Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mormântul lui Armand Călinescu, atracţie turistică

Publicat

in

a cCunoscut sau mai puţin cunoscut este faptul că Armand Călinescu, cel care a fost om politic, prim-ministru, ministru al Apărării Naţionale, ucis de legionari în 21 septembrie 1939, este înmormântat în cimitirul “Sfinţii Îngeri” din Curtea de Argeş.
Redactorii ziarului Profit au fost la cimitir, să vadă cum arată cavoul familiei Călinescu şi cum îşi respectă argeşenii marile personalităţi politice. Nu ştim cine sunt cei ce se ocupă de îngrijirea lui, dar oamenii de acolo ne-au mărturisit că armata ar fi cea care se ocupă de cavoul de mari dimensiuni, amenajat cu flori şi foarte atent îngrijit. De asemenea, este un punct de atracţie pentru turiştii pasionaţi de istorie şi interesaţi să vadă unde este mormântul celui cea a fost considerat răspunzător de moartea liderului Gărzii de Fier, Corneliu Zelea Codreanu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîțu intră la rupere: ‘Dacă mai există onoare și celălalt președinte al Senatului își va da demisia’

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîțu i-a cerut demisia Ancăi Dragu (USR PLUS) de la conducerea Senatului României.

„Cred că după ce vom vedea motivarea CCR, dacă mai există onoare şi celălalt preşedinte al Senatului îşi va da demisia. Demisia (Ludovic Orban – n.r.) e un act unilateral. Dacă CCR îmi va da dreptate, mă aştept ca cei doi preşedinte ai Camerelor să plece”, a declarat Florin Cîţu, marţi la Parlament.

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat luni că şi-a depus la partid demisia de la conducerea Camerei, avertizând că, în cazul în care, într- o perioadă de maximum 15 zile, nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, şi-o va depune personal, informează News.ro.

Vezi și:

Vești bune de la Guvern! Florin Cîțu: ‘Propunem o creştere brută a salariului minim de aproape 11% de la 1 ianuarie 2022’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vineri, restricții rutiere pe Transfăgărășan – Au loc filmări pentru un film artistic

Publicat

in

De

IPJ Argeș informează că în ziua de vineri, 1 octombrie 2021, între orele 07:00 – 19:00, pe DN 7C – Transfăgărășan, vor fi impuse restricții temporare de circulație, pe sectorul cuprins între km 108+000 (hotel Capra) și km 116+804 (intrare tunel Bâlea). Mai precis, restricțiile vor fi aplicate intermitent, cu intervale de 10 minute filmare, 10 minute eliberare trafic, pentru filmarea unor secvențe într-un film artistic.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţiile de circulaţie şi semnalizarea rutieră temporară. Totodată, pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere pe fondul condiţiilor de trafic aglomerat, polițiștii recomandă conducătorilor auto să își păstreze calmul, să nu uite de politețea rutieră, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și ale organizatorilor și să nu blocheze intersecțiile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend