Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul Transporturilor: Fac 7 ore până acasă la Timișoara… dacă nu prind accident / Bucata dificilă e Pitești-Sibiu

Publicat

in

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Interviurile Digi24.ro că drumul până la Timișoara îl parcurge în 7 ore ”dacă nu prinde accident pe Valea Oltului sau Dealul Negru. Acesta spune că cea mai proastă porțiune de drum este între Pitești și Sibiu.

„Vineri am plecat cu mașina spre Timișoara. (…) Dacă prind accident pe Valea Oltului s-ar putea să fac foarte, foarte mult. Dacă nu prind accident pe Valea Oltului sau Dealul Negru, undeva în 7 ore. Bucata dificilă e Pitești-Sibiu. E groaznică acea bucată. De la Sibiu până la Timișoara, cu excepția unui lot de 14 kilometri, se merge pe autostradă”, a spus Grindeanu.

Acesta mai spune că nu crede că există vreun ministru al Transporturilor care a început un proiect și să îl vadă și finalizat, iar statul român în toți acești ani a rămas dator major cetățenilor din punctul de vedere al infrastructurii de transport. ”Desene cred că avem pentru următorii 50 de ani, din păcate lipsește punerea în practică”, a spus ministrul Transporturilor la Digi 24.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

David Popovici vrea să câștige totul în 2022 – Camila Potec vorbește despre cel mai rapid înotător al lumii

Publicat

in

De

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), a declarat, marţi, pe Aeroportul Henri Coandă, că David Popovici a realizat prin recordul la 100 m liber (46.86) ceea ce şi-a propus, să devină cel mai rapid înotător al lumii din toate timpurile în această probă.

David PopoviciFoto: Andrew Medichini / AP / Profimedia

„Am trăit la intensitate maximă cursele lui. De asta am şi vrut să le văd live, au meritat. Ne bucurăm că a reuşit acel record mondial. El a realizat ceea ce şi-a propus, să devină cel mai rapid înotător al lumii din toate timpurile în proba de 100 m liber. Este extraordinar… şi trebuie să ne bucure pe toţi faptul că în România s-a pregătit cel mai rapid înotător al probei regină din înotul mondial. Faptul că am avut atâţia români în tribune la Roma a fost un lucru extraordinar. Vibraţia pe care am simţit-o a fost una extraordinară”, a spus Potec la întoarcerea de la Roma, acolo unde se desfăşoară Campionatele Europene de nataţie, citată de Agerpres.

David Popovici își dorește să câștige toate titluri puse în joc în 2022

„Mâine pentru el urmează 400 m liber, una nouă pentru David. Apoi pentru el urmează Campionatele Mondiale de juniori peste două săptămâni. Ne dorim ca el să ajungă cu bine în Peru la Mondiale şi să devină primul sportiv român, dacă nu cumva din lume, încă nu ştiu, dar să devină primul înotător român care reuşeşte într-un an absolut toate titlurile. Aşa cum la tenis sunt turneele de Grand Slam. Adică patru campionate majore, Mondialele de seniori şi juniori, şi Europenele de seniori şi juniori”, a adăugat Potec.

Preşedinta susţine că Popovici „se distrează în apă” şi a subliniat că acesta nu e conectat la reacţiile din presa internaţională generate de rezultatele sale de la Campionatele Europene.

„David nu e copleşit de ce i se întâmplă, el e concentrat doar pe ce are de făcut. Nu a avut acces la internet foarte mult, nu a citit prea multe. Important este că el se distrează în apă, aşa cum spunea chiar el. Iar la final toţi ne bucurăm de rezultatele lui extraordinare”, a precizat Potec.

Înotătorul român David Popovici a cucerit medaliile de aur în probele de 100 şi 200 m liber la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. El a stabilit un nou record mondial (46 sec 86/100) la 100 şi nou record mondial şi european de juniori, precum şi al competiţiei (1 min 42 sec 97/100) la 200 m.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Video| Un incendiu de vegetație din Portugalia învăluie în fum zgârie-norii din capitala Spaniei

Publicat

in

De

Un incendiu de vegetație din Portugalia învăluie în fum zgârie-norii din capitala Spaniei, Madrid, aflată la 400 de kilometri distanță, potrivit Reuters.

Fumul provenit de la un incendiu uriaș de vegetație din centrul Portugaliei a învăluit marți zgârie-norii cunoscuți sub numele de „Cele patru turnuri” din Madrid, iar locuitorii capitalei spaniole s-au plâns de un miros puternic de arsură.

Incendiul, care a devastat parcul național Serra da Estrela din Portugalia, a început pe 6 august și a fost în mare parte stins duminică, dar s-a reaprins din nou luni, ceea ce a dus la evacuarea mai multor sate. Peste 1.100 de pompieri susținuți de 13 avioane cu apă se luptau cu incendiul, care a ars deja peste 17.000 de hectare.

Comandantul Protecției Civile, Andre Fernandes, a declarat că incendiul are mai multe focare, ceea ce face dificilă intervenția pompierilor, potrivit Mediafax.ro.

Imaginile din satelit NASA Worldview au arătat coloana de fum care se întinde din vestul peninsulei iberice până în jumătatea sa estică și dincolo de Madrid, unde serviciile de urgență au trebuit să le explice locuitorilor îngrijorați că nu există niciun incendiu în apropiere.

În estul Spaniei, însă, sute de pompieri lucrează non-stop pentru a controla două incendii de vegetație în regiunea Valencia. În zona Vall d’Ebo, la sud de Valencia, drumurile au fost închise și aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate începând de duminică, după ce un fulger a aprins incendiul, care a ars de atunci peste 9.500 de hectare.

Incendiile de vegetație au distrus peste 270.000 de hectare în Spania până în prezent, mult peste media anuală de 70.000 de hectare din ultimii 15 ani, potrivit Sistemului european de informații privind incendiile forestiere.

În Portugalia, incendiile de pădure au devastat aproximativ 85.000 de hectare, adică aproape 1% din teritoriul țării, cel mai mare procent din Uniunea Europeană.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend