Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mitingul diasporei a ÎNCEPUT: Zeci de persoane s-au strâns în Piața Victoriei. Ce măsuri au luat autoritățile

Avatar

Publicat

in

Zeci persoane s-a strâns, vineri dimineața, în Piața Victoriei din București, pentru a participa la mitingul diasporei, așa cum a fost numită mișcarea în spațiul public.

În Piața Victoriei sunt români veniți din mai multe țări, cei mai mulți dintre ei solicitând demisia Guvernului.

Publicitate

În zonă, polițiștii fac verificări pirotehnice preventive, iar jandarmii au fost mobilizați, fiind aduși și din alte zone pentru a oferi sprijinul celor din București, în cazul în care este nevoie.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Raluca Turcan, derapaj în direct: ‘Aproape că au format o alianţă, alianţa PSD şi COVID, au lovit la fel de tare în România’

Avatar

Publicat

in

De

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că ideea amânării alegerilor locale a fost adusă în atenţie de unii aleşi locali PSD, care vor să tragă de timp pentru că ştiu că nu vor câştiga noi mandate. ”Tot acest discurs şi subiect fals adus în opinia publică vine din partea unor aleşi locali PSD care ştiu că pierd alegerile, în frunte cu doamna Firea, mai sunt câţiva pe la consilii judeţene, şi atunci ce spun ei, dacă mai tragem de timp şi ferească Dumnezeu… cu ajutorul lor, că aproape că au format o alianţă, alianţa PSD şi COVID, au lovit la fel de tare în România”, afirmă Turcan, potrivit news.ro.

Turcan a fost întrebată, joi seară, la B1 Tv, despre organizarea alegerilor locale.

Publicitate

Citește și: Ludovic Orban a făcut anunțul! Câți bani vor primi părinții pe perioada în care stau acasă cu copilul

”Vreau să vă spun că aproape mă doare capul când aud iarăşi demagogia aceasta a unor oameni politici, sau mai degrabă le zic acum politicieni, cum că, în loc să se ocupe de lucruri importante, Guvernul e preocupat de alegeri. În primul rând, mandatele aleşilor locali au expirat, printr-o lege mandatele au fost prelungite. Dragii colegi PSD, cu majoritate în Parlament, au hotărât că data alegerilor o stabileşte Parlamentul, Guvernul se ocupă de pregătirea alegerilor. Aşadar, dacă nu mai pot de grija acestor alegeri, din secunda zero în care le-a venit această idee a amânării alegerilor, dacă nu e doar o hârâială din asta politică, care pe unii îi costă timp şi nervi şi bani, ar fi trebuit să se ducă în Parlament să spună: prelungim mandatele aleşilor locali”, a afirmat vicepremierul.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Raluca Turcan a susţinut că, de fapt, unii aleşi locali ai PSD vor să tragă de timp, pentru că ştiu că vor pierde alegerile.

”De fapt, pe fond, tot acest discurs şi subiect fals adus în opinia publică vine din partea unor aleşi locali PSD care ştiu că pierd alegerile, în frunte cu doamna Firea, mai sunt câţiva pe la consilii judeţene, şi atunci ce spun ei, dacă mai tragem de timp şi ferească Dumnezeu… cu ajutorul lor, că aproape că au format o alianţă, alianţa PSD şi COVID, au lovit la fel de tare în România. Deci dacă această alianţă mai trage tare în Guvern şi sfidează cetăţenii, ameninţându-le sănătatea publică, atunci oamenii o să dea vina pe cine? Pe cei care sunt la putere şi o să mai câştige o mână de voturi. Le-am spus-o şi o repet, pentru un dram de voturi amanetează sănătatea publică, pierd timp preţios în gestionarea unor lucruri vitale petru viaţa de zi cu zi a fiecărui om.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 7 august

Avatar

Publicat

in

De

Sărbătorile zilei de 7 august

Ortodoxe
Sf. Cuv. Teodora de la Sihla; Sf. Cuv. Pafnutie – Pârvu Zugravul; Sf. Cuv. Mc. Dometie Persul; Sf. Ier. Narcis, arhiepiscopul Ierusalimului

Publicitate

Greco-catolice
Sf. cuv. m. Dometie Persanul

Romano-catolice
Ss. Sixt al II-lea, pp. şi îns., m.; Caietan, pr.

Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla este pomenită în calendarul creştin ortodox la 7 august.

Sfânta Teodora s-a născut în satul Vânători, judeţul Neamţ, în jurul anului 1650. Tatăl său, Ştefan Joldea, era armaş al Cetăţii Neamţului.

La îndemnul părinţilor, Teodora s-a căsătorit cu un tânăr din Ismail, dar până la urmă, neavând copii, au hotărât să meargă amândoi la mănăstire. Teodora a îmbrăcat haina călugărească la Schitul Vărzăreşti – Râmnicul Sărat, iar după doi ani soţul ei s-a călugărit la Schitul Poiana Mărului, sub numele Eleodor.

La schit, odată cu păzirea poruncilor dumnezeieşti, Sfânta Teodora a mers pe calea cea strâmtă a sfaturilor evanghelice: sărăcia de bunăvoie, curăţia trupească şi sufletească, ascultarea necondiţionată.

După o năvălire a turcilor în părţile Buzăului, care au incendiat schitul, stareţa, Sfânta Teodora şi câteva ucenice s-au retras la hotarul dintre munţii Buzăului şi cei ai Vrancei. Aici au ridicat un altar şi o locuinţă, nevoindu-se aproape zece ani în privegheri, în rugăciuni şi post neîncetat.

Sfânta Teodora, în urma unei descoperiri dumnezeieşti, a părăsit munţii Vrancei şi s-a retras în munţii Neamţului, în pădurile din jurul schiturilor Sihăstria şi Sihla.

Sub îndrumarea duhovnicului Pavel, ea s-a stabilit într-o chilie nu departe de schit şi de o peşteră care îi poartă numele până astăzi. Acolo a locuit mulţi ani, ostenindu-se singură în post şi rugăciuni, în lacrimi şi mătănii, uitată de lume, îndurând multe ispite. Numai duhovnicul ei, o cerceta din când în când, o spovedea şi o împărtăşea cu Sfintele Taine ale lui Hristos.

După o vreme, murind duhovnicul ei, Sfânta Teodora a rămas singură.

“Cu timpul i s-au rupt şi hainele, iar ca hrană avea doar măcriş, fructe de pădure şi alune. În această şcoală a liniştii şi nevoinţei a dobândit Cuvioasa darul rugăciunii de foc, care se lucrează în inimă, darul lacrimilor, al răbdării şi al negrăitei iubiri de Dumnezeu. Acum nu mai suferea nici de frig, nici de foame; nici diavolii nu o mai puteau birui, căci dobândise darul facerii de minuni şi era ca un diamant strălucitor în munţii Sihlei, fiind uitată de oameni, însă umbrită de darul Duhului Sfânt” (Vieţile Sfinţilor).

Ajungând aproape de sfârşitul vieţii, Sfânta Teodora s-a rugat cu lacrimi lui Dumnezeu să-i trimită un preot ca s-o împărtăşească cu Preacuratele Taine, înainte de a muri.

A fost văzută în rugăciune de doi monahi de la Sihăstria, care au mijlocit ca Sfânta Teodora să primească ceea ce îşi dorea. După ce a fost împărtăşită, Sfânta Teodora s-a mutat la cele veşnice, iar vestea despre viaţa şi nevoinţele ei s-a răspândit repede în toate mănăstirile şi satele din Moldova, începând astfel procesiunile la mormântul ei din peşteră.

Moaştele Sfintei Teodora au rămas în peştera ei de la Sihla în jur de 100 de ani. După anul 1830, moaştele Sfintei Teodora au intrat în posesia familiei Sturza, care le-a aşezat în raclă de argint în biserica ctitorită de ei din Miclăuşeni-Iaşi. În anul 1856, moaştele Sfintei Teodora au fost date Mănăstirii Pecersca din Kiev în schimbul unor veşminte arhiereşti şi preoţeşti din fir, locul unde se află şi astăzi.

La 20 iunie 1992, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a canonizat-o pe Sfânta Teodora de la Sihla, trecând-o în rândul sfinţilor, fiind prăznuită în fiecare an la 7 august.

Astăzi este pomenit şi Sf. Cuv. Pafnutie, cel care în viaţa de mirean a fost Pârvu Zugravul.

În zilele de 4 şi 5 iulie 2017, în Sala Sinodală din Reşedinţa Patriarhală, a fost aprobată solicitarea Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei de canonizare a Cuviosului Pafnutie – Pârvu Zugravul (1657-1735). Proclamarea oficială a avut loc în ziua de 6 august 2017, urmând ca Sfântul Cuvios Pafnutie să fie prăznuit anual în ziua de 7 august. (surse: vol. “Vieţile Sfinţilor”; www.crestinortodox.ro)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend