Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Ministrul Petre Daea a vizitat standul IPEE Amiral de la Târgul Indagra – ACESTA A PROMIS CA VA VENI LA CURTEA DE ARGEŞ SĂ VIZITEZE ŞI FABRICA

Avatar

Publicat

in

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a aparticipat şi astăzi la Târgul internaţional INDAGRA 2018 iar una dintre vizite a facut-o la standul IPEE Amiral Trading Impex SA, una dintre puţinele companii din Argeş prezente cu stand propriu la prestigioasa manifestare. Nu a venit singur ci cu întreaga echipă de la Ministerul Agriculturii. Ministrul Daea a fost intampinat de directorul comercial Liviu Nicolae şi echipa care îl însoteşte la targ. ” Chiar ne-am dorit că domnul ministru să ajungă şi la standul nostru şi, iată, că acest lucru s-a şi întâmplat. A fost foarte deschis, i-am explicat cu ce ne ocupăm exact, i-am detaliat produsele principale din gama noastră de producţie şi, firesc, am vorbit si despre cum am ajuns sa producem în România, la Curtea de Argeş, incubatoare pentru Emu. A fost foarte surprins sa constate gama variata de produse ale IPEE dar, mai ales, a apreciat foarte mult faptul că suntem o companie romaneasca specializată în productia de echipamente pentru fermieri care, de obicei, se importă”, ne-a declarat inginerul Liviu Nicolae, imediat după vizita ministerială. Un lucru îmbucurător, pe lângă faptul că ministrul a fost extrem de încîntat de ceea ce a vazut la standul producătorului argeşean, este că Petre Daea a promis că va veni la Curtea de Argeş special pentru a vizita fabrica IPEE Amiral Trading Impex SA.

Reamintim ca peste 550 de companii din 25 de ţări, dintre care mai mult de 380 din România, participă in aceste zile  la ediţia din acest an a Târgului internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – INDAGRA 2018, cea mai importantă manifestare cu profil agricol organizată anual în România. Evenimentul se desfăşoară în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2018 şi este organizat de Romexpo, împreună cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România (CCIR). Organizatorii anunţă că, la 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare din România, în cadrul INDAGRA va fi prezentat oficial primul tractor agricol românesc, un concept 100% autohton şi în a cărui fabricare inginerii români au integrat piese româneşti în proporţie de 80%. Programul de vizitare este între 31 octombrie şi 3 noiembrie, între orele 10:00 şi 18:00, iar duminică, 4 noiembrie, între orele 10:00 şi 16:00. Biletul de intrare costă 30 de lei.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

CONFIRMARE – ELECTROARGEȘ SA a primit un AJUTOR DE STAT în valoare de 5,6 milioane Euro

Avatar

Publicat

in

De

Vești bune vin de la Electroargeş SA, una dintre companiile fanion ale industriei argeșene și căreia, de ceva ani, unii fie îi cântau prohodul, alții fie stăteau la pândă pentru a încerca să preia controlul. În ciuda agitației, managementul companiei și-a văzut de treabă, a continuat investițiile conform unui plan bine stabilit, iar Electroarges SA s-a transformat dintr-o fabrică dominată de mentalități învechite într-o copmpanie modernă, la standarde europene. Așa se face că în sprijinul Electroargeș SA, companie cu capital 100% românesc, a venit si statul român. Astfel, la începutul acestei săptămâni, Ministerul Finanțelor Publice prin Direcția Generală Ajutor de Stat a acordat Electroargeș SA un important ajutor de stat pentru Proiectul de investiții „Extinderea capacității de producție de componente electrocasnice în Curtea de Argeș”, aferent perioadei 2020 – 2022. Valoarea maximă a ajutorului de stat aprobat pentru Electroargeș SA este de 27.741.425 lei, asociat unor cheltuieli eligibile de 55.482.850 lei.

Potrivit conducerii Electroargeș SA, faptul că Guvernul a acordat acest ajutor de stat reprezinta o confirmare dar și o garanție că planul investițional aflat in derulare la compania argeșeană este unul performant și menit să asigure stabilitatea si dezvoltarea fabricii de la Curtea de Argeș. De asemenea, acordarea acestui ajutor de stat de arată faptul că Guvernul Orban are încredere și sprijină companiile cu capital 100% românesc, mai ales in acest context socio-economic.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

DE INTERES! Cum sunt notați elevii, atunci când participă online la cursuri

Avatar

Publicat

in

De

Regulile oficiale pentru desfășurarea online a cursurilor școlare au intrat în vigoare recent, acestea stabilind, printre altele, cum sunt notați elevi, atunci când orele se țin la distanță. Prevederile referitoare la acest aspect, însă, sunt foarte scurte. În esență, ele stabilesc că notarea/acordarea de calificative se face utilizându-se aceleași tehnici de evaluare ca cele folosite, în mod obișnuit, în timpul activității diddactice.

În cadrul activităților de predare-învățare-evaluare prin intermediul tehnologiei și al internetului, progresul educațional al elevilor poate fi evaluat de cadrele didactice, prin acordarea de note/calificative, în conformitate cu legislația în vigoare, utilizând instrumente specifice de evaluare”, prevede Ordinul Ministerului Educației nr. 5545/2020 (care se aplică din 11 septembrie).

Publicitate

În același timp, Ordinul prevede, de exemplu, că profesorii au obligația de a elabora „instrumente de evaluare aplicabile prin intermediul tehnologiei și al internetului, pentru înregistrarea progresului preșcolarilor/elevilor”. Astfel, cadrele didactice sunt obligate să adapteze metoda de evaluare la specificul situației

Mai mult, imediat după prevederea de mai sus este precizat că orice program de evaluare trebuie să țină cont de limitele de efort ale elevilor, urmând a nu îi supraîncărca pe aceștia cu sarcini de lucru.

Teoretic, Ordinul încearcă și să creeze cadrul în care părinții să fie implicați în stabilirea modalității de evaluare a elevilor, prin oferirea de feedback profesorilor, cu privire la modalitățile de evaluare stabilite.

Nu este precizat, clar, însă, în ce măsura feedback-ul va fi valorificat de către profesor (deși unitatea de învățământ are obligația valorificării feedback-ului primit, cu privire la desfășurarea online a activității și, rezonabil, acest lucru ar putea fi interpretat ca incluzând și feedback-ul părinților, precizat mai sus).

Ordinul nr. 5545/2020 conține și alte reguli cu privire la defășurarea activității de învățământ, online. Ținând cont că procesul este unul complet nou, nu ar fi de mirare ca, în cazul prelungirii activității de învățământ în mediul virtual, regulile aplicabile să se schimbe, mai ales după ce va exista deja un anumit nivel de experiență cu această modalitate de predare și evaluare.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend