Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Modestă şi simpatică. Aşa rămâne Regina Ana în memoria unei familii din Săvârşin, care a găzduit-o

Avatar

Publicat

in

Modestă şi simpatică. Aşa rămâne Regina Ana în memoria unei familii din comuna Săvârşin, judeţul Arad, pentru care Regina Ana a ocupat un loc special. Familia a fost prima gazdă pentru Regina Ana, care se afla pentru întâia oară la Săvârşin, unde se găseşte reşedinţa preferată a Familiei Regale.

Familia Toma, oameni extrem de primitori şi susţinători ai Regelui Mihai, a fost prima gazdă pentru Regina Ana, care se afla pentru întâia oară la Săvârşin. Soarta a făcut ca Regina Ana, aflată pentru prima dată la Săvârşin, să nu poată vizita în acea zi castelul familiei, care nu era încă retrocedat.

Aşa s-a făcut că Regina Ana a fost găzduită, preţ de câteva ore, de vecinii care locuiesc peste drum de castel.

“Eram elevă în clasa a 12-a, în 1995, şi am primit vizita Majestăţii Sale Regina Ana împreună cu familia mea, bunicii, care nu mai trăiesc din păcate acum, cu părinţii, şi eu, fratele meu, am găzduit-o pentru câteva ore la Săvârşin. Regina a fost atunci singură, fără Majestatea Sa Regele, Regele nu a fost primit atunci, nici Regina nu a fost primită la castel. Familia mea a hotărât şi şi-a asumat răspunderea să fie gazda Majestăţii Sale Regina Ana în acele momente. Stăm vis-a-vis de Castelul Regal de la Săvârşin, atunci Regina nu a putut vizita castelul, nu era încă retrocedat, dar Regina a vrut să vină la Săvârşin şi trebuia să fie primită undeva. A fost la muzeul din Săvârşin şi apoi a fost primită la noi în gospodărie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Carmen Constantin, reprezentantă a familiei Toma.

Carmen Constantin îşi aminteşte şi acum cum era atunci Regina Ana.

“Cu emoţie a venit şi cu modestia care o caracteriza, pentru că era o fire modestă şi simpatică. Îmi amintesc, imaginea ei şi privirea cu care a intrat la Săvârşin”, a spus Carmen Constantin.

Oameni ospitalieri, gazdele au servit-o pe Regina Ana cu produse locale.

“Plăcintă crescută şi căpşuni, erau căpşuni de sezon, apărute atunci recent şi cu asta am servit-o. A fost prin mai-iunie, cred că în cursul lunii mai, atunci Regina Ana a fost pentru prima dată la Săvârşin”, îşi aminteşte Carmen Constantin.

Pentru familia Toma, camera în care a fost primită Regina Ana la prima vizită la Săvârşin rămâne un loc aparte.

“Avem fotografii, avem corespondenţa bunicilor cu Familia Regală de la Versoix, din acea vreme, din acele timpuri, şi tablouri, mici amintiri. Nu a fost o relaţie foarte strânsă, dar au ţinut legătura. Pe Regină am mai întâlnit-o apoi la castel, ei şi-au petrecut în fiecare an Crăciunul la Săvârşin şi ne întâlneam în Ajun de Crăciun, mergem toţi sătenii să colindăm Familia Regală. Avem un loc special amenajat în camera în care a fost primită Regina Ana, acolo avem şi tablourile puse, avem şi medaliile pe care bunicul meu le-a primit de la Rege, un brevet, mici fotografii, scrisorile”, a mai declarat Carmen Constantin.

Regele Mihai I s-a întors la Săvârşin, pentru prima dată, după ce a fost forţat să abdice, în 2001, atunci când şi-a recuperat în justiţie castelul la care ţine atât de mult. De atunci a devenit o tradiţie ca Regele şi Regina să petreacă sărbătorile de Crăciun la Săvârşin şi să ofere pachete cu alimente familiilor nevoiaşe din comună. Prezenţa Regelui Mihai I şi Reginei Ana la Săvârşin era o tradiţie până în urmă cu câţiva ani, când starea de sănătate a Reginei s-a şubrezit.

Regina Ana a fost la ultimele sărbători de iarnă la Săvârşin în 2012-2013 şi ultima dată a fost la castelul regal din Săvârşin în august 2014.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Radu Cristescu îi atacă extrem de dur pe Raed Arafat și pe Vlad Voiculescu: ‘Pe ascuns, noaptea, ca hoții și idioții. Bată-v-ar Dumnezeu să vă bată, păgânilor și sălbaticilor’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul PSD Radu Cristescu îi avetizează pe șeful DSU Raed Arafat și pe ministrul Sănătații Vlad Voiculescu, ”românii îi vor lua în furci pe acești idioți criminali, care scuipă pe sănătatea, viața și demnitatea umană!”.

”Opriți sălbăticia nazistoidă din spitale!

Sălbăticia șocantă de la Spitalul Foișor arată încă o dată ce sub-oameni animalizați conduc România.

Arafat și Voiculescu, cei doi vătafi-fuhreri ai sistemului medical, tratează spitalele ca pe niște lagăre de concentrare naziste.

Peste noapte, cei doi călăi în costum aruncă afară bolnavii operați, ca să elibereze astfel paturile pentru aberantele lor planuri anti-pandemice, clocite în mințile bolnave ale cretinilor liberalo-useriști. Pe ascuns, noaptea, ca hoții și idioții!

Bată-v-ar Dumnezeu să vă bată, păgânilor și sălbaticilor, nici măcar înainte de Paști nu vă opriți din idioțeniile voastre criminale!

Aceste animale sălbatice în costum trebuie să plece imediat din funcții! Altfel, românii îi vor lua în furci pe acești idioți criminali, care scuipă pe sănătatea, viața și demnitatea umană!”, a scris Radu Cristescu pe Facebook

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Scandalos! USR PLUS îl acoperă pe Vlad Voiculescu în cazul incidentului de la Spitalului Foișor: ‘Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși’

Avatar

Publicat

in

De

USR PLUS consideră că directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi managerul Spitalului Foişor trebuie demişi, pentru că sunt vinovaţi de modul „inacceptabil” în care a fost gestionat transferul pacienţilor.

„Directorul ASSMB şi managerul Spitalului Foişor trebuie să plece! Modul în care a fost gestionat transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor este inacceptabil. Managerul spitalului a blocat formalităţile pentru transformarea Spitalului Foişor în spital COVID-19 şi prin asta a întârziat nepermis de mult transferul pacienţilor. Directorul ASSMB şi managerul Spitalului Foişor trebuie demişi. Spitalul Foişor aparţine de Primăria Bucureşti, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă şi acum de oamenii numiţi fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea”, transmite USR PLUS.

Potrivit sursei citate, consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei încă de anul trecut, iar rezultatul este că aceste spitale sunt „conduse dezastruos”, „sunt pline de cazuri de corupţie, furt din bani publici”.

„Viceprimarul USR PLUS, dr. Horia Tomescu, a cerut în repetate rânduri demiterea oamenilor numiţi de doamna Gabriela Firea şi reforma sistemului prin lansarea de concursuri transparente pentru funcţiile de conducere a spitalelor. Până acum, însă, toate încercările USR PLUS de a reforma spitalele bucureştene au fost blocate. Viceprimarul Horia Tomescu nu a primit nici până la acest moment atribuţiile prevăzute în protocolul preelectoral care permit începerea reformei”, precizează USR PLUS.

„Pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor, cerem încă o dată ceea ce am cerut de la începutul mandatului: demiterea directorului ASSMB şi efectuarea de concursuri corecte, transparente şi accesibile tuturor pentru funcţiile de conducere a spitalelor care aparţin de Primăria Bucureşti”, a declarat Horia Tomescu.

USR PLUS menţionează că oamenii puşi de Gabriela Firea, „fie din incompetenţă, fie din rea voinţă”, vor continua „dezastrul din sistem”.

„Costurile amânării în continuare a reformei sunt plătite în primul rând de pacienţii vulnerabili. Lucrul acesta este inacceptabil. Cerem, aşadar, de urgenţă, primarului general al Capitalei Nicuşor Dan: demiterea directorului Spitalului Foişor, demiterea directorului ASSMB, deblocarea reformelor în spitalele care aparţin de Primăria Bucureşti prin împuternicirea viceprimarului dr. Horia Tomescu pentru a începe reforma”, se mai arată în comunicat, notează agerpres.ro

Citește și: 

Ordinul privind evacuarea Spitalului Foișor a fost avizat de Vlad Voiculescu! (document)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend