Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Miron Mitrea, despre pensiile speciale: ‘Nu aud pe nimeni de pensiile de la Bruxelles. În România, exista 500.000 de pensii speciale, din care 4.500 sunt la parlamentari’

Publicat

in

Am fost 19 ani în Parlament, a existat mereu problema pensiilor. În 1997, au venit niște colegi mai în vârstă să vină să sprijină legea pensiilor. Mi s-a părut stupid. Există această diferență de viață. Când ești tânăr ești entuziast, ești departe de pensie. Este diferență între parlamentarii de acum 5-6 ani. Acum salariile sunt mai mari.

Eu sunt pensionar cu vreo 5.000 de lei, dar am lucrat ceva, vreo 40 de ani. Dacă nu aș avea firmă, aș fi supărat că nu s-ar da această indemnizație parlamentară. Asta a fost politica, era indemnizație nu era salariu. E doar vina parlamentarilor. A fost o lege a pensiilor și a măcelărit-o Băsescu. Când se ajunge la pensii, singurele de care se atinge lumea sunt cele ale parlamentarilor. E o virulență a celor care lucrează în domenii speciale. În România, exista 500.000 de pensii speciale, din care 4.500 sunt la parlamentari.

Mereu problema se va focusa pe pensiile parlamentarilor. Nici nu știu de ce o mai cer foștii aleși. Ideea este că, orice am face, grosul pensiilor speciale va rămâne neatins. Nu se va modifica situația. Nu aud pe nimeni de pensiile de la Bruxelles. Dacă ai fost comisar european, ai pensie de 8.000 de euro toată viața. Nimeni nu îndrăznește să se lege de cheltuielile cu un europarlamentar din Germania sau Luxemburg. În Romania, va fi folosit acest subiect de politicieni. Cine vine la guvern, atacă pensiile parlamentarilor.

O să fie o discuție, sunt niște sume mici, iar problema va fi darea la o parte a pensiilor foștilor parlamentari. Cei care sunt în Paralment or să le dea pensiile, alții or să le ia. Este un fel de tema care se dă populației. Toate temele date poporului sunt muscate de toata lunea. Dar nu discută nimeni temele majore. Pensiile speciale și indemnizațiile au apărut în momentul în care toți pensionarii au trecut la fondul de pensii. Totuși, nu e în regulă ca unul care a muncit patru ani să aibă pensia cât unul care a muncit toată viața. Pensiile speciale ale militarilor sunt mici, sunt o glumă.

Nivelul de trai influențează atunci când nu ai ce mânca și unde dormi. Țările cu cea mai mare scădere a speranței de viață sunt cele cu cel mai slab sistem sanitar și cea mai mică rată de vaccinare. Sistemul sanitar românesc încă este în colaps. A scăzut natalitatea în păturile sociale din familiile medii, dar a crescut în cele mai sărace, iar asta înseamnă copii prost hrăniți, slab educați. Sistemul sanitar înseamnă și pasivitatea noastră, a tuturor. Nu-ți lași copilul sau părintele să moară, nu aștepți salvarea la nesfârșit.

Nu sunt de acord cu scurtarea perioadei de pensionare la nicio categorie. Peste tot în Europa vârstele de pensionare între femei și bărbați sunt egale. Există țări în care recunosc vechime în munca perioada în care femeile stau acasa pentru creșterea copiilor. Doi ani să stea acasă înseamnă enorm pentru economia României, dar astea sunt decizii. Avem nevoie de femei care să nască, haide să le încurajăm”, a declarat Mirom Mitrea, la Realitatea PLUS.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Boris Johnson îl avertizează pe Emmanuel Mmacron: ‘Orice tentatvă de a soluționa conflitul acum nu va face decât să cauzeze o instabilitate de durată și să-i dea lui Putin dreptul de a manipula țările suverane și piețele internaționale veșnic’

Publicat

in

De

Boris Johnson, prim-ministrul Regatului Unit, l-a avertizat pe preşedintele francez Emmanuel Mmacron împotriva tentaţiei unei soluţii negociate ”acum” în Ucraina, cu Vladimir Putin.

Cei doi lideri ”au convenit”, într-o reuniune în marja summitului G7 din Bavaria, că ”este vorba despre un moment critic al evoluţiei conflictului şi că este posibil să fie răsturnat cursul războiului”, anunţă un purtător de cuvânt al Guvernului britanic.

Ei s-au pus de acord ”să consolideze” susţinerea militară a Ucrainei, precizează el.

Premierul a subliniat că orice tentatvă de a soluţiona conflitul acum nu va face decât să cauzeze o instabilitate de durată şi să-i dea lui Putin dreptul de a manipula ţările suverane şi pieţele internaţionale veşnic”, declară purtătorul de cuvânt.

Spre deosebire de Emmanuel Macron, Boris Johnson refuză orice dialog cu preşedintele rus Vladimir Putin, pe care l-a catalogat drept ”dictator” după invazia Ucrainei, la 24 februarie.

Într-un interviu acordat presei britanice, Boris Johnson îndeamnă Occidentul să poarte la summitul G7, urmat de un summit NATO, la Madrid, ”discuţii cu adevărat, cu adevărat sincere” pe tema implicaţiilor războiului şi sancţiunilor asupra inflaţiei, cu scopul de a ”proteja unitatea” afişată până în prezent.

Va exista, în mod realist, o anumită oboseală în rândul populaţiilor şi claselor politice”, estimează el, recunoscând o ”anumită anxietate” în acest subiect, potrivit news.ro.

Vezi și:

SUA, Regatul Unit, Canada și Japonia îi dau cea mai dură lovitură lui Vladimir Putin! Boris Johnson: ‘Aceste măsuri vor lovi în mod direct oligarhii ruși și vor ataca inima mașinii de război a lui Putin’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Generalul Ioan Talpeș, fostul șef al SIE: ‘În majoritatea situațiilor, cetățenii care luptă pentru un loc în parlament sau orice altă poziție politică în stat caută să se apropie de servicii’

Publicat

in

De

Generalul Ioan Talpeș, fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), a vorbit despre explicațiile date de directorului SRI, Eduard Hellvig, cu privire la apariția în presă a draftului Legilor Securității Naționale.

„La ora actuală avem un statut de aliat. Cum merge colaborarea între aliați dacă tu ai niște lucruri care la ceilalți sunt secrete, cum ar fi subordonarea vis a vis de parlament. Eu vă spun că nu a fost niciunul din comisii la vremea aia în cadrul serviciului”, a declarat Ioan Talpeș.

Întrebat ce e bine ce e rău cu aceste legi, fostul șef SIE a spus: „categoric trebuiau refăcute, erau depășite de situația României. O să spun alte lucruri: această chestiune nu se face altcumva decât atunci când se pornește, că va urma un scandal. Este constituită o echipă, cu mai mult cu cât facem parte dintr-o formațiune internațională, să vadă cum e la ceilalți să meargă în condiții bune. Dar de fiecare dată există diferențe”.

„Vă garantez că în majoritatea situațiilor cetățenii care luptă pentru un loc în parlament sau orice altă poziție politică în stat caută să se apropie de servicii. Una este a controla și alta este să îți dai seama că acești șefi operează în conformitate cu interesele statului”, a mai spus Talpeș.

„Eu am fost unul dintre cei care l-au promovat pe Maior, dar cel care a fost un student eminent. De unde să știu eu cum a evoluat…”, a comentat fostul șef SIE, la Realitatea PLUS.

Vezi și:

Miron Mitrea, despre legile securității naționale: ‘Încă avem oameni bolnavi de securism. Este un scandal care poate ralia rapid toată societatea împotriva cuiva’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend