Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Moțiunea simplă împotriva lui Marcel Vela, adoptată de Senat

Publicat

in

Moţiunea simplă intitulată „Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de parlamentarii social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost adoptată de Senat.

Senatorii au dat 65 „pentru”

Advertisements

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

DE INTERES! Mașinile cu volan pe dreapta, ce vin din Anglia, ar putea fi imposibil de înmatriculat, potrivit RAR

Publicat

in

De

Dacă nu se prelungește perioada de tranziție stabilită în contexul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, de la încheierea acesteia, respectiv de la începutul anului viitor, mașinile cu volanul pe partea dreaptă, ce provin din această țară, nu vor mai putea fi înmatriculate în țara noastră, informează Registrul Auto Român (RAR).

După cum apare într-un comunicat RAR, citat de agerpres.ro, autoritatea transmite că “[d]at fiind interesul public ridicat pentru situaţia autovehiculelor care provin din UK, în contextul Brexit, precizăm şi cu această ocazie că până la data de 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie stabilită ca urmare a Acordului de retragere, dar care poate fi prelungită”.

Advertisements

Astfel, până la sfârșitul acestui an, se acceptă, în aceleaşi condiţii de până acum, omologările UE emise de Marea Britanie, adică şi autovehiculele cu volan pe partea dreaptă care provin din această țară vor putea primi cartea de identitate a vehiculului, dacă respectă celelalte condiţii aplicabile.

Apoi, de la 1 ianuarie 2021, în condițiile în care, teoretic, se încheie perioada de tranziție, omologarea emisă de Marea Britanie nu va mai fi valabilă în România, iar vehiculele cu volan pe dreapta, provenite din această țară, vor fi tratate, potrivit comunicatului RAR, “asemenea oricărui alt vehicul care provine dintr-un stat terţ din afara UE şi nu vor mai primi CIV, deci nu vor mai putea fi înmatriculate în România”.

Bineînțeles, dacă ceea ce știm astăzi, respectiv că la sfârșitul anului se încheie perioada de tranziție convenită între UE și autoritățile britanice, se schimbă, iar perioada de tranziție se prelungește, și înmatriculările mașinilor cu volan pe dreapta provenite din Marea Britanie va fi posibilă în continuare, în baza omologării emise de această țară.

După cum confirmă și Registrul Auto, când vine vorba despre mașinile cu volanul pe dreapta deja înmatriculate în România, deținătorii lor pot sta liniștiți, deoarece, în prezent, nu există nicio prevedere legală care să-i oblige la modificarea poziţiei postului de conducere pe partea stângă a mașinii.

Prevederile legale ce vizează omologarea individuală, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere se găsesc în Ordinul Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului nr. 2.132/2005. În cazul mașinilor cu volanul pe dreapta, acesta stabilește că ele trebuie echipate cu faruri care emit un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreaptă a drumului.

De asemenea, același act normativ prevede că omologarea mașinilor cu volan pe dreapta, dar care au suferit deja modificări ale caracteristicilor constructive menționate în CIV” se poate face doar dacă se mută și volanul pe partea stângă a mașinii.

Potrivit RAR, “[p]entru clarificarea poziţiei naţionale cu privire la acest subiect, trebuie precizat că legislaţia din România transpune şi pune în aplicare legislaţia UE în domeniu, legislaţie care nu permite introducerea de interdicţii de natură tehnică referitoare la autovehiculele echipate cu volan pe partea dreaptă. Comisia Europeană consideră că introducerea interdicţiei de înmatriculare a unor astfel de autovehicule constituie o barieră pentru libera circulaţie a mărfurilor, fiind o măsură disproporţionată în raport cu obiectivul public de asigurare a siguranţei rutiere şi protecţiei sănătăţii şi vieţii cetăţenilor UE”.

Așadar, după cum subliniază și RAR, în momentul de față nu se ia în calcul introducerea unei restricții pentru omologarea și înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta, deoarece acest lucru nu ar fi în acord cu legislația europeană, iar România ar risca intrarea în procedură de infringement, aplicată de Comisia Europeană.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DOI PRIMARI PSD DIN ARGEȘ INFECTAȚI CU COVID, INTERNAȚI ÎN SPITAL – ARGEȘENII FAC COMENTARII RĂUTACIOASE

Publicat

in

De

In timp ce reprezentanții de marcă ai PSD, prin iesirile publice, au reusit sa conviga multi romani ca SARS COV 2 nu ar exista sau i se dă prea mare importanță, doi primari pesedisti din Argeş, au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Ambii sunt internaţi în spital iar la primariile conduse de ei se află in derulare o ancheta epidemiologică. Este vorba de Evlampie Alecu, primarul pesedist al comunei Brăduleţ, care a fost confirmat pozitiv la testul coronavirus. Evlampie Alecu este deja internat la spitalul de la Valea Iaşului. Edilul are probleme serioase generate de infectarea cu COVID 19 pentru ca el suferă de afecţiuni ale plămânilor de multă vreme.

Al doilea caz este cel al primarului PSD Petre Funie – edilul comunei Slobozia. Si acesta a fost diagnosticat cu noul coronavirus și este internat la Spitalul Județean de Urgență Pitești. In cazul sau, angajatii au facut publice problemele primarului pe pagina de facebook a Primăriei. “Trebuie să înțelegem că, în această perioadă, fiecare dintre noi este extrem de important. Fac apel ca fiecare dintre noi să respecte regulile de igienă, să se informeze din surse oficiale și să păstreze distanța față de cei cu care intră în contact. Dar se pare că se poate întampla oricui! ACUM TREBUIE SĂ FIM ALĂTURI DE DOMNUL PRIMAR FUNIE PETRE, prin rugăciune, pentru însănătoşire grabnică!

Advertisements

Potrivit conducerii DSP Argeş, la Brăduleţ a fost declanșată ancheta epidemiologică. Conform procedurii, cei infectaţi şi contacţii trebuie să se izoleze la domiciliu, împreună cu familia, iar în sediu se va face dezinfecţie.

După apariția în spatiul public a cazului infectării cu COVID a primarului de la Brăduleț, pe rețelele de socializare au apărut o serie de comentarii răutăcioase la adresa lui Alecu Evlampie si a PSD, generate tocmai de atitudinea social democraților de negare a amplitudinii si gravitatii pandemiei de coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend