Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mircea Badea iese la rampă! Dezvăluiri șocante în legătură cu SRI

Avatar

Publicat

in

Mircea Badea a reacționat la declarația făcută de Florian Coldea după audierea sa în dosarul privind aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Mircea Badea a venit  cu noi informații despre implicarea SRI în acest proces.

„Pot să vă informez că SRI a fost implicat în această operaţiune de identificare, localizare şi aducere în ţară a domnului Nicolae Popa, a fost considerată o operaţiune de succes, reflectă cooperarea bună între serviciile de informaţii şi instituţiile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că îi deranjează pe foarte mulţi. Şi din acest punct de vedere am văzut că toată lumea face eforturi disperate ca această cooperare să afecteze într-un fel sau altul capacităţile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România ca ţară de frontieră a NATO şi UE. (…)Sper din tot sufletul că ar fi important şi consider că era important să discutăm despre toţi cei care nu s-au implicat în aducerea lui Popa în ţara noastră, toţi cei care după mai bine de zece ani nu au contribuit decisiv, aşa cum a făcut-o SRI, pentru a contribui prin posibilităţile pe care le are la efectuarea unui act de justiţie pentru cele peste 155.000 de persoane care au fost păgubite cu mai mult de 300 de milioane de roni. (…) Nu pot să fac referiri mai mult în acest moment referitor la acest caz, este un caz aflat în derulare. Am dat toate explicaţiile necesare”, a declarat Coldea la ieșire de la audiere.

Mircea Badea a spus însă că înainte de cooperare există lege.

„Într-un stat de drept se aplică legile. Nu există cooperare, există lege. Legea spune clar cine cu cine, care cu care și în ce fel. Asta cu cooperăm în sensul în care decidem noi că așa trebuie să facem și să spunem că am cooperat. Nu există cooperare, există lege. Nu am cooperat, am aplicat legea. Doar că nu există lege care să implice SRI în acțiuni de extrădare și de aducere în țară a unui fugar. Cooperarea nu poate să substituie legea (…) Ei au comis abuz în serviciu”, susține Mircea Badea.

Citește și:

Răsturnare de situație! Ce a ascuns Poliția Română în scandalul momentului

Frații Dedeman dau din nou lovitura! Profituri uriașe față de 2018

Ordinul se aplică de azi! Schimbarea care vizează milioane de români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Florin Cîțu, mesaj tranșant: ‘La această rectificare nu au fost alocate fonduri suplimentare pentru salarii’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu a precizat că la rectificare bugetară nu au fost alocate sume suplimentare pentru majorări salariale.

„La această rectificare nu au fost alocate fonduri suplimentare pentru salarii. Dacă au făcut economii şi au putut să-şi dea, e treaba lor. Vom face un audit la toate companiile de stat cum au fost cheltuiţi banii publici, dar să fie foarte clar, nu sunt fonduri salariale, iar bugetele aprobate anul acesta pentru aceste companii nu sunt cheltuieli suplimentare faţă de cele de salarii, sunt salariile de anul trecut. La rectificare niciuna nu a primit nimeni primit bani pentru creşteri cu cheltuielile salariale” a spus ministrul.

Jurnaliştii i-au arătat că au informaţii confirmate potrivit cărora la companii precum Metrorex, CNAIR sau Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, angajaţii vor primi bani în plus.

„Nu ştiu situaţia. Eu am avut grijă ca la rectificare să nu fie alocate surse suplimentare pentru banii de salarii. Dacă au făcut economii prin restructurare, posibil să-şi dea, este treaba lor şi nu intru peste managementul lor. Dar un lucru este clar, ei nu au primit bani suplimentar”, a continuat Cîţu, conform agerpres.ro.

Citește și:

Mare atenție! Începând de astăzi intră în vigoare o nouă lege pentru toți românii. Se vor aplica sancțiuni pentru cine nu respectă prevederile

Adio burselor de merit pentru elevii din Sectorul 2 al Capitalei. Rectificarea bugetară, cu minus pentru elevi, dar cu plus pentru anumite firme

Mega-veste! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru mii de angajați

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raluca Turcan, laude la scenă deschisă pentru Emil Boc: ‘Este modelul de primar liberal’

Avatar

Publicat

in

De

Vicepremierul Raluca Turcan a lăudat, într-o conferință de presă, realizările pe care le-a făcut Emil Boc în Cluj-Napoca și l-a catalogat ca un ”model de primar liberal”.

„Astăzi suntem la Cluj să vorbim despre dezvoltare şi oricum la Cluj nu putem face altceva decât să vorbim despre dezvoltare, fiindcă administraţia clujeană este un model de concentrare pe investiţii şi de creştere a nivelului de trai. (…) Domnul primar Emil Boc este modelul de primar liberal care din prima zi a mandatului a considerat partea de investiţie, de la infrastructură, sănătate până la educaţie, ca fiind prioritară, pentru că doar aşa cetăţenii pot să simtă plus valoarea unei administraţii concentrată pe marile servicii publice. (…) Astăzi, la Cluj-Napoca, împreună cu colegii mei, domnul ministrul al Fondurilor Europene şi domnul ministru al Transporturilor, vom mai face câţiva paşi în direcţia unui parteneriat care a funcţionat de minune în momentul în care Guvernul PNL a ajuns la guvernare şi a deschis braţele unui parteneriat cu autorităţile locale care sunt orientate spre fonduri europene şi spre partea de investiţii”, a afirmat Raluca Turcan.

Aceasta s-a referit la o serie de contracte de finanţare pentru achiziţionarea de aparatură medicală, semnate sâmbătă. Două cu Institutul Regional de Gastroenterologie, unul în valoare de 34,5 milioane de lei şi unul de 11,5 milioane de lei. Şi, de asemenea, un contract în valoare de 28,5 milioane de lei cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

„Aceste trei contracte pe are le semnăm astăzi se adaugă la nouă contracte deja semnate în total pentru achiziţia de aparatură medicală, de aproximativ 100 de milioane de lei, şi dacă facem o sumă cu contractele deja semnate plus cele şase proiecte care urmează să fie semnate, vom ajunge la o decontare în valoare de 123 de milioane de euro”, a mai spus vicepremierul.

Raluca Turcan s-a referit şi la un alt contract de finanţare semnat sâmbătă, cu Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca, în valoare de 10,5 milioane de euro, pentru screeningul de cancer de col uterin, program de pe urma căruia vor beneficia 170.000 de femei din Regiunea de Nord-Vest.

Vicepremierul Raluca Turcanu, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş, au efectuat, sâmbătă, o vizită în judeţul Cluj. Ei au avut întâlniri cu primarul Emil Boc şi mai au în program vizite la câteva obiective medicale din Cluj-Napoca, precum şi vizite la Turda, conform agerpres.ro.

Citește și:

Mare atenție! Începând de astăzi intră în vigoare o nouă lege pentru toți românii. Se vor aplica sancțiuni pentru cine nu respectă prevederile

Adio burselor de merit pentru elevii din Sectorul 2 al Capitalei. Rectificarea bugetară, cu minus pentru elevi, dar cu plus pentru anumite firme

Mega-veste! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru mii de angajați

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend