Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Moromeții 2 | Proiecție de gală la Pitești

Publicat

in

Pelicula Moromeții 2 va avea o proiecție de gală, în prezența echipei, în Pitești, pe 20 noiembrie, la Cinema City România (Pitești VIVO!, Calea București, nr. 36) de la ora 19:00.

Biletele sunt disponibile la casieria cinematografului și online ➤ https://bit.ly/2Plbsso.

Moromeții 2 va rula în toate cinematografele din țară, începând cu 16 noiembrie.

🎬 Regia ⏩ Stere Gulea
🎥 Imaginea ⏩ Vivi Drăgan Vasile

★★ În rolurile principale ⏩ Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina ★ Cu: Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, George Mihăiță, Ioana Bugarin, Paul Ipate, Vlad Logigan, Cuzin Toma, Marian Râlea, Dorina Chiriac, Liviu Pintileasa și participarea extraordinară a lui Ion Caramitru.„Va fi un film ce va arăta celor care vor dori să-l vadă istoria dulce-amară, tragică de multe ori, a țăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experiențe sociale dezastruoase.” Horatiu Malaele

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă o dată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru, și invers. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ULTIMA ORĂ ! Klaus Iohannis anunță că ARMATA va fi scoasă ÎN STRADĂ pentru ca românii să stea ACASĂ

Publicat

in

De

Este oficial – așa cum se spunea pe surse încă de câteva zile, România va scoate Armata în stradă pentru a ține românii în case. Măsura urmează să fie formalizată în cursul zilei de azi prin intermediul unei noi ordonanțe militare. „Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona situația din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine”, a declarat Klaus Iohannis.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

L-AU AUTORIZAT ! Mâine, protest de amploare la Câmpulung

Publicat

in

De

După ce ziarul nostru a anuntat ieri, pe baza nformatiilor oferite de Jandarmeria Argeș și Primăria Câmpulung, că anunțatul protest inca nu fusese autorizat legal, cetățenii s-au organizat și au obținut o autorizație pentru un protest intitulat „Stop traficului de persoane și drogur”, care se va desfășura la Campulung sâmbătă, între orele 14.00-18.00.

Protestul este îndreptat împotriva traficanților de persoane, care activează de mult timp în Câmpulung. Vă amintim că  luna aceasta comisarul-șef Gheorghe Ciolan, șeful Poliției Câmpulung, a fost destituit din funcție de către ministrul Administrației și Internelor. Destituirea lui Ciolan a fost cauzată în principal de dezvăluirile din ziarul Libertatea legate de proxeneții din Câmpulung lăsați în libertate după ce au traficat mai multe fete, una dintre fete fiind ulterior ucisă de un psihopat francez. O altă cauză a destituirii lui Gheorghe Ciolan a fost reprezentată de faptul că nu a luat măsuri concrete și eficiente împotriva numeroaselor rețele din proxeneți din Câmpulung Muscel, rețele ce au făcut din orașul de la poalele Mateiașului o capitală a traficului de persoane și a prostituției.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend