Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul Educației, extrem de supărat: ‘Întârzierile la plata orelor remediale sunt nepermis de mari’

Publicat

in

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că întârzierile la plata orelor remediale sunt “nepermis de mari”, adăugând că garantează achitarea acestora în integralitate.

“În opinia mea, întârzierile au fost nepermis de mari, chiar dacă au existat justificări. Întârzierile sunt inadmisibile, dar, din punct de vedere legal, vă asigur că am făcut toate demersurile pentru ca aceste plăţi să se realizeze în cel mai scurt timp. Programul de ore remediale este un program extrem de important pentru a compensa pierderile suferite de către elevi, este un program pe care dorim să-l continuăm pe întreg parcursul anului şcolar viitor. Este un program care presupune două componente: o dată până la nivelul de învăţământ gimnazial şi a doua componentă – învăţământ liceal prin Programul ROSE”, a afirmat Cîmpeanu, la Iaşi, întrebat când se vor achita sumele pentru orele remediale.
El a adăugat că toate sumele vor fi plătite. “Pot să spun că sunt extrem de supărat că nu s-a întâmplat până acum. Primele ore remediale au fost prestate în luna martie, iar acum suntem aproape de jumătatea lunii iunie. (…) Blocajul este în incoerenţa raportării, este în diferenţa între momentul aprobării proiectului şi momentul iniţierii primelor ore remediale. Proiectul a fost aprobat la mai mult de o lună, după ce, din motive lesne de înţeles, orele remediale au început, au fost demarate pentru că am apreciat că este foarte urgent să începem cât mai repede posibil, când condiţiile epidemiologice au permis, demararea acestor ore. Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite şi, dincolo de explicaţiile care există, aceste întârzieri le asum în calitate de ministru şi îmi cer scuze colegilor profesori care au înregistrat întârzieri în plata drepturilor salariale aferente acestor ore de recuperare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a susţinut că a insistat ca tariful să fie la cel mai înalt nivel posibil, de 100 de lei pe oră. “Chiar dacă acest tarif orar de 100 lei nu este atât de mare cât ne-am fi dorit, este totuşi cel mai mare tarif orar din sistemul de învăţământ preuniversitar”, a explicat Cîmpeanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Ole Gunnar Solskjaer după victoria cu Atalanta Bergamo: Aşa ceva nu trebuie să se mai repete. Dar jucătorii nu au încetat să creadă în victorie

Publicat

in

De

Antrenorul norvegian Ole Gunnar Solskjaer a afirmat că jucătorii săi nu au încetat să creadă în victorie în meciul câştigat cu 3-2 cu Atalanta Bergamo, miercuri seara, pe ”Old Trafford”, în etapa a treia a grupelor Ligii Campionilor la fotbal, conform agerpres.

“Eu consider că am jucat bine în prima repriză, dar ei au avut două ocazii şi au înscris două goluri. Aşa ceva nu trebuie să se mai repete. Dar jucătorii nu au încetat să creadă în victorie şi au încercat totul”, a spus tehnicianul.
Solskjaer a comentat şi faptul că Ronaldo a marcat golul victoriei.

“Ronaldo este foarte bun în faţa porţii şi dacă cineva vrea să-l critice legat de munca sau de atitudinea sa, să se uite la meci, cum a alergat peste tot. Le-am spus jucătorilor la pauză să facă în aşa fel încât să înscrie următorul gol şi vom câştiga meciul. Ne-am creat ocazii, dar ne-a lipsit concretizarea”, a mai spus Solskjaer.

Manchester United a obţinut o victorie formidabilă, 3-2 cu Atalanta Bergamo, după ce italienii au condus cu 2-0. Mario Pasalic (15) şi Merih Demiral (29) au înscris pentru oaspeţi, dar ”diavolii roşii” au reuşit să revină prin golurile înscrise de Marcus Rashford (53) şi Harry Maguire (75), iar portughezul Cristiano Ronaldo a marcat golul victoriei (81).

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

O casă şi un depozit de plante furajere din Neamț au fost distruse de un incendiu provocat de copii

Publicat

in

De

O casă şi un depozit de plante furajere din Răuceşti au fost distruse de un incendiu care a izbucnit din cauza jocului copiilor cu focul, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

“Incendiul se manifesta generalizat la o locuinţă şi la un depozit de plante furajere, acesta fiind amplificat de explozia unei butelii aflate în interiorul locuinţei. Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul, în urma căruia au ars bunurile materiale aflate în interiorul casei – obiecte de mobilier, documente, articole de îmbrăcăminte, materiale textile – şi depozitul de plante furajere”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari din Târgu Neamţ cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD şi voluntari SVSU Răuceşti, potrivit Agerpres.

Nu au existat victime, potrivit ISU Neamţ.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend