Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Minoră în stare gravă după ce a fost bătută într-un centru de plasament din Argeș

Avatar

Publicat

in

Scene de o violență extremă au avut loc joi, 16 ianuarie, într-un centru de plasament din Argeș. O minoră, în vârstă de 16 ani, a ajuns la spital în stare gravă după ce a încasat o bătaie de la doi băieți de 17 ani.

Incidentul a avut loc, săptămâna trecută, în curtea centrului de plasament de la Valea Mare – Ștefănești, fata fiind agresată de cei doi băieți, după o ceartă. Bataia ar fi continuat și la ora de sport, copiii fiind despărțiți de profesorii școlii.

Ulterior, starea de sănătate a fetei s-a înrăutățit. Victima a fost transportată la Spitalul de Pediatrie din Pitești, iar ulterior a fost trimisă la o clinica din București din cauza leziunilor interne.

Incidentul este cercetat de autorități. Poliția a deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violențe.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștefănești desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe. Fapta a fost sesizată de către mama minorei, persoană care este decăzută din drepturile părintești. În prezent autoritatea tutelară este exercitată de către Protecția Copilului (DGASPC Argeș)”, a precizat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Europa revine la viata

Avatar

Publicat

in

Toate tarile europene renunta, treptat, la restrictii, pe fondul scaderii numarului de infectari cu SARS-CoV-2. In Franta, are loc marea redeschidere, dupa luni de zile de carantina, in care restaurantele, cafenelele si magazinele ne-esentiale au fost inchise. In Austria, se reiau activitatile sportive in interior, dar in anumite conditii: toate persoanele care vin trebuie sa aiba test negativ sau dovada vaccinarii. Si Italia renunta la unele restrictii si, in plus, pentru a stimula turismul, a eliminat obligativitatea carantinei pentru cetatenii veniti din tarile Uniunii Europene. Detalii despre ce masuri se iau la nivel european pentru revenirea la normalitate gasiti aici https://newsin.ro/europa-noi-pasi-spre-normalitate/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atrage atenția: ‘Măsurile de relaxare trebuie luate treptat’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că susține ca măsurile de relaxare să fie luate treptat ”pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluției pandemiei”.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, „suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare”.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”, a afirmat Mihăilă, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend