Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul Economiei din Germania trage un semnal de alarmă: cel mai grav declin de după Al Doilea Război Mondoioal

Publicat

in

Contracţia economiei Germaniei din acest an ar putea fi peste aşteptările iniţiale, a declarat marţi ministrul Economiei, Peter Altmaier, transmite Reuters.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 67: Să ne trezim dracului la realitate! Nu mai vin banii!

Advertisements

Cele mai recente estimări ale guvernului anticipează că cea mai mare economie  din Europa va scădea cu 6,3% în acest an, ceea ce ar fi cel mai grav declin consemnat după cel de-al Doilea Război Mondial. Motivul acestei contracţii a PIB este pandemia de coronavirus, care a paralizat luni de zile mari părţi din economie, informează News.ro.

”Nu exclud ca declinul să fie mai mare”, a declarat Altmaier la un forum de afaceri găzduit de Bitkom, asociaţia industrială a sectorului tehnologiei.

Şi Franţa şi-a revizuit marţi estimarea referitoare la evoluţia din acest an a economiei. Ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire a anticipat că economia franceză se va contracta cu 11% în acest an, din cauza crizei coronavirusului şi a restricţiilor impuse de autorităţi pentru a ţine sub control răspândirea bolii.

Parisul anticipa anterior că economia franceză va înregistra în acest an un declin de 8%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ioana Petrescu (PRO România) critică în termeni duri Guvernul PNL: ‘Trebuie să învețe că nu se pot lua decizii de pe o zi pe alta!’

Publicat

in

De

Coordonatorii departamentelor de specialitate ale PRO România s-au reunit, la finalul săptămânii trecute, pentru a discuta măsurile de pregătire a anului școlar 2020-2021, soluțiile pentru sportul românesc și situația finanțării din sănătate pe durata și post pandemiei. La întâlnire au participat coordonatorii departamentelor de Economie, Muncă, Turism, Dezvoltare, Sănătate, Egalitate de Șanse, Sport și Tineret.

Citește și: Ce coincidență: Fratele ministrului Sănătăţii preia comanda ISU Vaslui

Advertisements

Experții PRO România s-au arătat îngrijorați de lipsa de planificare a guvernului pentru începerea noului an școlar. „Conform Ministrului Educației, există 250.000 de elevi fără acces la tehnologie, iar Institutul Român pentru Evaluare și Strategie spune ca peste 900.000 de elevi nu au acces sau au acces limitat la un dispozitiv pentru a participa la educația online. Mare parte dintre aceștia au fost privați de accesul la educație semestrul trecut și nici aceia care au avut acces la internet nu au beneficiat de învățământ de calitate, deoarece majoritatea profesorilor nu au fost instruiți să predea online. O planificare din timp a noului an școlar ar putea să garanteze accesul echitabil la educație pentru elevi”, se arată într-un comunicat de presă al PRO România.

“Ministerul Educației trebuie să comunice clar și în timp util strategia pentru noul an școlar. Dacă instituțiile de învățământ nu vor reveni la programul normal, este important ca părinții, profesorii și angajații Ministerului Educației să aibă timp să se pregătească. Guvernul trebuie să achiziționeze tablete pentru copiii care provin din familii care nu își permit costurile, iar asta trebuie să se întâmple înainte de luna septembrie. Timpul este foarte scurt și nu ne dorim din nou achiziții simplificate, lipsite de transparență, motivate în trecut de Guvern prin caracterul de urgență. Profesorii trebuie să urmeze cursuri de predare online, iar părinții trebuie să aibă timp să găsească soluții pentru situația în care copiii vor face învățământ la distanță și nu pot fi lăsați fără supravegherea unui adult. Părinții au nevoie de timp pentru a opta pentru schimbarea programului de lucru sau pentru a apela altcineva care ar putea să stea acasă cu copiii. Executivul trebuie să învețe ca nu se pot lua decizii de pe o zi pe alta și atunci când se întâmplă așa, cel mai des iese prost!”, a declarat Ioana Petrescu, coordonatorul Consiliului de Strategii Guvernamentale al PRO România.

„Experții PRO România au lucrat și la un program de revigorare a sportului pentru Comisia specială a Camerei Deputaților pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materia sportului organizat în România. În cadrul întâlnirii au fost propuse asimilarea structurilor sportive cu IMM-urile, prin modificarea legislativă a legii societăților comerciale și a legii IMM-urilor, propunere susținută și de către patronatele din domeniu.

Totodată, specialiștii PRO România au atras atenția asupra faptului că, în primele 5 luni ale anului 2020, cheltuielile făcute din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate au crescut, de la 16,5 miliarde în primele 5 luni ale anului trecut, la 19,4 miliarde în primele luni ale acestui an. Aceștia au precizat că este firesc ca guvernul să cheltuie mai mulți bani în domeniul medical în perioada de pandemie, însă este necesar să fie identificate măsurile care pot să reducă costurile și risipa, mai ales ca ne aflam într-o perioadă în care deficitul la fondul de sănătate a crescut de la 1,3 miliarde anul trecut la 3,6 miliarde anul acesta, iar cel la bugetul general consolidat a ajuns deja la 3,59% din PIB după doar 5 luni.

Membrii Consiliului de Strategii Guvernamentale al PRO România au propus mai multe soluții pentru o gestionare mai eficientă a fondurilor din sănătate. Printre recomandări se află implementarea unui management mai performant în spitale, utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor în domeniul asistenței medicale pentru îmbunătățirea accesului la îngrijiri medicale, asigurarea unor tratamente de calitate, evitarea cheltuielilor publice inutile, cât și reglementări mai clare pentru derularea programului național de vaccinare a populației, ca instrument principal de prevenire a bolilor și una dintre măsurile cele mai eficiente, și din punct de vedere al costurilor, în materie de sănătate publică”, se mai arată în comunicatul de presă al PRO România.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Pisică sălbatică a fost surprinsă de o cameră de monitorizare, într-o pădure a Ocolului Silvic Căiuți

Publicat

in

De

O pisică sălbatică a fost surprinsă de o cameră de monitorizare amplasată într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Căiuți din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Bacău, în cea mai înaltă zonă de pe suprafața administrată de acest ocol, anunță MEDIAFAX.

„Cușca capcană din imagine NU este activată, aceasta fiind folosită strict pentru proiectul menționat mai sus, sub atenta monitorizare a specialiștilor de la Romsilva și ACDB, parteneri în proiectul LIFE Lynx”, scriu cei de la Romsilva.

Advertisements

Citește și: Monica Anisie: ‘Unii elevi vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică’

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea şi foarte rar este văzut de oameni în mediul său natural.

Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări.

Carnivorele mari (urs, lup, râs, pisică sălbatică) sunt încă bine reprezentate din punct de vedere numeric în pădurile din România.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend