Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

MIROS PUTERNIC DE GAZE ÎNTR-O SCARĂ DE BLOC

Avatar

Publicat

in

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

În urmă cu puțin timp, Pompierii au fost chemați de urgență la o scară de bloc, pe str. Războieni. Sesizarea de miros de a venit din blocul P1. Intervine o autospeciala pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

 

Revenim cu detalii…

Publicitate
Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cristoiu: ‘La ora actuală clanurile interlope nu mai sunt de furat rufe de pe sârmă sau găini, ci aruncă în aer bancomate’

Avatar

Publicat

in

De

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că ”aceste clanuri sunt foarte bine pregătite, că deja au acces la tehnologie modernă. Plus că s-a spus atunci că aceste clanuri au pătruns și în politică, și în Poliție foarte mulți”.

Ion Cristoiu afirmă că atât ministrul Justiţiei, cât şi preşedintele Iohannis au dat vina pe guvernarea PSD pentru ascensiunea clanurilor interlope, dar spune că o astfel de atitudine nu se mai justifică în condiţiile în care PNL se află de aproape un an la guvernare.

„Klaus Iohannis a dat un răspuns halucinant în care a spus că e de vină PSD deoarece din 2017 până anul trecut s-a ocupat de modificarea legilor justiţiei şi în felul acesta i-a încurajat pe penali. Este halucinant din două puncta de vedere. 1 că e lipsit de orice inteligenţă politică, pentru că puteai să acuzi PSD, dar mai deştept. Adică să spui că în perioada guvernării PSD Poliţia a decăzut, s-a compromis şi nu s-a dat atenţie clanurilor şi s-a preocupat de salvarea lor, a lui Liviu Dragnea.

Publicitate

Ăsta era un clişeu, că e de vină PSD. Nu înţeleg de ce nu-l trage nimeni de mânecă pe dl. preşedinte. E deja clişeu. Nu mai are nicio eficienţă după aproape un an de guvernare PNL trimiterea la PSD. În al doilea rând, nu asta era chestiunea. Preşedintele României, care este şi şeful CSAT, stăpânul serviciilor secrete din România care sunt fără număr, trebuie să ştie că ascensiunea clanurilor este o problemă de siguranţă naţională”, a declarat publicistul.

Ion Cristoiu spune că primul semnal privind ineficienţa Poliţiei în raport cu clanurile de interlopi a fost cazul Caracal.

„Semnalarea primejdiei clanurilor în raport cu Poliţia a fost făcută în cazul Caracal. Atunci s-a discutat vreo lună de zile despre ineficienţa Poliţiei într-un caz destul destul de simplu şi despre faptul că aceste clanuri de interlopi s-au şcolit în Occident, în sensul că au învăţat trucurile mafiote, s-au bătut cu Scotland Yard, cu Poliţia franceză, deci cu poliţii foarte bine pregătite şi deştepte şi au venit în România.

Ei au găsit drept adversar o miliţie. O Poliţie Română, fără dotări minime. În cazul Caracal, în ziua în care ei au căutat-o pe Alexandra, există în documente un soi de stenograme în care şeful Poliţiei din Caracal zice <şi am căutat în tot sediu un birou unde era internet>. Cum adică? Poliţia trebuie să aibă internet şi pe maşina de patrulare”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că pe lângă lipsa dotărilor minime, poliţiştii nu sunt pregătiţi profesional, nereuşind să treacă de la stadiul de miliţieni la cel de poliţişti într-o societate democratică.

„Nu există pregătire profesionistă. Poliţia Română nu s-a adaptat de la stadiul de Miliţie la stadiul de Poliţie. Stadiul de Miliţie era foarte simplu. Adică, burtos, grăsan, prost, idiot, analfabet aveai bulanul în mână. Reprezentai autoritatea dictaturii, şi când apărea miliţianul, ăia toţi încremeneau. Că erau proşti, arată Timişoara. Pe 16 decembrie 1989, seara, au venit nişte miliţieni care nu erau pregătiţi să facă faţă unor cetăţeni care nu se mai temeau de miliţie. Când s-a trecut la Poliţie trebuia să se înţeleagă că Poliţia în societatea democratică înseamnă următorul lucru: esti la fel de exigent, de sever cu infracţiunea, dar fără a încălca drepturile omului”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că interlopii au evoluat, sunt organizaţi, conectaţi la tehnologie şi lumea politică, iar pentru a le ţine piept Poliţia Română trebuie să se reformeze profund, dar nu prea are cine să o facă.

„Pe de altă parte, s-a semnalat că aceste clanuri sunt foarte bine pregătite, că deja au acces la tehnologie modernă. Plus că s-a spus atunci că aceste clanuri au pătruns şi în politică, şi în Poliţie foarte mulţi. Aceasta era tema pentru care Klaus Iohannis trebuia să declanşeze o temă naţională cu ocazia incidentelor cu Pian. La ora actuală clanurile interlope nu mai sunt de furat rufe de pe sârmă sau găini, ci aruncă în aer bancomate. Asta presupune tehnologie, organizare (…) De Vela nu mai spun. După toate întâmplările să faci o conferinţă de presă în care să spui suntem cu ochii pe voi este… Poliţia trebuie să treacă printr-un cutremur, poate Traian Băsescu, ministru de Interne, ca să rezolve. Acolo sunt încrengături, şefii de inspectorate sunt neamuri între ei. Cine să facă? Vela? Klaus Iohannis?”, s-a întrebat publicistul.

Citește și:

Ministrul Ion Ștefan, zis ‘Grindă’, este noul baron de Vrancea? Proiect de 8 milioane de euro pentru o comună din fieful acestuia

SURSE Cum vrea Dan Barna să-l ‘împingă pe scări’ pe Nicușor Dan: Miza din spatele cortinei

SURSE Oamenii care trag sforile pentru Ludovic Orban! Încă o piesă din puzzle-ul racolărilor făcute de PNL de la PSD

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Scandalos: Deputatul USR Stelian Ion a declarat că are un handicap pentru a primi o locuință ANL. Cum a reacționat candidatul la funcția de primar al Constanței

Avatar

Publicat

in

De

”Pentru a pune mâna pe garsonieră, Stelian Ion a încălcat de cel puțin patru ori legea, crescându-și în mod fraudulos punctajul. Unele dintre nereguli puteau fi sancționate chiar penal, dacă o anchetă ar fi fost efectuată la timp. Newsweek România deține toate documentele din dosarul pe care Stelian Ion l-a depus în anul 2004 la Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța, instituția responsabilă cu evaluarea solicitanților de locuințe ANL.

1. deși era tolerat în spațiu în apartamentul părinților, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu tatăl său contra sumei de 100.000 de lei vechi (10 lei noi) lunar;
2. a declarat în fals că are un handicap grav care necesită însoțitor, deși era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuși le-a depus la dosar;
3. a declarat numai parțial venituri și nici măcar cele declarate nu se încadrau la punctajul obținut;
4. a declarat în fals că lucra la o instituție publică, deși era avocat. În total, Stelian Ion și-a crescut fraudulos punctajul cu cel puțin 27 de puncte (din rezultatul final de 81).

Publicitate

Evaluarea dosarului pentru garsoniera ANL obținută de Stelian Ion a fost făcută de Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța. În momentul în care actualul deputat USR a depus cerere la RAEDPP, el avea deja legături strânse cu regia. Le recunoaște chiar el, într-o lungă postare pe Facebook din decembrie 2019.

“Din anul 2004, la un an după susținerea examenului de definitivat, mi s-a propus încheierea unui contract-cadru de asistență juridică cu RAEDPP, continuând astfel activitatea maestrei mele. Contractul cadru de asistență juridică prevedea următoarele onorarii : 300 de lei pentru un proces în primă instanță (care, în general, dura câțiva ani), 200 de lei pentru un apel și 100 de lei pentru un recurs. Evident că în tot acest timp am avut și alți clienți. Colaborarea cu RAEDPP s-a derulat până în 2016, pe o perioadă de 12 ani, timp în care am reprezentat regia în aproximativ 650 de dosare, socotind ca dosare diferite și căile de atac, chiar dacă, în realitate, a fost vorba despre una și aceeași cauză, în mai multe faze procesuale.”

Stelian Ion a reacționat la acuzațiile formulate, susținând că este victima unor atacuri politice legate de calitatea sa de candidat la Primăria Constanța.

Constanța este un oraș captiv mafiilor locale care ar face orice să mă oprească din drumul spre primărie. Pentru că unii știu că odată ajuns acolo, voi descoperi ilegalități colosale, în vreme ce alții vor să pună mâna pe oraș pentru a-l trece de la un grup de interese, la propriul grup de interese.

Constat că sunt cel mai atacat candidat la aceste alegeri și ceea ce demonstrează două lucruri: că acești inși sunt disperați, motiv pentru care nu se dau în lături de la nimic și că eu stau foarte bine în opțiunile de vot ale oamenilor.

Ca să o spun pe șleau: am aflat că mafia lui Felix Stroe, președintele PSD Constanța, ar fi formulat o plângere penală pe numele meu, iar distinsul contracandidat PNL, dl Chițac, prin colaboratoriii domniei sale, împinge dosarul pe la publicații, blindat cu banii binecunoscuților săi sponsori.

Articolul care a apărut astăzi intitulat „Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion…” abundă în neadevăruri și este scris cu intenția vădită de a denigra.
Se încearcă să se lipească de mine eticheta de apropiat al lui Mazăre, ceea ce este o ciorbă reîncălzită și o minciună sfruntată.

Scrie în text ca ar exista 4 nereguli legate de atribuirea acestei garsoniere, unele penale. Așadar, se afirmă că aș fi săvârșit infracțiuni. O mizerie!

Dar care ar fi neregulile?
1. „Deși tolerat în spațiu în apartamentul părinților, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu tatăl său contra sumei de 100.000 lei vechi (10 lei noi) lunar.”
Au trecut 15 ani de atunci, dar eu am depus toate actele care mi-au fost solicitate. Mi s-a cerut contract de închiriere, am încheiat și am depus contract de închiriere. Ce este ilegal în a încheia un contract de închiriere? Nu am bifat nicăieri în cerere nimic, iar cererea a fost scrisă de mână, nu aveam ce bifa.

2. A declarat în fals că are un handicap grav care necesită însoțitor, deși era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuși le-a depus.
Nu am declarat absolut nicăieri că aș avea un „handicap grav care necesită însoțitor”. Mi s-au cerut acte medicale referitoare la posibile boli cronice, le-am depus pe cele pe care le aveam, din care rezultau probleme pulmonare cronice. Articolul e contrazis chiar de actele publicate din care reiese că punctajul nu era condiționat de vreun handicap care să necesite însoțitor, ci de o boală – nu handicap în înțelesul legii – care să necesite fie însoțitor, f i e o cameră în plus. TBC-ul pe care l-am avut la 4 ani a lăsat urme severe. Peste acestea, multiplele pneumonii și pleurezii și astmul bronșic mi-au accentuat afecțiunile pulmonare. Faptul că am practicat sport de performață vreme de 4-5 ani m-a ajutat foate mult, însă fibroza pulmonară este acolo, le pun la dispoziție distinșilor jurnaliști, contracandidaților mei și tuturor comisiilor medicale actele medicale, radiografiile și analizele făcute de-a lungul timpului. Nu am plăsmuit nimic, iar acest capitol este de asemenea o făcătură.

3. „A declarat numai parțial venituri și nici măcar cele declarate nu se încadrau în punctajul obținut.”
Am declarat corect toate veniturile ori de câte ori mi s-a solicitat. Aceste aspecte sunt foarte simplu de verificat. Exact acestea erau veniturile mele din respectiva perioadă, chiar dacă unora le este greu să conceapă. Bani munciți, nu furați. În avocatură, la debut, nu umblă câinii cu covrigii-n coadă, și până să-ți faci o clientelă proprie, stabilă, trec de obicei mulți ani.

4. „A declarat în fals că lucra la o instituție publică, deși era avocat.”
Nu există absolut nicăieri nicio declarație a mea că aș fi fost angajat la vreo instituție publică. Argumentul este și stupid. Cum să depun acte din care rezultă că sunt avocat, membru al Baroului Constanța, și în același timp să declar că sunt angajatul unei instituții publice?! Opinia juridică a avocatului care chipurile apreciază că ne-am afla în fața unei fapte de înșelăciune în concurs cu uz de fals este ridicolă și descalificantă d.p.d.v. profesional. Nu am completat niciun document din care să reiasă cele menționate mai sus. Nu am bifat niciun formular, doar am depus înscrisuri în sprijinul cererii mele. Iar înscrisurile sunt corecte.

În articol, s-a menționat în mod minicinos că aș fi admis unele falsuri. Nu am admis absolut nimic, am precizat doar că nu eu am făcut punctajul respectiv, ci am depus cererea și actele care mi-au fost cerute. Dacă cineva își imaginează că am stat cu funcționarul respectiv, cu Mazăre sau cu nu știu cine la masă să facem punctaje împreună ca să punem la cale o fraudă, se înșală grav.

În concluzie, avem de a face cu o campanie în care mafiile din Constanța și grupurile de interese dubioase caută prin orice mijloace să mă împiedice să ajung primar. Le este frică, ceea ce nu e tocmai rău.
De la pesediști mă așteptam la atacuri, dar cel mai dezgustat sunt de faptul că PNL-ul crede că așa va câștiga alegerile, denigrându-i pe cei cu care susțin că s-ar alia. Le-a fost mai ușor să se alieze cu infractori și să susțină candidați trimiși în judecată ori să primească în partid sute de pesediști decât să se alieze cu noi la Constanța. Le transmit pe această cale ceea ce le-am mai spus: atacurile lor mă întăresc și mă mobilizează și mai tare. Înseamnă că suntem pe drumul cel bun.

Luni, după ce ieși din carantină, voi organiza o conferință de presă în care voi prezenta pe larg situația legată de aceste atacuri”, a explicat Stelian Ion. 

Citește și:

Ministrul Ion Ștefan, zis ‘Grindă’, este noul baron de Vrancea? Proiect de 8 milioane de euro pentru o comună din fieful acestuia

SURSE Cum vrea Dan Barna să-l ‘împingă pe scări’ pe Nicușor Dan: Miza din spatele cortinei

SURSE Oamenii care trag sforile pentru Ludovic Orban! Încă o piesă din puzzle-ul racolărilor făcute de PNL de la PSD

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend