Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Moscova introduce un paşaport sanitar obligatoriu pentru a merge la restaurante

Publicat

in

Capitala Rusiei a anunțat marți că va impune începând de pe 28 iunie un pașaport de sănătate pentru a merge la restaurante, pentru a contracara creșterea numărului de cazuri Covid din cauza răspândirii variantei Delta, relatează AFP.

Moscoviţii vor trebui să descarce de pe site-ul primăriei locale un cod QR care confirmă fie faptul că s-au vaccinat împotriva COVID-19, fie că au trecut și s-au vindecat de boala Covid în ultimele șase luni, fie că dispun de un test PCR cu rezultat negativ realizat cu cel mult trei zile în urmă, a precizat primarul Serghei Sobianin într-un comunicat online, relatează

Agerpres.

Stabilimentele vizate de noua măsură – restaurante şi baruri – care nu vor implementa un sistem de control nu vor putea să primească clienţi şi vor funcţiona doar prin intermediul serviciilor de livrări la domiciliu.

Primarul Moscovei a decis să sporească restricţiile adoptate de la jumătatea lunii iunie din cauza exploziei surprinzătoare a numărului de cazuri de COVID-19, stimulată de varianta Delta, apărută iniţial în India şi considerată mai contagioasă şi mai virulentă. Această variantă reprezintă aproape 90% din totalul infectărilor raportate recent în capitala rusă.

“Situaţia ce vizează morbiditatea COVID-19 rămâne foarte dificilă. În spitale, în prezent există 14.000 de persoane grav bolnave”, a scris Serghei Sobianin pe blogul lui.

Marţi, aproape 2.000 de persoane au trebuit să fie spitalizate în capitala rusă, fiind raportate 6.555 de cazuri noi şi 86 de decese. La nivelul întregii ţări, Rusia a raportat în ultimele 24 de ore un total de 16.715 infectări şi 546 de decese asociate COVID-19.

Rusia este, prin cele 130.347 de decese raportate de Guvern, ţara europeană cel mai grav afectată de pandemia de COVID-19. Agenţia de statistică Rosstat, care utilizează o definiţie mai largă a deceselor asociate maladiei COVID-19, a contabilizat aproximativ 270.000 de decese de la începutul pandemiei şi până la sfârşitul lunii aprilie 2021.

În faţa recentei recrudescenţe a pandemiei, primarul din Moscova a decis că vaccinarea trebuie să devină obligatorie în sectorul serviciilor, în contextul în care campania naţională de imunizare, demarată în decembrie 2020, evoluează într-un ritm lent în Rusia din cauza neîncrederii cetăţenilor ruşi în vaccinurile disponibile, în pofida apelurilor repetate ale preşedintelui Vladimir Putin.

Autorităţile ruse au permis totodată companiilor să îi suspende pe angajaţii lor care nu se vaccinează, deşi lucrează în sectoare în care vaccinarea este obligatorie.

Aproximativ 13% din populaţia rusă a primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit site-ului Gogov, un agregator de date preluate din regiunile Rusiei şi din media, în absenţa unor statistici naţionale oficiale.

După perioada de carantină decretată în primăvara anului 2020, autorităţile ruse nu au mai implementat măsuri la fel de stricte, încercând astfel să protejeze economia naţională.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Impresarul lui Robert Lewandowski face SCANDAL, după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur: ‘Trofeul îi aparţine lui Robert Lewandowski. El îl merita’

Publicat

in

De

Iranianul Pini Zahavi, impresarul lui Robert Lewandowski, a afirmat că atacantul de la Bayern Munchen merita să câştige Balonul de Aur, în locul lui Lionel Messi.

“Toate felicitările pentru Lionel Messi: un jucător impresionant şi o legendă eternă. Dar Balonul de Aur din 2021 nu îi aparţine. Nu de această dată. Balonul de Aur îi aparţine lui Robert Lewandowski. El îl merita”, a spus Zahavi, conform lefigaro.fr.

Jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Lionel Messi, a câştigat Balonul de Aur, luni seară, acesta fiind al şaptelea trofeu pentru el, scrie news.ro.

Robert Lewandowski (Bayern Munchen) a câştigat trofeul de atacantul anului, iar Gianluigi Donnarumma (PSG, fost la AC Milan) a fost desemnat cel mai bun portar.

În clasamentul per total, polonezul Lewandowski a fost pe 2, iar italianul Jorginho a fost pe 3.

Messi este câştigător cu Argentina în acest an al Copei America.

Marele rival al lui Messi, Cristiano Ronaldo, a ocupat locul 6 în acest clasament.

Unul dintre favoriţi, Karim Benzema, de la Real Madrid, a fost pe locul 4.

Titlul de cel mai bun club al anului a revenit celor de la Chelsea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

As many as 41,562 people get the COVID shot in past 24 hours, 9,531 as first-time recipients

Publicat

in

De

As many as 41,562 people have received the coronavirus jab with either the Pfizer, Moderna, AstraZeneca or Johnson&Johnson vaccine in the past 24 hours, the National COVID Vaccination Coordination Committee (CNCAV) informs on Tuesday.

As many as 9,531 people were given the first shot, 12,891 received the second shot, and 19,140 the third booster shot.

According to CNCAV, 14,927,256 doses of vaccine have been administered since the start of the vaccination campaign on December 27, 2020 to 7,749,385 persons of whom 7,433,026 received the complete vaccination scheme and 1,565,385 were given the third dose.

Of those vaccinated in the last 24 hours, 15 persons experienced side effects, all whole-body reactions.

As many as 19,428 side effect occurrences to COVID vaccines have been reported since the start of the vaccination campaign – 2,099 local and 17,329 systemic side effects.

AGERPRES

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend