Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu: ‘Singura piedică în accesarea fondurilor europene suntem noi, românii. Vom face toate eforturile să accesăm banii europeni și ei ne stau la dispoziție’

Publicat

in

Singura piedică în accesarea fondurilor europene suntem noi, românii, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, joi, pe B1 TV, unde a vorbit despre oportunitățile oferite de PNRR.

Dan Vîlceanu, pe B1 TV: PNRR, o mare șansă de dezvoltare pentru România

Întrebat dacă se mai pun sub semnul întrebării venirea banilor din PNRR în România, ministrul liberal a explicat:

„Singura piedică în accesarea fondurilor europene suntem noi, suntem noi, românii. Dacă înțelegem că e o mare șansă pentru România, pentru noi, să ne dezvoltăm, vom face toate eforturile să accesăm banii europeni și ei ne stau la dispoziție. Din punctul meu de vedere, faptul că PNRR este un program, un proiect care va dezvolta România e un lucru știut de toată lumea și nu cred că există vreun dubiu din punctul acesta de vedere.

Vreau să vă spun că vorbesc cu oameni simpli din zona rurală, care își pun și ei mari speranțe în acest PNRR pentru că văd la televizor, citesc în presă tot felul de lucruri despre PNRR și își dau seama că atunci când vorbim de infrastructură, de spitale ș.a.m.d. nu poate să fie un lucru rău”.

Întrebat dacă România s-a obligat să renunțe la încălzirea pe bază de lemne, Dan Vîlceanu a adăugat:

„Nu, nicidecum. Există o frază, un punct în PNRR, în componenta 6, la energie, unde se vorbește despre renunțarea în timp, în ani de zile, la cărbune (…) și că România trebuie să diversifice mixul energetic – repet, mixul energetic – în sectorul încălzirii și răcirii, reducând componenta de biomasă forestieră, dar asta nu înseamnă și nu se referă la casa omului sau la faptul că nu mai ai voie să faci grătar, am auzit și chestia asta.

Gândiți-vă că inclusiv în străinătate sunt oameni care au șemineu, o sobă… Nu există așa ceva, nu ne va opri nimeni să ne încălzim cu lemne. Dacă ne uităm la ce se întâmplă astăzi în România, câți oameni se încălzesc cu lemne în mediul rural, cred că peste 80% se încălzesc cu lemne pentru că instalațiile de gaze în România sunt foarte puține și cred că aproape 70% din teritoriul României nu e prevăzut cu rețele de gaz”, informează b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Mircea Geoană: ‘Între Statele Unite și Federația Rusă, două mari puteri nucleare, există dialog, chiar în aceste condiții dificile. Este un element de raționalitate și de responsabilitate’

Publicat

in

De

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că Alianţa nu deţine informaţii cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Acesta a punctat că între SUA și Federația Rusă există dialog.

Nu avem informaţii cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Putin. Evident, am ascultat şi noi ceea ce a declarat unul din şefii serviciilor de informaţii ucrainene, nu avem astfel de informaţii la nivel de NATO”, a declarat Mircea Geoană.

El a subliniat că la nivel militar între partea americană şi cea rusă există „căi de comunicare directe” pentru a evita o eventuală escaladare, „accidente sau incidente”, pentru că misiunea NATO este aceea de a evita escaladarea conflictului.

Întotdeauna între marile puteri nucleare a existat şi trebuie să existe dialog cu privire la stabilitatea strategică, iar faptul că între Statele Unite şi Federaţia Rusă, două mari puteri nucleare, există, chiar în aceste condiţii dificile, dialog la nivelul militar cel mai înalt este un indiciu al faptului că există, în pofida retoricii care este contraproductivă şi pe care o condamnăm, există în continuare un element de raţionalitate şi de responsabilitate. A fi mare putere nucleară nu înseamnă să vorbeşti la televizor despre ceea ce poţi să faci, ci să încerci să fii un actor credibil şi constructiv pentru pace şi stabilitate la nivel internaţional”, a precizat Mircea Geoană.

Şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kyrylo Budanov, a estimat că războiul va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august şi se va termina până la sfârşitul anului.. El a prezis corect inclusiv momentul invaziei ruse în Ucraina. Într-un interviu exclusiv pentru Sky News, generalul-maior Kyrylo Budanov a mai spus că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin este deja în curs în Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer, informează news.ro.

Vezi și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Premierul Nicolae Ciucă, despre exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră: ‘Pentru români, este un obiectiv esențial, în demersul de a obține independența de aprovizionare față de gazul rusesc’

Publicat

in

De

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a afirmat că începerea exploatării gazelor naturale la Marea Neagră reprezintă un obiectiv esenţial în demersul de a obţine independenţa de aprovizionare faţă de gazul rusesc.

Premierul a avut marţi o întâlnire, la Palatul Victoria, cu Eric Faillnet, director al Grupului Carlyle International Energy Partners, principalul acţionar al companiei Black Sea Oil&Gas.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cu această ocazie, prim-ministrul a salutat interesul investitorilor faţă de începerea exploatării gazelor naturale la Marea Neagră, prin dezvoltarea Proiectului de la Midia, care va asigura, începând din acest an, zece la sută din producţia necesară la nivel naţional.

„Pentru români, este un obiectiv esenţial, în demersul de a obţine independenţa de aprovizionare faţă de gazul rusesc. Guvernul încurajează investiţiile în sectorul energetic, iar ţara noastră se numără printre statele europene care îşi pot gestiona în bună măsură cantitatea de gaze naturale pentru consumul intern. Noua lege offshore, pe care am iniţiat-o la nivelul Coaliţiei de guvernare şi care va fi adoptată curând, creează un cadru predictibil şi stabil investitorilor. Oferind un echilibru între interesele statului şi cele ale mediului privat, România are oportunitatea de a deveni chiar exportator în regiune, după dezvoltarea exploatărilor de gaze la Marea Neagră”, a declarat Nicolae Ciucă, citat în comunicat.

La rândul lor, reprezentanţii companii Black Sea Oil&Gas au anunţat că proiectul de la Midia este pregătit să demareze în luna iunie, după efectuarea ultimelor teste, având o capacitate de livrare de un miliard de metri cubi anual, informează agerpres.ro.

Vezi și:

George Simion face o conexiune între Virgil Popescu și OMV Petrom: Hoțu’ ăsta, nevastă-sa are o benzinărie la OMV Petrom

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România: ‘În Marea Neagra sunt terenuri care ar putea fi exploatate. Rușii au făcut o propagandă ca Europa să fie dependentă de gazul rusesc’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend