Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Minunea din viața unui copil. Operația care îi va schimba viața

Avatar

Publicat

in

În urma unei campanii umanitare desfășurate exclusiv online, Asociația “Salvează o inimă” a reușit să strângă fondurile necesare, în valoare de 21.000 de Euro, pentru operarea lui Matei Teodor. Băiețelul, în vârstă de 9 luni, suferă de hipoacuzie neurosenzorială bilaterală profundă și, grație celor peste 4.600 de persoane care au aderat campaniei online, acesta va fi operat la începutul anului urmator.

Doctorii îi vor introduce un dispozitiv electronic, denumit implant cohlear, care transformă stimulul sonor în impulsuri nervoase și-l va ajuta pe Matei să audă pentru prima data în viață. Potrivit audiologului Anca Modan, operaţia de implantare presupune introducerea unor electrozi direct în receptorul nervos din urechea internă (denumit cohlee) şi ataşarea unui computer miniatural la suprafaţa cutiei craniene, în zona urechii, sub piele. Auzul poate fi recuperat până la un grad destul de ridicat, însă esenţială este învăţarea, desluşirea sunetelor şi vorbirea, care presupun un efort intens, continuu ce poate dura, în funcţie de caz, şi câţiva ani de zile.

“Au fost momente în care mi-am pierdut orice speranță că Matei al meu o să aibă o viață normală. Speranța a venit într-o secundă, când Asociația “Salvează o inimă” a confirmat că va iniția campania online de strângere de fonduri.

După puțin timp de la începerea ei, am văzut cum sute de oameni au început să doneze pentru băiețelul meu și am primit zeci de telefoane de încurajare. Parcă am simțit un val de energie care m-a făcut să lupt până la capăt. Acum suntem foarte nerăbdători ca Matei să fie operat și abia așteptăm să ne audă vocile și să zâmbească la auzul lor”, declară Ana Maria Teodor, mama lui Matei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 9 august

Avatar

Publicat

in

De

Sărbătorile zilei de 9 august

Ortodoxe
Sf. Ap. Matia; Sf. 10 Mc. Mărturisitori pentru icoana lui Hristos
Duminica a 9-a după Rusalii

Publicitate

Greco-catolice
Duminica 9 dR. Sf. ap. Matia. Sf. Tereza Benedicta a Crucii (Edith Stein), patroana Europei

Romano-catolice
Duminica a 19-a de peste an
Sf. Tereza Benedicta a Crucii (Edith Stein), fc. m., patroană a Europei

Sfântul Apostol Matia este pomenit în calendarul creştin ortodox la 9 august.

S-a născut în Betleem, în seminţia lui Iuda. Sfântul Matia era unul dintre cei 70 de ucenici ai Domnului şi după Înălţarea la cer a Lui Iisus Hristos, a fost ales prin tragere la sorţi, în rândul celor doisprezece Sfinţi Apostoli, care erau martori ai vieţii Mântuitorului, în locul lui Iuda Iscarioteanul.

Evenimentul este relatat de Sfântul Evanghelist Luca în Faptele Sfinţilor Apostolilor: “Şi au pus înainte pe doi: pe Iosif, numit Barsaba, zis şi Iustus, şi pe Matia. Şi, rugându-se, au zis: Tu, Doamne, Care cunoşti inimile tuturor, arată pe care dintre aceştia doi l-ai ales să ia locul acestei slujiri şi al apostoliei din care a căzut Iuda, ca să meargă în locul lui. Şi au tras la sorţi; şi sorţul a căzut pe Matia; Şi el s-a rânduit împreună cu cei unsprezece apostoli (Fapte 1; 23-26).”

Sfântul Apostol Matia a vestit Evanghelia lui Hristos în Iudeea, Macedonia şi Etiopia.

A fost prins în Galileea de către cei care erau împotriva lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, şi dus la Ierusalim, în faţa arhiereului Anania. A fost atunci acuzat că nu respectă Legea lui Moise, pe patriarhi şi pe proroci şi propovăduieşte un proroc fals, pe Iisus Nazarineanul.

Pentru că nu a vrut să-şi lepede credinţa în Hristos, aşa cum a fost sfătuit, iar în apărarea sa a folosit chiar textele din Legea Veche care mărturiseau întruparea Fiului lui Dumnezeu, Sfântul Apostol Matia a fost condamnat la moarte prin lapidare (ucidere cu pietre).

În drum spre locul în care cei condamnaţi erau ucişi cu pietre, Sfântul Apostol Matia a spus însoţitorilor săi: “Făţarnicilor, bine a prorocit David despre voi: Vâna-vor asupra sufletului dreptului şi sânge nevinovat vor osândi. Şi Iezechiel zice: Omorâţi sufletele cărora nu li se cădea să moară” (Vieţile Sfinţilor).

Ajunşi la locul uciderii, doi martori, după rânduiala Legii, şi-au pus mâinile pe capul său şi au mărturisit că a hulit pe Dumnezeu, pe Moise şi Legea. Şi aceia au aruncat primii asupra lui cu pietre. Dar pentru a nu fi acuzaţi de romani pentru ucidere nedreaptă, i-au tăiat capul Sfântului Apostol Matia, cu o secure, pedeapsă pe care romanii o aplicau celor care se ridicau împotriva Cezarului. (sursă: vol. “Vieţile Sfinţilor”)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Alegeri Belarus: Şefa echipei de campanie a candidatei prezidenţiale a opoziţiei a fost arestată din nou

Avatar

Publicat

in

De

Şefa echipei de campanie a candidatei prezidenţiale de opoziţie din Belarus a fost reţinută sâmbătă, aşa cum s-a mai întâmplat şi joi, informează AFP, citată de Agerpres. Maria Moroz a fost arestată sâmbătă, a declarat pentru AFP Anna Krasulina, purtătoarea de cuvânt a Svetlanei Tihanovskaia, contracandidata preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, aflat de 26 de ani la putere. În Belarus, o ţară cu 9.5 milioane de locuitori, au loc duminică alegerile prezidenţiale. Votarea a început, practic, de marţi, înregistrându-se până în prezent o participare de peste 32%, conform informaţiilor furnizate de autorităţi.

Maria Moroz “probabil nu va fi eliberată până luni”, adică după vot, a spus Krasulina, adăugând că motivul arestării nu este cunoscut.

Publicitate

Joi, Moroz a fost arestată după o vizită la ambasada Lituaniei, fiind eliberată în cursul aceleaşi zile.

Sâmbătă seara a mai fost arestată o aliată important a Svetlanei Tihanovskaia, eliberată ulterior. Este vorba de Maria Kolesnikova, anterior şefa de campanie a lui Viktor Babariko, un fost bancher care intenţiona să candideze la funcţia de şef al statului, dar care a fost arestat.

În plus, consultantul politic Vitali Şkliarov, care a lucrat pentru campanii prezidenţiale în SUA şi Rusia, este acuzat în Belarus că a contribuit la organizarea de manifestaţii şi riscă până la trei ani de închisoare, a anunţat sâmbătă avocatul acestuia. Şkliarov, în vârstă de 44 de ani, cercetător la Universitatea Harvard, s-a născut în Belarus, dar locuieşte la Washington, iar soţia sa este cetăţean american.

Din primăvară, în urma unei mobilizări neaşteptate a populaţiei în favoarea opoziţiei, autorităţile din Belarus au intensificat operaţiunile îndreptate împotriva adversarilor preşedintelui Lukaşenko.

Doi potenţiali candidaţi la alegerile prezidenţiale au fost închişi, ceea ce a determinat-o pe soţia unuia dintre aceştia, Svetlana Tihanovskaia, să preia conducerea curentului de opoziţie. Aceasta a reuşit să strângă mulţimi de o amploare fără precedent la mitingurile sale.

Preşedintele Lukaşenko a denunţat un complot al adversarilor săi, susţinut de mercenarii ruşi, care ar viza destabilizarea ţării şi preluarea puterii. El acuză, de asemenea, Occidentul, şi în special SUA, de complot împotriva sa.

Într-un interviu acordat vineri AFP, candidata opoziţiei a salutat “trezirea” poporului după mai bine de un sfert de secol sub regimul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care conduce ţara cu o mână de fier şi este adesea numit ultimul dictator al Europei. În acelaşi timp, Tihanovskaia a declarat că nu trebuie să îşi facă nimeni iluzii cu privire la rezultatul scrutinului, deoarece “fraude neruşinate” au fost deja comise de la începerea votului anticipat, cu atât mai mult cu cât numărul observatorilor independenţi a fost redus la minimum

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend