Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Monica Pop desființează certificatul de vaccinare: ‘Mi se pare inadmisibil. Categoric, este o discriminare!’

Publicat

in

Monica Pop a vorbit în exclusivitate despre teoria sa, cu privire la certificatul de vaccinare. Directorul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, spune că acesta nu foloseşte la nimic, iar orice persoană vaccinată se poate îmbolnăvi.

„Nu mi se pare normal absolut deloc ce se întâmplă. Să fie foarte clar. Orice om care se vaccinează, poate face boala. Ştie toată lumea asta, sau cine nu ştie, trebuie să afle: poate face boala. Deci, nu înţeleg la ce este folositor acest certificat de vaccinare, din moment ce personajul respectiv poate face boala şi o şi transmite. Şi atunci, la ce foloseşte acest certificat de vaccinare, că nu am înţeles. Într-o sală de exemplu, dacă intră o persoană care este vaccinată, dar care este bolnavă, poate să fie asimptomatic şi să aibă boala. Ar fi fost mult mai normal, să se facă un test, numai că, oamenii nu au posibilitatea materială, pentru că, în ţara asta, ca în niciuna, testele să plătesc, ceea ce nu e normal. Ar trebui ca orice om asigurat din ţara asta, care plăteşte asigurări de sănătate, pensionari şi aşa mai departe, ar trebui să aibă dreptul la test gratuit, de câte ori au nevoie de acest test.

Este foarte scump testul. Mi se pare inadmisibil. Luăm cazul unui spectacol. Dacă o familie vrea să meargă la spectacol şi ar trebui să aibă test făcut, îşi pot permite să cumpere şi bilete şi să facă şi test? E posibil așa ceva? Actorii o să joace cu doi oameni în sală, dacă se întâmplă așa ceva. Eu cred că oamenii din țara asta au și dreptul la relaxare, după atâta vreme, după atâta stres, sperietură, atâta stare psihică proastă, pentru că asta este starea acestui popor în momentul actual.

Nici măcar acest lucru să nu fie liber pentru ei? Mască și distanțare nu ajunge? Și atunci când a fost voie, au fost spectacole, cu situația aceasta, cu mască și distanțare, s-a întâmplat ceva? S-a îmbolnăvit cineva de la teatru? A descoperit cineva un lucru de genul acesta? Nu! De ce nu ajunge distanțarea și masca, nu pot să înțeleg.

Repet. Vaccinarea face ca omul respectiv, dacă se îmbolăvește, dacă vine în contact cu un bolnav și ia boala, pentru că de luat, o ia, sau o poate lua, sigur că da. E foarte clar că se poate îmbolnăvi după aia. Sigur că au făcut o formă mai ușoară, dar, săptămâna trecută, INSP-ul a anunțat că peste 25.000 de vaccinați au făcut boala. Eu spun că nu este necesar certificatul de vaccinare pentru a merge la un spectacol, sau pentru a intra într-o colectivitate, pentru că despre asta este vorba”,  a spus prof. dr. Monica Pop, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, la Antena 3.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Algeria a devenit cel de al 73-lea acţionar al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Publicat

in

De

Algeria a devenit cel de al 73-lea acţionar al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a anunţat luni instituţia financiară internaţională, transmite Reuters.

Algeria a făcut cererea de a deveni ţară membră a BERD în luna martie 2020, în speranţa că astfel va beneficia de investiţii şi sprijin pentru politicile de reformă. Ulterior, Consiliul guvernatorilor BERD a votat în favoarea cererii Algeriei, iar procesul de aderare s-a finalizat acum, odată cu schimbul documentelor oficiale.

“Suntem fericiţi să primim Algeria în calitate de cel mai recent acţionar şi aşteptăm să colaborăm şi să discutăm următorii paşi ai cooperării, în special cei care vor permite Algeriei să devină beneficiară a operaţiunilor băncii”, a declarat preşedintele BERD, Odile Renaud-Basso.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în urmă cu trei decenii pentru a investi în fostele economii comuniste din Europa de Est. În prezent, banca operează în aproape 40 de economii, în principal în Europa, dar şi în Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Asia Centrală. În regiunea din sudul şi estul Mediteranei, BERD investeşte şi operează în mai multe economii, respectiv Egipt, Iordania, Liban Maroc, Tunisia precum şi în Cisiordania şi Fâşia Gaza, potrivit Agerpres.ro.

Până în prezent, în România BERD a acordat finanţări în valoare a 8,8 miliarde EUR în peste 460 de proiecte.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Florin Cîțu, după eșecul negocierilor pentru Guvern: ‘Se pare că anticipatele sunt singura soluție’

Publicat

in

De

Liderul PNL, premierul interimar Florin Cîțu, a acuzat luni, la sediul central al partidului, faptul că USR și PSD sunt partide iresponsabile pentru că nu acceptă să susțină Guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă:

– „PNL a aratat flexibilitate, responsabilitate, am schimbat mandatul, am venit cu alt candidat. Este ceea ce spuneau si cei de la PSD si cei de la USR. Acum PSD zice ca nu vrea la guvernare, deci nu avem ce sa discuta cu ei. USR nu vrea”

– „Solutia responsabila azi e sa votam acest guvern minoritar. Daca nu, toate optiunile sunt pe masa, inclusiv anticipate (…) este singura optiune se pare, PSD si USR vor anticipate si atunci tot ce am vazut in aceasta perioada au fost doar vorbe goale”

– „Daca USR ramane ingropat sau blocat intr-o singura optiune, nu avem cum sa discutam. Pana la urma, trebuie sa faca un pas si USR. Sa vedem pasul facut de USR. Poate sa sustina Guvernul din Parlament. Azi USR arata iresponsabilitate. Presedintele PNL s-a dat la o parte. Unde e responsabiliatea USR?”

– „Daca interesul PSD si USR e sa distruga PNL, eu nu voi permite asa ceva niciodata”

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend