Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Moș Nicolae e pasibil de o nuia: Directorul general al ANPC i-a scris o scrisoare de atenționare!

Publicat

in

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, atenţionează părinţii să achiziţioneze dulciuri şi jucării numai din magazine specializate. Avertismentul său a fost transmis sub forma unei scrisori către Moș Nicolae.

NATIONAL

Fostul șef al Controlului Bolilor din China: Ipoteza ca virusul Covid să fi scăpat din laborator nu trebuie exclusă / La Institutul Wuhan a avut loc o anchetă

Publicat

in

Posibilitatea ca virusul Covid să fi scăpat din laboratorul institutului de virusologie din Wuhan nu trebuie exclusă, a declarat pentru BBC News o fostă autoritate de rang înalt din guvernul chinez.

Laboratorul P4 (centru) al Institutului de Virusologie din WuhanFoto: Hector RETAMAL / AFP / Profimedia

În calitate de șef al Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC) din China, profesorul George Gao a jucat un rol cheie în răspunsul la pandemie și în eforturile de a depista originile acesteia.

Într-un interviu pentru BBC în cadrul unei emisiuni cu tema „Căutarea originii Covid”, profesorul Gao a spus că „întotdeauna poți suspecta orice. Asta este știința. Nu poți exclude nimic”.

Virusolog și imunolog de renume mondial, profesorul Gao este în prezent vicepreședinte al Fundației Naționale de Științe Naturale din China, după ce s-a retras anul trecut de la CDC.

Într-un posibil semn că guvernul chinez ar fi luat teoria scurgerilor din laborator mai în serios decât sugerează declarațiile sale oficiale, profesorul Gao a dezvăluit că a fost efectuat o investigație oficială la Institutul de Virusologie Wuhan (WIV).

„Guvernul a organizat ceva”, spune el, adăugând însă că nu a implicat propriul său departament, CDC China.

Rugat să clarifice dacă asta înseamnă că o altă ramură a guvernului a efectuat o cercetare oficială a WIV – unul dintre laboratoarele naționale de top din China, cunoscut pentru că acolo sunt studiate de mulți ani coronavirusurile, el a răspuns „Da, acel laborator a fost verificat de experți în domeniu”.

Este pentru prima oară când se află în spațiul public faptul că a avut loc un fel de investigație oficială.

Gao a spus că nu a aflatul rezultatul anchetei, dar a „auzit” că laboratorul a fost absolvit de orice vină.: „Cred că s-a ajuns la concluzia că respectă toate protocoalele. Nu au găsit [nicio] abatere”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rusia reacționează dur după ce a fost atacată cu drone în Moscova: ‘Act terorist al regimului de la Kiev’

Publicat

in

Dan Michael Schlanger, preşedinte al Bucharest Jewish Film Festival, a murit- Ministerul Culturii: Un reprezentant activ al culturii evreieşti

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend