţi musceleni ar avea nevoie urgentă de exorcizare.
Ce-i foarte drept, atâta timp cât sunt doar cercetaţi şi nu şi condamnaţi există acea prezumţie de nevinovăţie care le dă dreptul de fi în continuare duhovnici pentru enoriaşi, care aşa cum se spune trebuie să facă „ceea ce spune popa, nu ceea ce face popa”.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Elena Lasconi, marele anunț: USR și PNL își unesc forțele pentru binele Câmpulungului

Publicat

in

Candidatul USR la Primăria municipiului Câmpulung, fosta jurnalistă Elena Lasconi, anunță că a demarat discuțiile privind o colaborare cu PNL în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie. Elena Lasconi dezvaluie că primii pași în lupta contra PSD și eliberarea Câmpulungului de sub talpa social-democraților a fost făcut. Mai exact, USR si PNL au convenit deja o unire a forțelor în Consiliul Local pentru a asigura o majoritate confortabilă care va permite validarea proiectele pentru Câmpulung. Cum timpul trece rapid iar alegerile se apropie, Elena Lasconi a dat de înțeles ca ambele partide sunt diponibile la a renunța la orgolii si a se prezenta in fața câmpulungenilor cu un candidat comun. Decizia ar urma să fie luată in cursul săptămânii viitoare, data la care ar putea fi anunțat si numele celui care va porni cu prima șansă de a-l învinge pe actualul primar, Liviu Țâroiu. Variantele sunt clare: fie Elena Lasconi, fie candidatul niminalizat deja de PNL.

“Cam așa stau lucrurile. Nu va fi ușor, dar nici imposibil. Părerea mea este că, dacă nu ne unim, cei care au de suferit sunteți voi, câmpulungenii. Eu merg înainte cu încredere în voi și în Dumnezeu că vom reuși să facem din Câmpulung o bijuterie de oraș. Nu voi înceta să lupt, nu voi ține capul plecat, pentru că aici nu este vorba despre mine, ci despre soarta unui oraș în care administrația, politicul, nu au reuşit, în mulți ani şi multe mandate, să răspundă aşteptărilor legitime ale unor cetățeni ai Europei secolului XXI. Sper din tot sufletul să ajungem împreună cu PNL Câmpulung la un consens și eu am toată deschiderea să lucrăm împreună”, a declarat Elena Lasconi, candidatul USR la Primăria Câmpulung

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CUNOSCUT OM DE AFACERI DIN CURTEA DE ARGEȘ CONFIRMAT POZITIV cu COVID 19 – Se fac teste și celor cu care a intrat în contact

Publicat

in

De

Un cunoscut om de afaceri din Curtea de Argeș a fost depistat cu noul coronavirus după ce a fost testat de personalul medical. Cum acesta activeaza intr-un domeniu sensibil in acest context, toti cei cu care a luat contact – clienti sau parteneri de afaceri – înainte de a se afla că are infecţia, sunt testati sau au intrat deja in izolare pana la aflarea restultatelor testelor PCR.

Potrivit informatiilor, unul dintre angajatii sai, a fost deja testat pozitiv si are somptome specifice COVID 19.

Publicitate

Revenim cu detalii…

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend