Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul Marcel Boloș se pregătește temeinic pentru atragerea fondurilor europene: Două mari obiective, în prim plan

Avatar

Publicat

in

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că pregăteşte temeinic atragerea fondurilor europene în viitoarea perioadă de programare, iar cele două mari obiective sunt stimularea absorbţiei în actuala perioadă de programare şi pregătirea proiectelor pentru a atrage fondurile alocate încă de la începutul implementării viitorului cadru financiar.

Oficialul a coordonat zilele acestea o serie de reuniuni în scopul pregătirii proiectelor pentru perioada de programare 2021-2027 în vederea eficientizării folosirii fondurilor europene alocate României.

”Avem două mari obiective: stimularea absorbţiei în actuala perioadă de programare şi pregătirea proiectelor pentru a atrage fondurile alocate încă de la începutul implementării viitorului cadru financiar. Buna pregătire a proiectelor este esenţială şi va fi sprijinită inclusiv de Acordul semnat cu Banca Europeană de Investiţii”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, conform news.ro.

Nebunie pe piața valutară! Euro, în creștere. Dolarul și aurul ating noi niveluri record

În zilele de miercuri şi joi au avut loc reuniuni cu autorităţile locale pentru pregătirea proiectelor de infrastructură care vizează dezvoltarea şi regenerarea urbană, infrastructura rutieră locală şi specializarea inteligentă, urmate de întâlnirea cu vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, Andrew McDowell, pentru semnarea acordului de servicii de asistenţă tehnică în valoare de 20 milioane de euro, precum şi de întâlnirea de lucru pentru gestionarea deşeurilor până la finalul anului 2020, prioritate strategică având în vedere investiţiile în sprijinul cetăţenilor şi comunităţilor locale.

ALERTĂ – IPS Teodosie, achitat definitiv

Cea de-a treia întâlnire de lucru a avut loc în contextul în care România are de recuperat decalajele pentru îndeplinirea ţintelor din directiva-cadru privind deşeurile, fiind discutată metodologia de realizare a planurilor şi stadiul de elaborare a documentaţiei la nivelul fiecărui judeţ şi al municipiului Bucureşti.

Semnarea Acordului de servicii de asistenţă tehnică (Project Advisory Support Service Agreement – PASSA) în valoare de 20 milioane euro va susţine implementarea Programului Operaţional Infrastructură Mare, prin asigurarea unui ritm de implementare a proiectelor care să conducă la utilizarea tuturor fondurilor disponibile; sprijinirea beneficiarilor în fazarea proiectelor majore; pregătirea portofoliilor de proiecte pentru noua perioadă de programare (2021-2027); îndeplinirea condiţiilor necesare pentru rambursarea investiţiilor care vor fi realizate în sectoarele finanţate din POIM în timpul viitoarei perioade de programare (2021 – 2027); promovarea măsurilor strategice (legislative, administrative etc.) pentru a stimula investiţiile în infrastructură etc.

Vor beneficia de serviciile de asistenţă tehnică Ministerul Fondurilor Europene, Organismul Intermediar Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi beneficiari POIM.

Acordul este finanţat din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică. Documentul a fost semnat în data de 30 decembrie 2019, iar Banca Europeană de Investiţii va furniza servicii de asistenţă tehnică până în decembrie 2023.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cine este noul lider al senatorilor PSD

Avatar

Publicat

in

De

Grupul PSD din Senat va fi condus, începând de miercuri, de Radu-Ștefan Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în Guvernul Dăncilă. Aflat la al doilea mandat de senator, Radu-Ștefan Oprea a fost susținut de conducerea PSD pentru a prelua șefia Senatului, după retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu, dar a pierdut cursa internă în favoarea lui Șerban Nicolae.

Fostul lider al grupului PSD din Senat, Radu Preda, a anunţat marţi că a demisionat din PSD, după ce organizaţia de la Dolj l-a pus pe locul 11 pe lista de candidaţi a partidului pentru Camera Deputaţilor. Preda s-a înscris în PMP şi va fi candidat pentru Senat pe locul 1 din partea acestei formaţiuni politice, potrivit unui mesaj pe care l-a publicat pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Peste 7 milioane de numere au fost portate în 12 ani de la lansarea serviciului (ANCOM)

Avatar

Publicat

in

De

Peste 7 milioane de numere de telefon au fost transferate între reţelele din România în cei 12 ani de când a fost lansat serviciul portabilităţii, din care în acest an, s-au portat aproape 670.000 de numere de telefon, potrivit Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), notează news.ro.

”De la 21 octombrie 2008 când a fost lansat serviciul portabilităţii care oferă utilizatorilor posibilitatea de a-şi alege cea mai potrivită ofertă pentru nevoile lor de consum păstrându-şi numărul de telefon, peste 7 milioane de numere de telefon au fost transferate între reţelele din România. În acest an, s-au portat aproape 670.000 de numere de telefon, peste 93% dintre ele fiind de telefonie mobilă”, arată ANCOM într-un comunicat.

În cei 12 ani de la lansarea portabilităţii, au fost portate în total 7.005.720 de numere, dintre care 6.121.287 sunt numere de telefonie mobilă şi 884.433 sunt numere de telefonie fixă.

Citește și: Ludovic Orban, REPLICĂ NEAȘTEPTATĂ: Pentru HORECA, încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, ar fi avut legătură

De la începutul acestui an până la 30 septembrie au fost portate 667.469 de numere de telefon, din care 623.077 sunt numere de telefonie mobilă şi 44.392 sunt numere de telefonie fixă.

În această perioadă, RCS&RDS a primit în reţea prin portare 266.661 de numere de telefonie mobilă, urmat de Telekom Romania Communications cu 107.830 de numere portate, Vodafone cu 95.640 de numere, Orange cu 87.790 numere şi Telekom Romania Mobile Communications cu 65.138 de numere portate.

În ceea ce priveşte telefonia fixă, RCS&RDS a primit în reţea 18.491 numere, Orange 11.152, Vodafone 9.556, GTS Telekom 2.198 şi Telekom Romania Communications 796 numere.

ANCOM a primit în anul 2020 un număr de 168 de sesizări de la utilizatori cu privire la desfăşurarea procesului de portare, principalele probleme sesizate vizând termenele asociate procesului de portare, refuzul portării sau alocarea numerelor provizorii.

Utilizatorii au la dispoziţie site-ul www.portabilitate.ro, unde pot afla în ce reţea funcţionează orice număr de telefon folosit în România, chiar dacă a fost portat. Totodată, site-ul oferă detalii cu privire la paşii care trebuie urmaţi pentru a porta un număr de telefon, răspunsuri la întrebări care apar frecvent în situaţia portării numerelor, dar şi sfaturi pentru a evita posibilele probleme care pot interveni pe parcursul procesului de portare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend