Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul Educației, măsuri URGENTE, după problemele URIAȘE din școli

Avatar

Publicat

in

Ministrul Educației, Monica Anisie, le-a transmis inspectorilor școlari generali într-o videoconferință, că este imperios necesar ca orele să nu înceapă în școli imediat după ce a fost efectuată deratizarea.

Citește și: SURSE – Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă

DE INTERES

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, luând cunoștință de cazurile de gripă apărute în ultima perioadă în diferite unități de învățământ, a dispus următoarele măsuri: organizarea unei videoconferințe alături de ministrul Sănătății, Victor Costache, și încheierea unui protocol de colaborare între cele două ministere pentru prevenirea și combaterea acestor situații pe viitor.

Monica Cristina Anisie au organizat miercuri o videoconferință cu inspectorii școlari generali, reprezentanții organizațiilor sindicale și asociațiilor de părinți.

„Solicitarea mea către inspectoratele școlare județene vizează: nevoia de monitorizare cu atenție a situațiilor de criză ce pot apărea, informarea Ministerului Educației și Cercetării în privința acestor cazuri și menținerea unei legături permanente cu direcțiile județene de sănătate publică precum și cu directorii unităților de învățământ. De asemenea, este imperios necesar să nu mai înceapă cursurile imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție din unitățile de învățământ”, a declarat Anisie potrivit unui comunicat de presă.

Cei doi miniștri au declarat că este redactat deja un Protocol de Colaborare care detaliază măsurile de aplicat, acesta urmând să fie transmis către inspectoratele școlare județene și direcțiile județene de sănătate publică în cursul zilei de miercuri.

Victor Sebastian Costache a informat că Ministerul Sănătății a luat măsurile specifice necesare pentru combaterea epidemiei de gripă: „Este important să avem o legătură operativă pe axa inspectorate școlare județene/școli – direcții de sănătate publică. Astfel, putem realiza prevenirea și combaterea potențialelor cazuri de îmbolnăvire cu implicarea tuturor factorilor. Ca practician, eu însumi știu cât de mult contează să respectăm măsurile minime de igienă.

Ministerul Sănătății are programată pentru perioada următoare, în cadrul ședinței Comisiei de medicină de urgență și dezastre, din 4 februarie, discutarea cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării a noului ordin privind asistența medicală acordată în școlile din țară.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Bibiana Steinhaus, singura femeie arbitru din Bundesliga, s-a retras din activitate

Avatar

Publicat

in

De

Bibiana Steinhaus, singura femeie arbitru din Bundesliga, a decis să îşi încheie cariera, la vârsta de 41 de ani, anunță news.ro.

Steinhaus a arbitrat ultima dată meciul dintre Bayern Munchen şi Borussia Dortmund, miercuri, scor 3-2, contând pentru Supercupa Germaniei.

DE INTERES

“La fel ca mulţi alţi oameni, am fost obligată să îmi revizuiesc priorităţile în timpul crizei de coronavirus. M-am gândit mult la elementele pro şi contra şi, după o discuţie sinceră şi constructivă cu Lutz Michael Frolich, directorul sportiv al arbitrajului de elită din cadrul federaţiei, am decis să îmi închei cariera naţională şi internaţională”, a explicat Steinhaus, potrivit L’Equipe.

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

Înainte de a deveni prima şi singura femeie arbitru din Bundesliga, Bibiana Steinhaus a condus meciuri din liga a doua masculină şi partide la cel mai înalt nivel în fotbalul feminin, între care finalele Cupei Mondiale din 2011, Jocurilor Olimpice din 2012 şi Ligii Campionilor din 2017.

Ea a trăit însă şi momente controversate de-a lungul carierei. În 2015, fotbalistul Kerem Demirbay, atunci la Fortuna Dusseldorf, a spus, după ce Steinhaus l-a eliminat: “Femeile n-au ce căuta la un meci al bărbaţilor”. Jucătorul a fost suspendat atunci cinci meciuri.

În februarie 2020, Steinhaus a fost asistent VAR la meciul CFR Cluj – FC Sevilla, din 16-imile Ligii Europa.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

NATIONAL

ALERTĂ Biroul Electoral Central a decis OPRIREA renumărării voturilor și în Sectorul 5

Avatar

Publicat

in

De

Biroul Electoral Central a respins din nou solicitarea PSD de a fi anulate alegerile din Sectorul 1. BEC va emite o circulară prin care vor fi oprite cererile de renumărare a voturilor, inclusiv în Sectorul 5, ca replică la cererea de a da o interpretare unitară privind renumărarea voturilor făcută de Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti.

Practic, BEC a decis că BEM este cel care poate lua decizii legate de alegerile din București. Din aceste motive, este posibil ca BEM să decidă chiar și reluarea alegerilor, dacă va constata că au fost comise fraude.

DE INTERES

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti a solicitat joi Biroului Electoral Central o interpretare unitară privind renumărarea voturilor. În documentul transmis de BEM există o referire la decizia BEC prin care a fost admisă renumărarea voturilor în Sectorul 5, însă precizează că Legea 115/2015 nu reglementează posibilitate de a fi solicitată renumărarea voturilor, altfel decât în condiţiile art. 95 din legea menţionată. Sursa citată precizează că BEC a admis cererea de renumărare a voturilor în Sectorul 5 „pe baza unei majorităţi conjuncturale, din partea formaţiunilor politice”.

Astfel, BEM cere BEC să soluţioneze o contestaţia depusă de către preşedintele biroului electoral Sector 5, locţiitorul şi de către reprezentantul Partidului Puterii Umaniste, la decizia BEC prin care a fost admisă solicitarea renumărării voturilor în acest sector.

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat că partidul a depus o plângere la Parchetul General privind procesul electoral din Sectorul 1, iar Daniel Tudorache a solicitat Biroului Electoral Central anularea alegerilor din acest sector.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend