Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Morți și răniți după un nou bombardament în centrul Hersonului. „Este teroare, a ucide de plăcere”

Publicat

in

Cel puţin cinci persoane au murit şi 20 au fost rănite într-un bombardament al forţelor ruse în centrului oraşului Herson din sudul Ucrainei, a transmis sâmbătă consilierul prezidenţial ucrainean Kirilo Timoşenko, potrivit agenţiilor Reuters şi France Presse.

Orașul Herson, bombardatFoto: WALTER / Bestimage / Profimedia

La scurt timp, preşedintele Volodimir Zelenski a condamnat un act de „teroare” pentru „intimidarea” ucrainenilor.

„Dimineaţa, sâmbătă, în ajunul Crăciunului, în centrul oraşului. Acestea nu sunt instalaţii militare. Acesta nu este un război conform regulilor definite. Este teroare, este a ucide pentru a intimida şi de plăcere”, a scris preşedintele Zelenski pe reţelele sociale

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

fanatik.ro: Arme gonflabile pentru Ucraina. Strategia „maskirovka” se întoarce împotriva lui Vladimir Putin

Publicat

in

​​În Cehia, o fabrică produce arme gonflabile pentru a păcăli armata rusă. Compania Inflatech produce imitații, de la tancuri la lansatoare de rachete, dintr-un material textil. Aceste momeli sunt extrem de utile pentru forțele expuse la bombardamente. Această strategie militară de „camuflare” sau „înșelăciune” nu este deloc nouă, fiind cunoscută și sub numele de „maskirovka”. În timpul conflictelor armate, comandamentele – în căutarea obținerii victoriei – trebuie să se folosească de viclenie și înșelăciune. Odată cu noile tehnologii și cu dominația forțelor aeriene, camuflajul tradițional nu mai pare să răspundă nevoilor actuale.

TancFoto: freepik.com

Drept urmare, companiile se poziționează pe piața de camuflare prin utilizarea simulării prin intermediul momelilor tactice la sol. Aceste tehnologii gonflabile câștigă teren în unele teatre de război și în contextul invaziei teritoriului ucrainean de către armata rusă. În scopul de a înșela inamicul, armata ucraineană s-a dotat cu aceste momeli tehnologice multifuncționale, care reprezintă un avantaj considerabil în războiul informațional.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Adevărul despre Legea pentru Prevenirea şi Combaterea Cancerului – Nimeni nu a blocat sau întârziat nejustificat implementarea (conf.dr. Michael Schenker)

Publicat

in

Adevărul despre Legea pentru Prevenirea şi Combaterea Cancerului – Nimeni nu a blocat sau întârziat nejustificat implementarea (conf.dr. Michael Schenker)

Planul Național de Combatere și Control al Cancerului este folosit de prea mult timp, după ce a devenit lege, pentru a teroriza pacienţii oncologici din România că nu mai există nicio şansă pentru ei, şi că acest plan este amânat şi nu va fi pus în aplicare. Declaraţiile politice iresponsabile din ultima perioadă nu fac decât şi mai mult rău bolnavilor care deja sunt în suferinţă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend