Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul Muncii a plecat în Germania pentru a vedea la faţa locului care sunt problemele cu care se confruntă lucrătorii români

Avatar

Publicat

in

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a plecat în Germania pentru a vedea la faţa locului care sunt problemele cu care se confruntă lucrătorii români, potrivit Agerpres.

“O altă provocare a stării de urgenţă, căreia ne-am străduit să îi răspundem corect şi fără patimă, a venit din partea sezonierilor români care au plecat să muncească în străinătate în ultima perioadă. Respect dreptul oricărui român să muncească oriunde alege să facă acest lucru şi îi rog pe toţi cei care (re)încep munca să facă acest lucru cu forme legale, să citească contractele cu atenţie, să solicite răspunsuri clare înainte de semnarea contractului. Dacă se întâmplă totuşi să întâmpine probleme, indiferent unde muncesc, în România sau în străinătate, trebuie să semnaleze orice potenţial abuz. Am nevoie să vorbesc cu românii noştri serioşi care muncesc în Germania. Aşa că am plecat spre ei”, scrie sâmbătă ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

La rândul său, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Tudor Polak, a arătat că aproximativ 26.000 – 27.000 de români au plecat în ultima perioadă cu curse charter în Germania pentru a lucra în agricultură însă nu au fost primite sesizări cu privire la eventuale abuzuri.

Citește și: Video scandalos! Cum a fost provocat ÎPS Teodosie în timpul slujbei

“Doamna ministru (Violeta Alexandru, ministrul Muncii, n.r.) şi-a dorit să meargă în Germania pentru a vedea dacă suspiciunile care au apărut în presă în ultima perioadă se confirmă. Din informaţiile pe care le avem sunt undeva în jur de 26.000 – 27.000 de cetăţeni români care au plecat cu curse charter în ultima perioadă în Germania pentru a lucra în agricultură. Din informaţiile pe care noi le avem şi din întâlnirile pe care le-am avut cu ataşaţii de muncă care sunt pe fiecare ambasadă în parte, noi nu am primit sesizări asupra abuzurilor la care sunt supuşi cetăţenii sau lucrătorii români”, a afirmat sâmbătă Tudor Polak la Digi24.

Acesta a arătat, în context, că pe adresa Ambasadei României din Germania erau undeva în jur de 4, 5, 6 sesizări, o cifră foarte mică comparativ cu cei 26.000 – 27.000 de lucrători plecaţi acolo.

Citește și: Violențe în trafic! Poliția a intervenit imediat! Doi tineri au fost reținuți

“Doamna ministru a fost într-o permanentă legătură cu ambasadorul României în Germania şi a avut discuţii şi cu ministrul Muncii din Germania. Noi am înaintat o propunere de memorandum prin intermediul căruia ar exista o mai bună cooperare interinstituţională între cele două ţări, şi vorbim aici în principal de o mai bună colaborare între Inspecţia Muncii din România şi instituţia similară din Germania. În momentul în care va fi semnat memorandumul va permite să existe chiar şi controale comune ale unor inspectori ai Inspecţiei Muncii din România care să se deplaseze în Germania şi să vadă la faţa locului problemele. Vizita doamnei ministru vine exact pentru a vedea la faţa locului care sunt problemele de care se lovesc cetăţenii români care lucrează în acest moment în Germania. Problema în cazul de faţă nu este despre cetăţeni români care pleacă şi muncesc la negru. Aceşti cetăţeni, pentru a putea să lucreze în Germania sau în orice altă ţară din UE, şi pentru a li se permite accesul în acea ţară, au semnate contracte de muncă. Vizita doamnei ministru în acest context vine special pentru a sesiza dacă aceste contracte sunt respectate”, a explicat oficialul din MMPS.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Marcel Vela, SEMNAL de la urne: Viitorul vine mereu și arată greșelile trecutului

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Marcel Vela, care candidează la Consiliul Local Caransebeş şi la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, afirmă că oamenii trebuie să acţioneze în prezent, nu să aştepte “ca viitorul să dea un sens speranțelor”. “Viitorul vine mereu și arată greșelile trecutului, care nu trebuie să se repete iar și iar”, spune Vela, conform Mediafax.

Citește și: Ludovic Orban a ajuns la urne: premierul stă la COADĂ, un tânăr în SCAUN CU ROTILE i s-a plâns de condiții

Publicitate

“Viitorul vine mereu și arată greșelile trecutului, care nu trebuie să se repete iar și iar. De cele mai multe ori, auzim cuvinte care se referă la viitor şi le asociem cu promisiuni deșarte. Clipa prezentă ne arată, mai mult ca oricând, faptul că astăzi nu mai putem vorbi despre a câștiga, ci despre a primi încredere din partea oamenilor. O încredere care în ultimii ani a fost ştirbită”, a scris Vela, pe Facebook.

El a adăugat că, în această zi, alegătorii sunt “Vocea”.

“Nu putem aștepta ca viitorul să dea un sens speranțelor noastre, ci trebuie să acționăm în prezent. De aceea trebuie să luăm frâiele destinelor noastre și să ne redăm speranța! Speranța de mai bine, pentru mine, pentru tine, dar, mai ales, pentru noi. Singuri sau dezbinați nu putem clădi nimic trainic. Pentru a clădi ceva trainic este nevoie de unitate, de devotament și #săfimechipă! Dragi prieteni, Astăzi #VOTĂM!”, a afirmat Marcel Vela.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SURSE: Media scorurilor EXIT-POLL-urilor pe București la ora 14.00

Avatar

Publicat

in

De

Gabriela Firea are câteva procente în fața lui Nicușor Dan, potrivit mediei sondajelor de tip exit-poll la ora 14.00, susține consultantul politic Cozmin Gușă. USR este pe primul loc la votul politic la Consiliul General al Municipiului București, mai afirmă acesta.

„Media scorurilor Exit Pollurilor pe București la orele 14.00, așa cum le-am aflat “pe surse”:

Publicitate

Gabi Firea 45%

Nicușor Dan 40%

Traian Băsescu 11%

Restul mult sub 5%, unii chiar cu 0%!

USR-PLUS 36%

PSD 32%

PNL 19%

PMP 5%

Restul sub 5%.

KEEP IN TOUCH!”, scrie Gușă pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

ACTUALacum 5 ore

ALEGERI LOCALE ARGEȘ – Prezența la vot ora 11:00 – Curtea de Argeș sub media pe județ, Câmpulungul – mult peste medie !

Argeşenii sunt își aleg, astăzi, 27 septembrie, reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consiliile locale și președintele Consiliului Județean.  La...

ACTUALacum 2 zile

Dumitru Grecu: “ E timpul ca argesenii să scape de sub jugul politicienilor de meserie”

Candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean Argeș ne-a explicat în câteva cuvinte despre strategia de dezvoltare a județului, evidențiind...

ACTUALacum 3 zile

“S-A REPEZIT LA MINE, PROBABIL SĂ MĂ LOVEASCĂ” – PANȚURESCU, portret de primar făcut de o angajată a sa, într-o scrisoare care spune tot

În ciuda faptului că la finalul mandatului legal de 4 ani Constantin Panțurescu nu a avut ce realizari sa prezinte...

ACTUALacum 3 zile

BOMBĂ! DOCUMENT – Popa Minune, candidat la primăria Corbeni, renegat de foști colegi de preoție – UITE DIVORȚUL, NU E DIVORȚUL

Locuitorii din Corbeni nu mai voteaza cu ochii închiși, bazându-se doar pe promisiunile candidaților. Pățiți cu ultimii edili, oamenii se...

ACTUALacum 3 zile

VIDEO – La Corbeni, cetățenii reclamă tupeul candidatului USR – “Speriat de COVID, a venit de la București să se refacă-n primărie !”

Cetățenii din Corbeni s-au saturat de șmecheriile elcetorale ale unor candidați. Printre aceștia l-au remarcat mai “cu moț” pe Bogdan...

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend