Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul de externe ucrainean cere un răspuns 'rapid şi ferm' al comunităţii internaţionale la 'actul de agresiune' comis de Rusia în Strâmtoarea Kerci

Publicat

in

Ministrul de externe ucrainean Pavlo Klimkin a cerut joi un răspuns ‘rapid şi ferm’ al comunităţii internaţionale la ‘actul de agresiune’ comis de Rusia împotriva Ucrainei, pe 25 noiembrie în Strâmtoarea Kerci, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Citește mai departe…
Ministrul de externe ucrainean cere un răspuns ‘rapid şi ferm’ al comunităţii internaţionale la ‘actul de agresiune’ comis de Rusia în Strâmtoarea Kerci

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Americanii au trimis 2 milioane de doze de hidroxiclorochină în Brazilia (Casa Albă)

Publicat

in

De

Statele Unite au trimis în Brazilia două milioane de doze de hidroxiclorochină, a cărei utilizare pentru tratamentul COVID-19 este controversată, a anunţat duminică după-amiază Casa Albă, notează AFP preluat de agerpres.

„Popoarele american şi brazilian sunt solidare în lupta împotriva coronavirusului. Ca dovadă a acestei solidarităţi, anunţăm că guvernul american a trimis poporului brazilian două milioane de doze de hidroxiclorochină”, a informat executivul american într-un comunicat.

Hidroxiclorochina „va fi utilizată preventiv pentru a ajuta la apărarea infirmierelor, medicilor şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii împotriva coronavirusului. De asemenea, va fi utilizată ca tratament pentru a îngriji brazilienii infectaţi”, a adăugat documentul.

Preşedintele american, Donald Trump, care îşi afişează legătura apropiată cu şeful statului brazilian, Jair Bolsonaro, a creat o surpriză în urmă cu câteva zile anunţând că ia hidroxiclorochină cu caracter preventiv împotriva coronavirusului, în pofida recomandărilor autorităţilor sanitare americane.

Hidroxiclorochina este un medicament derivat din clorochina folosită la tratarea malariei.

Însă, un studiu publicat recent în prestigioasa revistă medicală The Lancet şi efectuat pe 96.000 de pacienţi, relevă că atât clorochina cât şi hidroxiclorochina nu şi-au dovedit eficacitatea împotriva COVID-19 în cazul bolnavilor spitalizaţi şi, în plus, această moleculă creşte riscul de aritmie cardiacă şi de deces.

La 26 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a suspendat testele cu hidroxiclorochină la pacienţii bolnavi de COVID-19, decizia fiind luată ca urmare a unor preocupări privind eficacitatea acestui medicament în combaterea noului coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Revolta medicului Adina Alberts: Ce faceți voi se numește bătaie de joc, domnule Ludovic Orban! Ignorați măștile românești importând chinezării și turcisme

Publicat

in

De

Medicul Adina Alberts își declară revolta față de felul în care Guvernul României acționează în ceea ce privește măștile de protecție obligatorii a fi purtate acum în spațiile închise. Ea susține că în timp ce în mod public Guvernul a încurajat producătorii români să producă măști de protecție, în practică producătorii români stau cu marfa pe stoc în timp ce zona achizițiile guvernamentale se fac din China și Turcia la prețuri mari și calitate ZERO.

Vezi și: Se pregătește USL 2. Marele PLAN al Opoziției unite

Ea protestează pe pagina personală de Facebook și califică acțiunea guvernamentală ca fiind ”o mare bătaie de joc”:

”Cum se numește gestul premierului Ludovic Orban de a recomanda românilor aflați în prag de șomaj/faliment, la începutul pandemiei, să se reorienteze profesional și să se apuce de făcut măști și echipamente de protecție, iar apoi, guvernul pe care îl conduce să-i ignore pe antreprenorii reorientați, și să cumpere, în continuare, măști de peste graniță?!

Nu se numește bătaie de joc?

Ai noștri stau cu stocurile nevândute, iar cele aduse din Turcia sau China sunt de o calitate execrabilă!

Mie mi-e jenă să le ofer cetățenilor.

Ți-e greu să le porți chiar și măcar de formă, de protecție nici nu se mai pune problema…Multe dintre ele sunt subțiri, de genul “foiță de țigară”, iar altele sunt măști de unică “atingere”, elasticul de rupe imediat ce ai încercat să le folosești. Așa că am renunțat la chinezării și turcisme.

Eu mă aprovizionez de la un producător român, MADE IN ROMANIA! Net superioare celor achiziționate de guvern și net superioare măștilor cărora li s-a „permis” să împânzească piața! Știți care este reacția cetățenilor pe stradă de îndată ce le văd?

“Uau! Sunt din acelea de calitate!”

Plus că sunt reutilizabile de pâna la 5 ori, putând fi igienizate prin spălare, uscare, dezinfectare cu produsele uzuale!

Și da, au TREI STRATURI! Și au și inserția metalică atât de necesară.

Sper să ajung cu cele 10.000 de pachete pregătite la cât mai mulți dintre dumneavoastră! O să vedeți, astfel, cum mâna noastră de lucru, românească, e peste reclama pe care și-o fac străinii.”, spune medicul .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend