Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Avatar

Publicat

in

Doctorul Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins autoritățile nepregătite.

Monica Pop se întreabă de ce nu mai avem rezerve, producții autohtone și importăm orice.

Ea face o analogie între situația de la cutremurul din 1977 și cea de acum.

MEDICINA DE DEZASTRU… Total NEGLIJATĂ STRATEGIC. CÎNDVA NU ERA AȘA! REZERVELE??!! UNDE SÎNT??!!
Dezastrele există de cînd lumea, chiar dacă sint rare ( speram ) si nu trebuie să gasească niciodată un sistem nepregatit. Pregătirea pentru asistența medicală în caz de dezastru, de catastrofă,TREBUIE sa existe in strategia oricarui guvern care pune pe plan superior sănatatea. Din păcate, nu se prea gîndesc cei în cauză la acest aspect desi se știe că în orice moment se poate intîmpla o catastrofă, un cataclism, orice e posibil ( cutremure, pandemii, inundatii grave, etc). Pregatirea constă în existenta unor depozite cu materiale in stoc permanent ( seringi, perfuzoare, material textil, paturi, mese de operatie, substante perfuzabile,măști, sonde, medicamente, etc). Acestea se rulează – cu o perioada inainte de data de expirare, se folosesc in spitale si se înlocuiesc cu altele noi si, tot asa! Asta s-a intimplat la marele cutremur, au fost de toate, nu a lipsit nimic din cele necesare pt a salva vieti. Si au fost salvate atîtea! Erau si rezerve de alimente! Rezervele de stat!
De CE AU DISPARUT TOATE?
DE CE NU PREA MAI AVEM PRODUCTII AUTOHTONE SI IMPORTAM ORICE??!!”, spune Monica Pop.

Vezi și

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Roman: ‘A venit timpul să redescoperim puterea cuvintelor și să o transformăm în fapte’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul liberal Florin Roman, a anunţat, vineri seară, pe pagina sa de Facebook, că anul 2021 va fi unul al comunicării, dar nu aceea de fațadă, ci al comunicării directe.

”Dacă am crezut că provocările au fost doar în anul 2020, vă invit să urmăriți cu atenție ce va fi în 2021.

Și nu fac referire doar la pandemia prin care trecem…

Cred că anul 2021 va fi unul al comunicării, dar nu aceea de fațadă, ci al comunicării directe, cu fiecare individ, indiferent de categoria socio-profesională din care face parte.

A venit timpul să redescoperim puterea cuvintelor și să o transformăm în fapte.

Și, pentru că veni vorba despre dialog, vă invit să îmi fiți alături într-un demers.

Fiind deputat în Parlamentul României, vreau ca săptămânal să adun întrebări din partea dumneavoastră, pe care mai apoi să le transpun în interpelări către miniștri sau factori decidenți din administrația publică centrală.

Astfel, aflăm cu toții răspunsurile întrebărilor noastre.

Ce părere aveți?”, a scris Florin Roman pe Facebook

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CTP s-a dezlănțuit: ‘Dacă nu eram în Uniunea Europeană, luam de pe jos acum vaccinuri’

Avatar

Publicat

in

De

Gazetarul Cristian Tudor Popescu, a declarat la emisiunea ‘Cap Limpede’ de la Digi24, că dacă România nu ar fi fost în Uniunea Europeană, ‘luam vaccinuri de pe jos, acum, așa cum iau Ucraina și Republica Moldova’.

Cristian Tudor Popescu: ”Am văzut acum atacuri ale foștilor antivacciniști în legătură cu faptul că nu sunt destule vaccinuri. E un semn bun! Până acum au ținut-o gaia mațu’: «Vaccinul! Ne face crocodili, femei cu barbă, nu-l faceți!». Acum, când s-au redus la un moment livrările, valul antivaccinist a dispărut, ce să zică ei? – «Nu sunt destule vaccinuri! Uite ce fac ăștia! Stă lumea pe la cozi» – ăsta e un semn bun. Înseamnă că și-au dat și ei seama că nu mai plătie, nu mai rentează să susții aberațiile alea agresive antivacciniste și au trecut pe direcția asta.

Aici trebuie spus un singur lucru: când comentăm acum, fie că suntem foști sau actuali antivacciniști sau nu, când comentăm faptul că nu sunt suficiente vaccinuri, că s-au livrat mai puține, că poate vin luni, poate nu vin 180.000, poate vin numai 150.000… Oameni buni dacă nu eram în Uniunea Europeană, de unde un anumit partid a vrut acum un an și jumătate să ne scoată, luam de pe jos acum vaccinuri. Așa cum ia Ucraina, așa cum ia Republica Moldova.

În Republica Moldova dăm noi 200.000 de vaccinuri, să-i ajutăm, și bine facem. Nu sunt membri ai Uniunii Europene și atunci le este foarte greu, nu au vaccinuri. Sunt țări care nu sunt în Uniunea Europeană și care au primit 25 de vaccinuri. 25. Atrăgea atenția Organizația Mondială a Sănătății că din pricina faptului că țările mari, dezvoltate, superputerile, în special Statele Unite, câtă vreme era Trump acolo, au făcut înțelegeri separate, colaterale cu companiile producătoare, au cumpărat producția în avans cu arvună și pentru țările mai amărâte n-a mai rămas nimic. România e în Uniunea Europeană, de-aia primim vaccinuri acum. De aceea putem să spunem că nu s-a livrat suficient săptămâna asta… Pentru că se livrează”, a spus Cristian Tudor Popescu, informează digi24.ro

Citește aici:

Veste bună pentru cei care au ieșit la pensie! Ministerul Muncii vine cu noi beneficii în acest an

Este oficial! Vești importante pentru toți românii: Cine nu se decide cu privire la acest serviciu, va plăti automat mai mulți bani

Avertisment dur: Pensionarii vor ajunge sub pragul sărăciei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend