Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Motivul este incredibil ! Poliţia, salubritatea şi mediu – intervenţie în forţǎ lângǎ gara regalǎ

Publicat

in

 gunoi scandal politia si mediu (1)Rromii, lǎsaţi sǎ facǎ ce vor, doar pentru cǎ voteazǎ pe cine trebuie

Vineri dimineaţǎ, angajaţii Serviciului Public de Salubritate Urbanǎ din Curtea de Argeş, s-au confruntat, din nou, cu un caz de lipsǎ de civilizaţie, nesimţire a unor cetǎţeni care nu fac decât sǎ strice imaginea municipiului. In imediat apropiere a gǎrii, mormane uriaşe de gunoi au apǎrut peste noapte iar, de aceastǎ datǎ, dovezile au fost clare. Cei care le-au aruncat o lǎsat o dârǎ de moloz, de la poarta casei pânǎ pe trotuarul unde le-au abandonat.

Poliţia şi mediu, chemaţi sǎ ia mǎsuri

Gabriel Nastea, din cadrul SPU, care s-a confruntat de nenumǎrate ori cu aceastǎ problemǎ, a vrut cu tot dinadinsul sǎ gǎseascǎ o rezolvare aşa cǎ a chemat imediat la faţa locului atât poliţia cât şi reprezentanţii biroului de mediu din cadrul primǎriei.

« Nu se mai poate aşa ceva, sǎ nu ia nimeni mǎsuri cu ei. Nu e vorba, cǎ noi strângem gunoiul, cum am fǎcut-o mereu numai cǎ pentru aceşti oameni plǎtesc şi ceilalţi. Banii vin în factura cǎtre primǎrie, şi sunt daţi de la bugetul local. », a declarat Gabriel Nastea.

gunoi scandal politia si mediu (2)Intervenţia poliţiei pentru identificarea vinovaţilor

Pentru cǎ cei repsonsabili, cetǎţeni de etnie rromǎ, nu au vrut sub nici o formǎ sǎ îşi dezvǎluie numele, a fost nevoie de identificare lor de cǎtre poliţie. « Noi nici nu putem da amendǎ, pentru cǎ nu vrea sǎ ne spunǎ cum se numeşte. Dacǎ poliţia ne spune identiatea lui, îl sancţionǎm… » au declarat reprezentantele de la mediu.

La rândul lor, oamenii legii ar fi putut aplica o amendǎ în acest caz deşi, acesta este încǎ un exemplu al faptului cǎ şi la Curtea de Argeş ar trebui înfiinţatǎ poliţia localǎ.

Amenzile rǎmân neplǎtite

Cum nu este prima oarǎ când în municipiul regal sunt semnalate astfel de probleme, autoritǎţile spun cǎ nici aplicarea unor sancţiuni nu rezolvǎ nimic. « Suntem trecuţi prin astea. Li se dǎ o amendǎ pe care nu o plǎteşte nimeni, apoi amenda se transformǎ, prin hotǎrâre judecǎtoreascǎ în muncǎ în folosul comunitǎţii, iar sentinţa, la rândul ei e contestatǎ şi se transformǎ înapoi în amendǎ. In tot acest timp, ei continuǎ sǎ arunce gunoiul pe domeniul public şi nimeni nu le poate face nimic », au declarat, la unison, reprezentanţii insituţiilor abilitate sǎ ia mǎsuri în acest caz.

Pe vremea lui Nicuţ erau consideraţi electorat, acum, Diaconu îi trateazǎ cu indiferenţǎ

Problemele cauzate de rromii din Curtea de Argeş au fost întotdeauna unele delicate iar intervenţia autoritǎţilor nu a fost niciodatǎ concretǎ. Pe vremea primarului Gheorghe Nicuţ, şi mai ales în preajma alegerilor, acest gen de infracţiuni erau trecute cu vederea, pentru ca voturile sǎ meargǎ acolo unde trebuie. Acum, de când prim edil este Nicolae Diaconu, se preferǎ pur şi simplu ignorarea acestor probleme care, deşi par mǎrunte, duc la o imagine proastǎ a unui oraş european.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Olguța Vasilescu lovește Guvernul Orban: Un exemplu ca să vedeți cum se scurg banii în buzunarele voastre

Publicat

in

De

După ce Guvernul Orban a anunțat că majora pensiile, însă nu se știe cu cât, dând semne clare că pensionarii nu vor beneficia de creșterea cu 40% a pensii plănuită pentru 1 septembrie 2020, Lia Olguța Vasilescu lansează un atac devastator la adresa Cabinetului PNL.

Olguța Vasilescu prezintă, pe Facebook, un prim caz despre cum „se scurg banii în buzunarele liberalilor”.

Nu aveti bani de pensii, da? Zilnic o sa va dau cate un exemplu ca sa vedeti cum se scurg banii in buzunarele voastre! Incepem cu o afacere pe care Guvernul PSD si instantele au considerat-o ilegala. Nu si Dancă! Nu îl știți pe Dancă? E nenea ala care invinuia PSD de coruptie si se tavalea prin studiourile tv in incercarea de a ne demonstra cat de imaculati sunt cei din PNL…”, a răbufnit Olguța Vasilescu.

Cazul prezentat de fosta șefă a Muncii

Președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Nicolae Turdean impreună cu noul director general, Elena Sava, cu ajutorul auditului intern reprezentat de Ninel Paiajen dar și cu doamna Ebolia Coman de la biroul juridic fac demersuri în vederea transferului unei licențe solicitate de AMI TURNING S.R.L, scrie flux24.ro.

În speță este transferul licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000, (perimetrul Cristeşti – Drăguşeni), de la societatea Agregate Est S.R.L către societatea AMI TURING S.R.L.

Societatea AMI TURNING S.R.L a initiat demersuri în legătură cu acest transfer încă din 09.11.2017, cand a câștigat licitația derulată prin lichidator CAPITAL INSOL SPRL FILIALA IAȘI, cu miza „proprietatea imobiliară teren si construcții numită Balastiera Cristești, bunuri mobile reprezentând echipamente de balastieră și licența de exploatare pentru agregate de râu, respective nisip şi pietriş”, cu mențiunea că licența de exploatare nu poate fi vândută de lichidator, conform legii minelor, însă poate fi transferată în condițiile legii.

Presiunile au început în august 2018, atunci când ANRM a informat societatea asupra faptului că drepturile și obligațiile asumate prin licenţa în spetă, nu pot fi transferate pentru că societatea nu îndeplinea condițiile impuse de Legea minelor. Cei de la AMI TURNING S.R.L au dat în judecată ANRM, formându-se dosarul nr. 612/45/2018, aflat pe rolul Curții de Apel laşi Administrativ și Fiscal. Cererea a fost respinsă, iar acțiunea formulată de reclamantele AMI TURNING S.R.L. şi Agregate Est S.R.L a fost considerată neîntemeiată. Societatea a considerat în continuare că se face un abuz în cadrul ANRM, astfel a înaintat numeroase petiții, printre care Petiția nr. 117/11.03.2019 către Cab. Prim-ministru; Petiția nr. 119/19.03.2019 catre Administratia Prezidențială ; Petiția nr. 125/08.05.2019 către SGG. Toate aceste petiții au avut ca răspuns din partea ANRM că solicitarea transferului este ILEGALĂ.

Profitând de situația tulbure din această perioadă generată de pandemie şi de inactivitatea unor instituții publice, președintele ANRM, cu sprijinul Cancelarului Ionel Dancă și a unor angajați din ANRM, a demarat acțiunea de atribuire cât mại urgentă a transferului ilegal al licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000 către societatea AMI TURNING S.R.L.

Astfel, noua angajată ANRM, Tabără Paula, numită (de Elena Sava) să se ocupe de transferurile de licențe, a întocmit un raport necesar finalizării transferului, care nu a fost semnat de cei de la departamentul juridic, ci doar de ea și doamna Elena Sava.

Menționăm că salariații biroului juridic din cadrul ANRM au fost avertizați de către președinte și Elena Sava că indiferent de avizul lor, acest transfer va fi finalizat până la sfârşitul lunii iunie 2020.

Nicolae Turdean a fost director al companiei de stat CupruMin și este considerat un apropiat al șefului Cancelariei premierului Ionel Dancă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

GEST SCANDALOS AL UNUI PRIMAR DIN ARGEȘ – S-A COCOȚAT PE MONUMENTUL EROILOR, CA SĂ-ȘI FACĂ SELFIE ÎN ZIUA DE ÎNĂLȚARE

Publicat

in

De

Gest incredibil al unui primar PSD din județul Argeș, chiar în ziua în care sunt pomeniți eroii neamului românesc cu ocazia praznicului Înălțării Domnului. Astfel, primarul comunei Vlădești, Cristian Dică-Hristu, s-a cocoțat pe monumentul eroilor din localitate pentru a-și face un selfie. Gestul sau a șocat comunitatea pe care o conduce.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend