Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Varianta actualizată a vaccinului anti-COVID va fi disponibilă în România de săptămâna viitoare

Publicat

in

Varianta actualizată a vaccinului anti-COVID va fi disponibilă în România de săptămâna viitoare, a transmis vineri seara la Digi 24, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

”Nu mă îngrijorează în mod deosebit, numărul de cazuri este limitat. E greu să eviţi de multe ori o astfel de infecţie, decât dacă respecţi unele măsuri, vaccinarea fiind una dintre ele. Vă dau o informaţie în premieră, de săptămâna viitoare, cine doreşte să înceapă vaccinarea, de la prima doză, poate să o facă cu noul vaccin. Românii se pot vaccina cu noua formulă pentru prima doza, dar şi pentru rapel. La medicul de familie. Toţi medicii de familie au acces la vaccin, trebuie doar să îl solicite la Direcţia de Sănătate Publică. Pentru cei care nu au medic de familie, se vor organiza centre de vaccinare în spitale”, a declarat Rafila.

Întrebat dacă el se va vaccina, Rafila a răspuns că are de aşteptat 120 de zile, deoarece a fost recent infectat cu SARS-CoV-2.

”Eu am încercat să fac lucrul acesta, dar de Crăciun am fost infectat, am avut Covid. Există o perioadă de 120 de zile de la momentul la care treci prin boală şi nu poţi să te vaccinezi cu o doză suplimentară. Este o decizie pe care o voi lua după ce trec cele 120 de zile”, a precizat Alexandru Rafila, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Royal House sends condolences to Romanian Academy, family of late academician Razvan Theodorescu

Publicat

in

Romania’s Royal House is mourning the death of the academician Razvan Theodorescu and sending condolences to the Romanian Academy and the family of the academician, told Agerpres.

Citeste mai mult

NATIONAL

Florin Pârvu este noul antrenor al formaţiei Petrolul Ploieşti

Publicat

in

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, instalarea lui Florin Pârvu în funcţia de antrenor principal al echipei, post rămas liber după demisia lui Nicolae Constantin, informează Agerpres.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend