Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov: ‘Ceea ce se întâmplă în Ucraina este un război pe care Occidentul îl plănuiește de mult timp împotriva Rusiei’

Publicat

in

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a învinuit Occidentul că încearcă „să distrugă tot ce este rusesc, de la limbă la cultură, care există în Ucraina de secole”, relatează The Telegraph și TASS.

„În Ucraina, toate acestea sunt în ordinea lucrurilor. Atât fostul președinte Poroșenko, cât și actualul, Zelenski, care au fost aleși sub sloganul stabilirii păcii, s-au transformat instantaneu, imediat după ce au fost aleși, în președinți de război, președinți rusofobi”, a declarat acesta.

Lavrov: „Ce se întâmplă în Ucraina este un război aproape real între Rusia și Occident”

„Când vorbim despre ceea ce se întâmplă în Ucraina – este un război, nu unul hibrid, aproape un război real, pe care Occidentul îl plănuiește de mult timp împotriva Rusiei”, a spus Serghei Lavrov în timpul unei conferințe de presă comune cu omologul său sud-african Naledi Pandor.

Mai mult decât atât, șeful diplomației ruse a specificat că Ucraina a adoptat legi care interzic educația în limba rusă, mass-media în limba rusă, și utilizarea limbii ruse în viața de zi cu zi.

„Orice contacte culturale legate de limba rusă sunt interzise. Și toate acestea sunt susținute de Occident”, a mai afirmat Lavrov.

În aceeași ordine de idei, ministrul rus de Externe a criticat țările occidentale fiindcă au trimis arme Kievului, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ANSVSA avertizează! Acest produs nu trebuie consumat- Conține acrilamidă

Publicat

in

”Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, arată sursa citată.

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare, dintr-un cunoscut lanț de magazine, din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

Consumatorii nu trebuie să consume acest produs, fiind rugaţi să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat, cu bonul fiscal, până în 17 martie.

Acrilamida este o substanţă oxidantă rezultată din degradarea amidonului, de obicei în urma procesului de prăjire la temperaturi înalte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Prefectul Capitalei, Toni Greblă: ‘Stăm rău la consolidarea antiseismică a clădirilor. An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate’

Publicat

in

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat marţi despre clădirile cu risc seismic din Bucureşti că nu sunt puţine, fiind de ordinul a 1.000 de astfel de imobile. Prefectul a criticat indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru consolidarea antiseismică a clădirilor şi a arătat că an de an fonduri europene de la Ministerul Dezvoltării rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate, a spus prefectul despre cutremurul devastator din Turcia.

”Multe clădiri din Bucureşti sunt cu grad de siguranţă scăzut sau foarte scăzut. Sunt celebrele cu bulină roşie, dar sunt şi alte clădiri care necesită o consolidare, o pregătire mai bună să poată să facă faţă unui cutremur de o intensitate mai mare”, a spus prefectul Capitalei.

Întrebat dacă este pregătit Bucureştiul pentru un cutremur şi dacă pregăteşte exerciţii împreună cu ISU, prefectul a spus că sunt două lucruri deosebite.

”Deci mai întâi pregătirea antiseismică, reabilitarea antiseismică a unor clădiri din Bucureşti, care nu sunt puţine, sunt de ordinul a 1000 de clădiri. Consolidarea şi numărul clădirilor care pot fi afectate depinde de intensitatea unui viitor cutremur. A doua parte e pregătirea postcutremur, iar ISU stau mult mai bine. Am făcut exerciţii, există dotare, există un plan aprobat şi fiecare entitate care se implică postcutremur ştiu foarte bine ce au de făcut. Stăm rău, însă, la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat Toni Greblă.

El a precizat, despre situaţia actuală, că ”s-a inventat un concept, capacitatea administrativă”.

”Eu l-aş înlocui cu indolenţă, indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru a putea să purceadă la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat prefectul.

Toni Greblă a menţionat că în ultimii 15 ani niciun municipiu nu poate să spună că nu a avut bani pentru consolidarea clădirilor.

”An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate. Este necesar să consolidăm clădirile vechi ale Bucureştiului”, a mai spus prefectul Greblă, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend