Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Moscova cere importuri paralele pentru a ocoli restricțiile și a reduce penuria: de la telefoane la mașini

Publicat

in

O listă de 100 de categorii de bunuri care pot fi importate fără acordul de proprietate intelectuală a fost publicată vineri de Rusia pentru a eluda restricțiile impuse după invazia sa în Ucraina, potrivit AFP.

Telefoane Samsung Galaxy AFoto: Hotnews

Printre acestea se numără telefoanele Apple și Samsung, marile mărci auto, consolele de jocuri și materialele și piesele de schimb utilizate în industrie, potrivit unui document publicat de Ministerul Industriei și Comerțului.

Aceasta include, de asemenea, produse de consum curent, cum ar fi tacâmurile.

„Conform documentului, se renunță la răspunderea juridică în cazul importului acestor produse de către importatorii care ocolesc canalele oficiale de distribuție”, a precizat ministerul.

Multe dintre aceste bunuri sunt produse de grupuri care au decis să se retragă de pe piața rusă în urma ofensivei împotriva Ucrainei. Altele, cum ar fi piesele de schimb pentru industria auto, fac obiectul sancțiunilor occidentale.

Acest mecanism de importuri paralele este menit să evite penuria în industrie și în comerț de bunuri pe care Rusia nu le poate produce în prezent.

Cu toate acestea, ministerul insistă asupra faptului că nu este vorba de „o autorizație de a importa sau de a vinde produse contrafăcute”.

Președintele Vladimir Putin a declarat în mod repetat în ultimele săptămâni că Occidentul nu a reușit să îngenuncheze economia rusă prin sancțiuni, deși acestea au afectat lanțul de aprovizionare, sectorul financiar și industria.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Serena Williams, eliminată în primul tur de la Wimbledon 2022 / Luptă de trei ore și 11 minute cu Harmony Tan

Publicat

in

De

​Indiferent de vârstă (aproape 41 de ani) și de locul ocupat în clasamentul mondial (1204 WTA), Serena Williams rămâne o legendă a tenisului. Campioană de șapte ori la Wimbledon, americanca a fost eliminată în primul tur competiției de la All England Club, după ce a luptat timp de trei ore și 11 minute cu Harmony Tan (115 WTA).

Serena WilliamsFoto: Profimedia

Aflată la primul meci de simplu după o pauză de un an, Serena a părut capabilă să se impună în fața franțuzoaicei, a servit pentru câștigarea partidei la scorul de 5-4 în setul decisiv, a salvat o minge de meci în al 12-lea game și a condus cu 4-0 în super-tiebreak, dar a pierdut cinci puncte la rând și Tan a fost mai concentrată în ultimele momente ale confruntării de pe Terenul Central: 7-5, 1-6, 7-6(10-7).

În runda următoare de la Wimbledon, Harmony Tan o va întâlni pe iberica Sara Sorribes Tormo (45 WTA, favorită 32).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rumania y otros cuatro países quieren retrasar 5 años el fin del motor de combustión en la UE

Publicat

in

De

Un grupo de cinco países, impulsado por Italia, propone aplazar cinco años, hasta 2040, el fin de la venta de automóviles con motor de combustión interna en la Unión Europea (UE), de acuerdo con un documento al que AFP tuvo acceso.

Como parte de su ambicioso plan climático, la Comisión Europea había propuesto en 2021 reducir a cero las emisiones de CO2 de los automóviles nuevos en la UE a partir de 2035, lo que representaría de hecho el fin de las ventas de vehículos a gasolina o diésel en favor de motores 100% eléctricos. El Parlamento Europeo respaldó este objetivo para 2035 a principios de junio, y los estados miembros buscarán negociar una posición común en una reunión de ministros europeos de medio ambiente prevista para el martes en Luxemburgo.

Sin embargo una propuesta firmada por Italia, Bulgaria, Portugal, Rumanía y Eslovaquia aboga por un aplazamiento del calendario para evitar „costes desproporcionados e innecesarios tanto para el sector del automóvil como para los consumidores”. El texto, que será presentado este viernes a los embajadores de los países miembros del bloque, propone imponer una reducción del 90% de las emisiones para las ventas de nuevos coches individuales en 2035, antes de alcanzar emisión cero en 2040.

„Conseguir una movilidad con cero emisiones requerirá superar obstáculos: aumentar la infraestructura de carga, desarrollar la producción de baterías, mejorar las tecnologías actuales de forma rentable, introducir incentivos para los consumidores”, enumera el documento. Señala también que llevará tiempo para que el ecosistema industrial, con su densa red de subcontratistas y pymes, se adapte a los nuevos componentes y tecnologías. La oenegé Transport & Environment dijo a la AFP que teme una disminución de las ambiciones y pidió a Francia, que ocupa la presidencia rotativa de la UE hasta finales de junio, que mantenga la fecha de 2035.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend