Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Moromeții 2 | Proiecție de gală la Pitești

Avatar

Publicat

in

Pelicula Moromeții 2 va avea o proiecție de gală, în prezența echipei, în Pitești, pe 20 noiembrie, la Cinema City România (Pitești VIVO!, Calea București, nr. 36) de la ora 19:00.

Biletele sunt disponibile la casieria cinematografului și online ➤ https://bit.ly/2Plbsso.

Moromeții 2 va rula în toate cinematografele din țară, începând cu 16 noiembrie.

🎬 Regia ⏩ Stere Gulea
🎥 Imaginea ⏩ Vivi Drăgan Vasile

★★ În rolurile principale ⏩ Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina ★ Cu: Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, George Mihăiță, Ioana Bugarin, Paul Ipate, Vlad Logigan, Cuzin Toma, Marian Râlea, Dorina Chiriac, Liviu Pintileasa și participarea extraordinară a lui Ion Caramitru.„Va fi un film ce va arăta celor care vor dori să-l vadă istoria dulce-amară, tragică de multe ori, a țăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experiențe sociale dezastruoase.” Horatiu Malaele

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă o dată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru, și invers. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI

ACTUAL

BRAVO LUI! Pentru o cauză nobilă, un jandarm argeșean aleargă la Maratonul București

Avatar

Publicat

in

De

Plutonierul adjutant Valentin Gîrteajă din cadrul Postului de Jandarmi Montan Rucăr, participă la evenimente sportive alături Fundația Motivation din anul 2018 din dorința de a veni în ajutorul oamenilor cu dizabilități.

În luna octombrie va alerga cursa de 10 km la Maratonul București, din dorința de a strânge donații în valoare de 1000 RON, bani necesari pentru ca Fundația Motivation să poată dona două scaune rulante celor care au nevoie imediată de ele.

STIRI FIERBINȚI

”Ca să înțelegeți mai bine de ce susțin Fundația Motivation pentru al treilea an consecutiv, vă provoc să vă imaginați cum arată o zi din viața unui om care nu are un scaun rulant deși acesta este singurul mijloc prin care se poate deplasa. Eu am făcut acest exercițiu de imaginație și am decis să nu rămân indiferent.”, spune Valentin.

Plutonierul adjutant Valentin Gîrteajă este jandarm din anul 2006 după ce a absolvit Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani. În tot acest timp a îndeplinit funcții și pe linie de ordine publică și de pază și protecție instituțională, iar de aproape 10 ani de zile este jandarm montan. Fiind pasionat de activitate fizică și sport, Valentin a spus că nu vede să facă altceva și că nu poate trece o zi fără să alerge sau să meargă cu bicicleta. Forma fizică este foarte importantă pentru a putea fi jandarm montan, deoarece misiunile de recuperare și salvare la care a participat în trecut pe munte sunt foarte dificile și implică un efort deosebit.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult

ACTUAL

PNL Argeș și-a făcut propriul ziar și îl distribuie prin intermediul Poștei Române (P.E)

Avatar

Publicat

in

De

Partidul Național Liberal, filiala Argeș a încheiat un Contract cu Compania Națională Poșta Română, prin Sucursala Regională Ploiești, obiectul Contractului fiind acela de a distribui în gospodăriile din județul nostru publicația “Argeșul liberal”, în perioada campaniei electorale. Contractul cu nr. 140 SPL/204/28.08.2020 este valabil până pe data de 26 septembrie 2020. Astfel, în baza acestui Contract, prin serviciul Postmesager pot fi livrate “pe teritoriul României trimiteri neadresate, identice, cu greutatea maximă de 50 de grame de tipul: foi volante, pliante, broșuri, ziare, cataloage, sau alte materiale publicitare, inclusiv mesaje cu caracter politic”.
Vă punem la dispoziție această informație pentru a elimina orice comentarii tendențioase și pentru a-i proteja pe angajații Sucursalei Regionale a Poștei de unele atacuri agresive venite din partea unor reprezentanți ai altor partide. Contractul dintre PNL Argeș și Sucursala Regională Ploiești este transparent, se supune rigorilor legii și este întocmit conform legislației în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend