Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ministrul Culturii: ‘Există o entitate privată dispusă să cumpere Cumințenia Pământului’

Publicat

in

Ministrul interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu, propus acum pentru a treia oară pentru această funcţie, a oferit într-un interviu acordat News.ro detalii noi despre „Cuminţenia Pământului” şi soluţionarea problemei pe care o presupune achiziţia sculpturii create de Constantin Brâncuşi, despre Muzeul Naţional de Istorie a României, pentru care este aşteptat un împrumut de 200 de milioane de dolari de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, despre marcarea a 150 de ani de la Serbarea naţională a studenţilor organizată de Eminescu, Porumbescu şi Slavici, despre Timişoara – Capitală Europeană a Culturii 2021 şi despre viitoarea filială ICR Tokyo. El a făcut şi un bilanţ al celor 4 luni petrecute la conducerea instituţiei şi este de părere că, indiferent cum se va numi următorul ministru al Culturii, acesta trebuie să aibă un mandat întreg.

Gheorghiu va fi audiat miercuri în comisiile de specialitate din Parlament, care îşi vor da avizul consultativ pentru a treia oară în cazul lui.

Al 28-lea nume în 30 de ani care ocupă fotoliul de ministru al Culturii, Gheorghiu a declarat: „Dacă îşi dau din nou palma PSD şi USR, din nou voi primi aviz negativ”.

El susţine, la fel ca alţi deţinători ai portofoliului, de-a lungul anilor, că pentru rezultate este nevoie de continuitate.

„Cred că putem număra pe degetele de la o mână miniştrii care au avut mandat întreg. Au fost foarte puţini. Aici se ridică problema de continuitate şi de a putea aplica politici pe termen mediu şi lung. Când încerci să implementezi un anumit tip de management, o anumită viziune şi nici măcar nu apuci să se vadă primele efecte, cu siguranţă şi rezultatele sunt nesatisfăcătoare. Plus că opinia publică poate rămâne cu o idee defavorabilă. Sunt convins că foşti miniştri ai Culturii de care azi cu mare greutate îşi mai aminteşte cineva au încercat să facă anumite lucruri la vremea respectivă. Continuitatea este necesară şi consider că următorul ministru al Culturii de după aceste alegeri, indiferent de cum se va numi el, trebuie să aibă mandat întreg”.

Tocmai discontinuitatea, a spus el, a creat deja un rezultat. „Este vorba despre dictatura eşalonului doi. S-au împământenit nişte oameni care abordează o politică de tipul «oricum, tu vii şi pleci, noi tot aici rămânem». Trebuie să ştii să abordezi problemele aplicat. Dacă nu ai timp să te familiarizezi ca apoi să poţi conduce, organizat, ministerul pentru a-ţi putea implementa viziunea, rezultatele nu pot să apară. Rămâne, astfel, abordarea birocratică. Ea nu aduce progrese”.

„Managementul de promovare a fenomenului cultural în România este acelaşi de 30 de ani. Nu am văzut o abordare nouă. A apărut sectorul independent, care îşi face treaba, e adevărat. Lucrurile s-au modernizat forţate de împrejurări, nu pentru că a fost vreo viziune. Ministerul finanţează proiecte independente, dar ele sunt insuficient promovate”.

El a făcut o comparaţie cu Franţa. „Autorităţile locale din Franţa, la fiecare euro investit în evenimente culturale, câştigă un euro. Industriile creative sunt concepute din start pentru a face profit, la sectoarele creative lucrurile sunt mai nuanţate. Trebuie să vedem diferenţa de abordare dintre Europa de Est, în general, şi cea de Vest. Noi suntem undeva unde francezii erau prin anii 1960 din punctul ăsta de vedere. Putem avansa mai rapid – ei au făcut-o natural -, dar noi suntem şi duşi de valul integrării în Uniunea Europeană”.

Principiile care se aplică în Vest pot fi aplicate în câteva mari oraşe de la noi, a mai spus el. „Europa a constatat prin practică, nu doar teoretic, că investiţia în sectorul cultural aduce profit şi ridică întreaga economie”.

„Paralel cu frământările politice, noi trebuie să ne facem treaba. Noi suntem miniştri în exerciţiu, faptul că suntem interimari limitează la nivel de Guvern anumite lucruri. La nivel de ministru sunt prea puţine limitări ca să spui că nu poţi să îţi faci treaba. Eu nu am simţit vreo diferenţă din momentul în care am devenit interimar, nemaifiind ministru plin în urma căderii Guvernului. Dacă mergem spre alegeri anticipate sau nu, este o problemă politică. Administrativ, noi trebuie să ne facem treaba în ministere pentru că este datoria noastră”, a mai spus el, conform news.ro

Vezi și:

Generalul care revine în forță și va conduce România de la Bruxelles. Macron îl sprijină

EXCLUSIV BUGETUL.RO Tatăl lui Vlad Voiculescu, colaborator al Securității! (Documente)

EXCLUSIV Semnal de ruptură între USR și PLUS! Moise Guran rupe rândurile!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Pacanele cu wild – Care este diferența dintre Wild și Scatter? 

Publicat

in

De

Sloturile online sigur se schimbă de-a lungul anilor, dar două simboluri care tind să se lipească sunt cărțile Wild și simbolurile Scatter. Unele vor avea ambele simboluri de joc, altele pot avea doar unul, altele pot chiar să nu aibă nici unul dintre ele! Dar majoritatea vor avea cel puțin unul. Când se reduce până la crunch, ambele pot fi la fel de valoroase pentru tine cu jocuri ca la aparate pacanele gratis pe bani reali, dar să aruncăm o privire la modul în care acestea diferă.

Pacanele cu wild – Ce este un simbol Scatter?

Dacă sunteți deja un expert în lumea sloturilor online, veți ști cum funcționează acestea; dar dacă nu, probabil, vă întrebați – ce înseamnă chiar Scatter? Definiția de împrăștiere poate varia de la slot la slot, dar un lucru care rămâne de obicei același este cât de valoros este pentru dvs.

Funcția principală a unei scatter este de a declanșa fie o caracteristică Free Spin sau un Bonus Game. De obicei, o scatter este activă, ceea ce înseamnă că va trebui să le aterizați pe o linie de plată simultan pentru a fi declanșată funcția. Unele pacanele cu wild vor necesita 3 sau mai multe simboluri, în timp ce altele pot necesita doar două.

Acum, un alt avantaj al simbolului scatter este valoarea reală a monedei din tabelul de plată. Jocurile cu sloturi Scatter vă pot oferi o plată pentru cel puțin două scatter-uri, cu un maxim pentru 5 scatter-uri. Cu toate acestea, nu toate sloturile vor avea împrăștierea ca simbol plătitor, de aceea este important să verificați întotdeauna tabelul de plată pentru a evita dezamăgirea.

Ce este un simbol WILD?

Probabil că unul dintre cele mai comune simboluri ale jocului pe care le veți vedea este un Wild Card, dar ce înseamnă WILD? O icoană sălbatică este un alt simbol extrem de valoros, iar funcția sa principală este de a acționa ca orice alt simbol pentru a crea o combinație câștigătoare. Cu toate acestea, sălbaticii nu se vor substitui niciodată ca simbol de împrăștiere. Salbaticii își pot forma, de asemenea, propriile combinații pentru a vă câștiga cu câștiguri mai mari.

Sloturile sălbatice nu sunt cu siguranță greu de găsit, iar simbolul sălbatic poate varia, de asemenea, de la slot la slot, deoarece jocurile de generație mai nouă vor avea diferite tipuri de simboluri sălbatice, toate având o caracteristică separată. Iată câteva dintre cele pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când jucați diferite jocuri de cazino cu simboluri sălbatice:

Shifting Wilds – Un Shifting Wild va apărea de obicei pe ultima tambur și va muta un spațiu în orice direcție pe următoarea rotire. Uneori, acest lucru se poate întâmpla până când sălbaticul cade de pe tamburi pe cealaltă parte.

Wandering Wilds – Simbolul este foarte similar cu un Shifting Wild, deși acesta are un pic mai multă libertate. Poate să apară de obicei pe orice tambur și să treacă la altul în timpul rotirii următoare.

Sticky Wilds – Aceste simboluri pot fi foarte utile, deoarece înseamnă de obicei că ai mai multe șanse de câștig. Dacă obțineți un Sticky Wild, în majoritatea cazurilor, acesta se va lipi de mulinete și vă va da un alt spin. Dacă apar mai multe Wilds Sticky, acestea se lipesc și pe role și dau mai multe rotiri. În cele din urmă, poate produce o mulțime de rotiri cu un ecran plin de Sticky Wilds, care va duce la o grăsime mare de bani.

Trailing Wilds – Deoarece aceste simboluri pot fi adesea găsite ca parte a unei funcții bonus, Trailing Wilds va face exact așa cum se spune în staniu! Acesta va lăsa o urmă de Wilds pe fiecare rotire, adăugând mai mulți bani la câștigurile tale.

Extinderea sălbaticilor – Destul de probabil cel mai valoros dintre toate este un Wild Expanding! Unele wilds vor începe ca un simbol obișnuit, dar atunci când se oprește pe un tambur se va extinde pentru a umple întreaga mulinetă. Unele jocuri vor permite acest lucru să se întâmple pe fiecare tambur activ. Așadar, dacă aterizați un simbol Wild Expanding Wild pe mulinele 1, 2 și 3 – vă este aproape garantat un câștig mare.

Pacanele cu wild – Cum să găsești jocuri cu simboluri Scatter

Așa cum am spus mai devreme, nu este greu să găsești un joc care să conțină simboluri Scatter. De fapt, unele dintre cele mai cunoscute jocuri din industrie le au, luând ca exemplu un exemplu de jocuri de jocuri de jocuri de jocuri de jocuri de jocuri. Lovirea a 5 simboluri Scatter sau a 5 Simboluri sălbatice este una dintre cele mai grele realizări pe care le puteți debloca în joc, dar nu uitați că nimic nu este imposibil și răbdarea poate plăti cu siguranță atunci când vine vorba de acest joc.

Alte jocuri includ Slotul Divin Dreams de la Quickspin, NetEnt’s Turn Your Fortune Slot și Dead or Alive Slot, cunoscut pentru că oferă o șansă de a atinge 5 împrăștieri și plăți imense!

În concluzie

Cu toate cele spuse, există o diferență clară între aceste două simboluri. Fiecare este extrem de benefic pentru tine, dar a avea unul fără celălalt este în regulă! Ceea ce este important este să cunoști regulile jocului pe care le joci. Și cum te asiguri că faci asta? Verificând tabelul de plată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

OMS avertizează: Nu s-a terminat până când virusul nu va dispărea

Publicat

in

De

Unele ţări au înregistrat creşteri ale numărului de cazuri de COVID-19 după ridicarea restricţiilor, iar populaţiile trebuie să se protejeze de coronavirus în timp ce autorităţile continuă testarea, a declarat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.

Epicentrul pandemiei se găseşte în prezent în ţări din America Centrală, de Sud şi de Nord, în special în Statele Unite, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris.

„O creştere (a cazurilor), da, am văzut în ţări din toată lumea – nu vorbesc în special despre Europa – atunci când sunt ridicate restricţiile, atunci când măsurile privind distanţarea socială sunt ridicate, oamenii interpretează uneori asta ca ‘OK’, s-a terminat”, a declarat Harris în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

„Nu s-a terminat. Nu s-a terminat până când virusul nu va dispărea”, a mai spus Margaret Harris, scrie agerpres.ro.

Referindu-se la demonstraţiile din SUA după uciderea lui George Floyd în urmă cu 10 zile, ea a spus că protestatarii trebuie să ia măsuri de protecţie.

„Cu siguranţă am văzut multă pasiune în această săptămână, am văzut oameni care au simţit nevoia să iasă afară şi să-şi exprime sentimentele”, a mai spus ea. ”Îi rugăm să-şi amintească să se protejeze în continuare şi să-i protejeze şi pe ceilalţi”, a adăugat ea.

Pentru a evita infectarea, OMS le-a recomandat oamenilor să menţină o distanţă de cel puţin 1 metru, să se spele frecvent pe mâini şi să evite să îşi atingă gura, nasul şi ochii, a mai spus Harris.

Vezi și

EXCLUSIV Avem dovada. Abuz al Poliției în plină stare de urgență

Sebastian Ghiță dă lovitura! Sistemul judiciar din România, pus la pământ. Dosarul se va rejudeca de la zero

Pensiile vor fi recalculate! Cine beneficiază de măriri

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend