Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul Transporturilor, declarații neașteptate: vorbește despre intrarea Metrorex în insolvență

Publicat

in

O companie care nu poate aduce venituri ca să-şi acopere cheltuielile intră în insolvenţă, iar la Metrorex există un dezechilibru între venituri şi cheltuielile salariale, a afirmat, miercuri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, la finalul şedinţei de Guvern, precizând că o eventuală scumpire a călătoriei nu ar rezolva problema.

Întrebat dacă la Metrorex se vor reduce salariile cu 18% sau vor fi concediaţi 600 de angajaţi, el a răspuns: “Nu ştiu de unde sunt variantele acestea şi nici cifrele de concedieri, în niciun caz nu de la mine, ca să punem premisa întrebării corect”.
“La Metrorex serviciul cere să fie furnizat zi de zi bucureştenilor. Consiliul de Administraţie şi managementul pe care l-am numit acolo fac eforturi pentru a restructura această companie şi a o aduce în zona de eficienţă. Într-adevăr, la nivelul actual şi la numărul actual de salariaţi, masa salarială nu este sustenabilă în condiţiile de venituri ale companiei. Salariile sunt undeva la 750 de milioane, iarăşi citez cifre din memorie, iar veniturile cred că sunt până în 200 de milioane, mai ales în această perioadă de pandemie. Dacă ar fi vremuri normale, ar fi 300. După cum vedeţi, este un dezechilibru destul de mare, compania mai are şi alte costuri. Poate de aici vine întrebarea dumneavoastră că pe undeva trebuie să crape, cum spuneţi. Da, există varianta, bineînţeles, a unei – sau, mă rog, ar fi putut să existe varianta – unei înţelepciuni, mai ales din partea sindicatului, care de altfel s-a ocupat de alte lucruri, după cum ştiţi, de protecţia unor privilegii şi a unor ilegalităţi, cum e cea cu spaţiile comerciale. Până la urmă, o companie care nu îşi poate aduce venituri să-şi acopere cheltuielile intră în insolvenţă. E şi obligatoriu să intre în insolvenţă. Există legi care obligă Consiliul de Administraţie la asta. Eu sper să nu se ajungă acolo şi să putem vorbi de o companie care să aibă cheltuielile salariale într-o zonă sustenabilă”, a adăugat Drulă.

El a menţionat că aceste cheltuieli salariale s-au triplat, în condiţiile în care în 2016 se situau la 250 de milioane de lei.

În ceea ce priveşte avertizarea sindicaliştilor de la Metrorex potrivit cărora nu vor mai fi suficienţi mecanici de tren pentru că mulţi s-au pensionat sau vor să se pensioneze, ministrul a spus că “au mai vânturat astfel de informaţii”, însă există informaţii că foarte mulţi mecanici din zona feroviară ar dori să lucreze la metrou, deoarece aici sunt salarii mai mari.

“Nu pot să vă confirm şi nici să vă infirm în acest moment această informaţie. Ce pot să vă spun este că în zilele de dinaintea blocării ilegale a Metroului au mai vânturat astfel de informaţii. De altfel, e tactica cunoscută a dumnealor să încerce să inducă disfuncţionalităţi în funcţionarea metroului, pentru a pune presiune şi a-şi obţine interesele care sunt ilegitime, cum este cel cu spaţiile comerciale, care erau ilegale. Pot să vă spun că foarte mulţi mecanici, din ce am înţeles şi am vorbit cu reprezentanţii sindicatului feroviar, de data aceasta, foarte mulţi mecanici se bat, ca să zic aşa, pe locurile disponibile la Metrorex, pentru că sunt salariile mai mari. Şi aici, iarăşi, e un factor de dezechilibru. Aceste salarii obţinute prin şantaje succesive la miniştri, duc şi la astfel de dezechilibre. Foarte mulţi din zona feroviară, unde e şi munca mai grea, ar vrea să migreze către Metrorex. Deci, nu pot să vă confirm sau să vă infirm ca atare informaţia în momentul de faţă. Eu nu am auzit că ar fi o problemă iminentă”, a susţinut el.

Totodată, şeful de la Transporturi a arătat că o scumpire a cartelelor de metrou nu ar acoperi cheltuielile salariale.

“Eu am spus şi poate că…în fine, când îţi începi ca om politic propoziţiile cu poate se transformă în certitudine. Am spus că aceasta este o variantă care poate fi luată în considerare. Ar fi vorba doar de o ajustare de tarif în zona decentă, pentru că nu au mai fost mărite, dacă nu mă înşel, din 2016 sau 2015. În zona inflaţiei putem discuta. Dar, pe de altă parte, ce am mai afirmat, iarăşi, e o reiterare a unei afirmaţii anterioare. Întâi aş vrea să revenim la normalitate, să avem călători şi apoi să discutăm despre zona tarifară. Acesta este valabil pentru toate modurile de transport. Ceea ce am spus este că nu sunt bătute în cuie aceste tarife. Pe de altă parte, în Bucureşti, trebuie să avem grijă, pentru că ele merg împreună cu tarifele de STB. O călătorie la suprafaţă cu STB este 1,3 lei, la metrou este 2,5, deja există un dezechilibru. Mi-aş dori să avem mulţi pasageri pe metrou întâi şi apoi discutăm ca o posibilă măsură de ajustare, dar în niciun caz nu este suficientă. E mult prea mare dezechilibrul. Deci, aceasta e o contrapondere falsă: creştem cartela şi gata, s-a rezolvat problema. Nu, e mult mai mare discrepanţa dintre cele două”, a explicat Drulă.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Tatăl fetiței UCISE de un polițist s-a DEZLĂNȚUIT: Dumnezeu va face ca el să plătească TOT cu viața

Publicat

in

De

Tatăl Raisei, fetiţa de 11 ani care a murit după ce un poliţist a lovit-o cu maşina pe trecerea de pietoni, a declarat că speră ca autorităţile din România să îşi facă datoria în acest caz. ”Dumnezeu face în aşa fel încât şi acest poliţist o să plătească şi el tot cu viaţa, pentru fata mea”, a afirmat bărbatul. ”A fost greu, a fost foarte greu (…) Suntem în ianuarie şi ar trebui să fie numai zăpadă şi ger, dar soarele ăsta a ieşit numai pentru ea, ca să îi lumineze calea. Să ştiţi că Dumnezeu face în aşa fel încât şi acest poliţist o să plătească şi el tot cu viaţa, pentru fata mea”, a declarat tatăl Raisei, pentru Antena 3.

Citește și:  SURSE Apărarea polițistului care a UCIS o fată pe trecere: susține că NU a văzut fetele și a verificat cadavrul cu piciorul din cauza șocului

Bărbatul a adăugat că speră ca autorităţile să îşi facă datoria şi să nu muşamalizeze cazul. ”Eu sper că autorităţile o să-şi facă treaba şi datoria, pentru că totuşi e un copil de 11 ani care nu ar fi trebuit să plece aşa repede pentru un nenorocit care aleargă ca disperatul. Eu sper că o să fie bine, dar toţi trebuie să ne gândim că trăim în România. Şi trăind în România s-ar putea ca totul să fie muşamalizat, toţi să se spele pe mâini. Dar, noi sperăm să fie bine. Să facă dreptate! Să plătească pentru că asta e”, a mai declarat bărbatul, conform News.ro.

Raisa şi o altă fetiţă au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Imaginile care confirmă spusele Poliției Capitalei! Polițistul care a accidentat mortal o copilă pe trecerea de pietoni s-a aplecat asupra victimei și imediat a accesat telefonul mobil (Atenție! Imaginile vă pot afecta emoțional)

Publicat

in

De

Bugetul.ro vă invită astăzi să analizăm împreună cazul minorei accidentate mortal de un polițist, pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei.

Joi, 13 ianuarie, Poliția Capitalei a transmis că polițistul implicat în accidentul din Bucureștii Noi s-a aplecat asupra victimei pentru a vedea în ce stare se află, apoi a accesat telefonul mobil, apelând serviciul 112.

Din imaginile pe care Bugetul.ro vi le prezintă astăzi reiese, într-adevăr, faptul că polițistul s-a aplecat asupra fetiței (min. 00:54), iar apoi a dat un telefon. De asemenea, se poate observa că semnalele luminoase erau aprinse.

Totodată, trebuie remarcată și viteza cu care se deplasa mașina de poliție, copila fiind purtată zeci de metri de autospeciala Poliției.

Astăzi (n.r. – joi), în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1.
Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.
Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune
La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor.
Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier. Una dintre minore a fost transportată la spital, cea de a doua, în pofida eforturilor medicale, a fost declarată decedată”, a transmis, inițial, DGPMB.

Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite.

După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a precizat, ulterior, Poliția Capitalei.

A verificat sau nu a verificat polițistul victima cu piciorul?

Unul dintre detaliile care stârnit indignarea populației în acest caz a fost cel prezentat de Antena 3, anume că polițistul ar fi verificat victima cu piciorul.

Dar oare așa s-a întâmplat? Greu de spus din imaginea prezentată de Antena 3, având în vedere că piciorul stâng pare a fi piciorul de sprijin, nefiind flexat.

politist - accident

Era sau nu polițistul în misiune?

Întrebarea e pusă eronat din start, căci misiune poate fi și o simplă misiune de patrulare. Întrebarea ce trebuia pusă era dacă polițistul executa o misiune urgentă sau nu.

Iar chestorul aflat în fruntea DGPMB, Bogdan Berechet, a clarificat acest aspect.

Polițiștii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului. Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că, din anchetă, a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă”, a declarat Berechet, în cadrul unei conferințe de presă.

Polițistul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpat, pe o durată de 60 de zile.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend